Jump to content

Cele mai iubite filme ale tuturor timpurilor


dcp100168

Recommended Posts

Cele mai iubite filme ale tuturor timpurilor

Cu cateva zile inainte de decernarea premiilor Oscar, a fost facut public topul anual Harris al celor mai iubite filme din toate timpurile. Primul loc in acest acest an este ocupat de filmul clasic de razboi Pe aripile vantului (Gone With the Wind). Pozitia a doua a clasamentului a fost ocupata de productia Razboiul Stelelor (Star Wars), iar locul trei a fost adjudecat filmului de dragoste Casablanca. Topul a fost realizat in urma voturilor a 2279 de adulti din Statele Unite ale Americii, in perioada 15-22 ianuarie 2008, pe site-ul Harris Interactive. Pozitia a patra a clasamentului a fost ocupata de productia Stapanul inelelor (The Lord of the Rings). Urmatoarele doua locuri au fost ocupate de musical-urile Sunetul muzicii (The Sound of Music) si Vrajitorul din Oz (The Wizard of Oz). Pe pozitia a saptea s-a clasat filmul Jurnalul (The Notebook), iar pe opt Forrest Gump. Locul noua a fost ocupat - la egalitate - de filmele File de poveste (The Princess Bride) si Naşul (The Godfather).

Mai mult, Harris a realizat si un top al celor mai iubite filme pe diferite categorii de persoane, clasificate dupa sex, origine, si varsta. Iata aceste ierarhii:

Barbati - Star Wars, Gone With the Wind; Femei - Gone With the Wind, Sound of Music

Albi - Gone With the Wind, Star Wars; Afroamericani - Casablanca, Wizard of Oz; Hispanici - The Notebook, Gone with the Wind

Intre 18 si 31 de ani - Star Wars, The Notebook; Intre 32 si 43 de ani - Star Wars, Lord of the Rings; Intre 44 si 62 de ani - Gone With the Wind, Casablanca; Peste 63 de ani - Gone With the Wind, Sound of Music

Link to comment
Share on other sites

Dar un top al filmelor româneşti nu există?

Amintesc aici doar câteva: Dacii, Columna, Declaraţie de dragoste, Un surâs în plină vară, Mihai Viteazul, Ion, Setea, Titanic, Vals, Osânda, Nea Mărin miliardar, Cuibul salamandrelor, Capcana mercenarilor, Buzduganul cu trei peceţi şi încă câte ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Doamne, Nemuritorii ... eram nişte balauri fără minte ... umblam îmbrăcaţi cu nişte cojoace rupte iar replica noastră preferată era "Paşşştele mătii!" ...

Dar Pistruiatul ... pe toţi câinii de pe lângă bloc îi chema Calu :d

Mihai Viteazul: "Sinan Paşa, Sinan Paşa!"

Columna: care era Tiberius ... care era Gerula ... apărea în Cutezătorii, în serial BD ... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Dar un top al filmelor româneşti nu există?

Amintesc aici doar câteva: Dacii, Columna, Declaraţie de dragoste, Un surâs în plină vară, Mihai Viteazul, Ion, Setea, Titanic, Vals, Osânda, Nea Mărin miliardar, Cuibul salamandrelor, Capcana mercenarilor, Buzduganul cu trei peceţi şi încă câte ...

inCA CAte????????????

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 years later...

"Vertigo", pe primul loc în clasamentul celor mai bune filme

Filmul "Vertigo" de Alfred Hitchcock s-a clasat pe primul loc al clasamentului celor mai bune filme, realizat în urma unui sondaj al revistei Sight & Sound, informează Variety. Astfel, "Vertigo" a detronat filmul lui Orson Welles, "Cetăţeanul Kane", care a condus clasamentul celor mai bune filme în ultimii 50 de ani.

Sondajul Sight & Sound este realizat o dată la zece ani, din 1952. De data aceasta, cercetarea a inclus 846 de critici de pe toate continentele, care au ales din 2.045 de filme.

"Cetăţeanul Kane" a fost câştigătorul a cinci asemenea sondaje, începând din 1962, dar în topul de anul acesta filmul lui Orson Welles s-a clasat pe locul al doilea. Pe locul al treilea s-a situat "Tokyo Story" de Yasujiro Ozu. Topul 10 al celor mai bune producţii include şi filme mute precum "Aurora" de F.W. Murnau, "Man With a Movie Camera" de Dziga Vertov şi "The Passion of Joan of Arc" de Carl Dreyer. De altfel, este pentru prima dată când aceste filme au intrat în acest clasament.

Într-un sondaj separat, 358 de regizorii din întreaga lume au declarat că "Tokyo Story" este filmul lor preferat. Acest lucru a făcut ca filmul "Cetăţeanul Kane", fostul lider, să împartă locul al doilea cu "Odiseea Spaţială" de Stanley Kubrick. În acest top realizat de regizori, "Vertigo" a ocupat locul al şaptelea.

Printre regizorii care au participat la sondaj s-au numărat Woody Allen, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Mike Leigh, Guillermo del Toro, Michel Hazanavicius, Aki Kaurismaki şi Bong Joon-ho.

Revista Sight & Sound a fost publicată pentru prima dată în anul 1932. În prezent, ea este editată în 29 de ţări şi are abonaţi din 60 de ţări.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.