Jump to content

Episcopia Dunării de Jos devine Arhiepiscopie


Recommended Posts

Episcopia Dunării de Jos devine Arhiepiscopie

* Şase eparhii vor beneficia de recenta hotărâre a Sfântului Sinod al BOR *

Vineri, în cea de-a doua zi a şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au fost luate mai multe măsuri privind organizarea eparhială în perimetrul Patriarhiei BOR. Astfel, au fost aprobate criteriile de ridicare la rangul de arhiepiscopii a unor eparhii de pe teritoriul României, între cele şase propuneri aflându-se şi Episcopia Dunării de Jos. Celelalte eparhii sunt a Râmnicului, a Romanului, a Buzăului şi Vrancei, a Argeşului şi Muscelului şi a Aradului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Epis ... pie_2.html

Link to comment
Share on other sites

Nu vrei sa pricepi... :(Vor avea pretentii mai mari la impartirea ,,cascavalului''. Accederea la functii mai mari in ierarhia bisericii conduce la venituri de la buget mai mari. Altfel de ce s-ar mai zbate sa parvina pe cale ierarhica? Nici o porunca divina sau bisericeasca nu indeamna la lupta pentru functii, onoruri sau mariri; dimpotriva, sunt catalogate drept pacate aroganta, mandria, superficialitatea si lacomia. Conform invataturilor bisericii trebuie sa traiesti ca si crestin si mai mult ca si pastor de crestini in umilinta, saracie materiala si bogatie spirituala. La ce ii foloseste deci unui preot o functie mai mare in biserica? Ajunge mai aproape de divinitate? Primeste mai mult har? NU. Ii creste doar salariul si alocatia bugetara pentru parohie.

Daca sunt alte motive decat cel expus de mine, va rog sa le faceti cunoscute.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.