Jump to content

Ilegalităţi în serie la Facultatea de Medicină din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Ilegalităţi în serie la Facultatea de Medicină din Galaţi

» Curtea de Conturi va cerceta cum au fost tocate miliarde, in anul universitar 2006/2007, la Facultatea de Medicina » Secretarul de stat Nechita a devenit "profesor universitar doctor" in pas alergator, fara sa aiba vreo lucrare de cercetare proprie

Facultatea de Medicina de la Galati este subiectul unui scandal, dupa ce a fost transformata intr-un instrument al satisfacerii pecuniare a unui grup de medici. Facultatea a fost infiintata in 2004. Spitalul Judetean a fost transformat in "Spital Clinic de Urgenta", o parte din sectiile spitalului au devenit "clinici", iar salariile sefilor acestor sectii au crescut pe masura. Unii dintre medicii grupati in jurul doctorului Aurel Nechita (PSD), fost sef al Directiei de Sanatate si care era pe atunci, ca si astazi, secretar de stat la Ministerul Sanatatii, au devenit, in mare graba, conferentiari universitari. Secretarul de stat Nechita, decan al noii facultati, a devenit mai-marele tuturor si in privinta gradului universitar. A devenit "profesor universitar doctor", cu toate ca nu este autor al vreunei lucrari de cercetare. Cariera universitara a lui Aurel Nechita a inceput in 2002, cand a devenit conferentiar la scoala de asistente, cursuri de scurta durata.

Dupa un an de la infiintarea Facultatii de Medicina, in 2005 a devenit profesor universitar. Iar in 2007 a ajuns indrumator de lucrari de doctorat. "Evolutie ca asta nu intalniti nicaieri in Romania. Are 6 manuale, dar toate sunt note de curs. Am inaintat o interpelare ministrului Educatiei, caruia i-am cerut sa imi explice cum pot ajunge profesori universitari intr-un timp asa de scurt, fara lucrari de cercetare proprii. Dar de cercetare, nu note de curs", ne-a declarat senatorul Paul Ichim, membru al Comisiei de Sanatate a Senatului.

Altii s-au descurcat cum au putut. Seful sectiei ATI, Nicolae Bacalbasa (PSD), si medicul primar ORL Gheorghe Cristea (PNL) au devenit conferentiari publicand diverse articole in reviste de specialitate. Spre exemplu, cei doi specialisti in ATI si ORL au publicat in volumul 5, numarul 1, din "Revista Nationala de Stomatologie", lucrarea "Fiziologia determinata de scaunul din cabinetul stomatologic"! In baza acestor titluri universitare au fost obtinute sporuri grase. Spre exemplu, in noua grila de salarizare a bugetarilor, cel mai mare salariu din Sanatate va fi obtinut de un medic primar de clinica, care va castiga 5.400 lei, in functie de vechime. "Aceste clinici au functionat ilegal si au luat sporuri in mod ilegal. Sesizez Curtea de Conturi si o voi face si in scris. Pentru ca este vorba de bani publici care s-au cheltuit dupa bunul plac. Au fost ani de zile in care s-au luat sporuri intr-o veselie", ne-a declarat senatorul Ichim. Curtea de Conturi va mai fi sesizata si pentru cercetarea modului in care au fost tocate miliarde de la buget in anul universitar 2006/2007. Aurel Nechita a refuzat sa comenteze declaratiile senatorului Ichim.

http://www.romanialibera.ro/a157675/ile ... alati.html

Link to comment
Share on other sites

Intamplator ,cunosc personal pe cativa care au devenit peste noapte cadre universitare la Facultatea de Medicina din Galati......Ca medici stomatologi ,intr-un prapadit de cabinet particular ,abia isi taraiau cunostintele si deodata i-am vazut in colectivul de asistenti, lectori, conferentiari ,etc .acolo...Mai sa fie .....Numai in Romania e posibil asa ceva..... :?

Link to comment
Share on other sites

hai ma ca nu va cred... eu zic ca facultatea asta e una dintre cele mai bune din Romania :lol::lol::lol: si profesorii aia sunt chiar profesionisti :lol::lol::lol: Romania, TREZESTE-TE! pe mana astora moare toata lumea... nu e de ajuns ca s-a umplut tara de incompetenti? o mai umpleti si de macelari?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.