Jump to content

Spectacol de teatru cu afişe false


dcp100168

Recommended Posts

Spectacol de teatru cu afişe false, la Galaţi

Spectacolul "Singuri în noapte", cu Claudiu Bleonţ şi Delia Seceleanu, care ar urma să aibă o reprezentaţie pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi miercuri seară, a generat serioase controverse, fiind asociat în mod fals cu Teatrul de Comedie din Bucureşti. Parfumul de şuşă cu care piesa de teatru brăzdează aerul şi aşa subţire al vieţii culturale gălăţene este generat de "paternitatea" spectacolului. În vreme ce pe unele afişe din oraş "Singuri în noapte", cu Claudiu Bleonţ şi Delia Seceleanu, poartă titulatura Teatrului de Comedie din Bucureşti, directorul acestei instituţii, George Mihăiţă, neagă faptul că spectacolul are vreo legătură cu teatrul pe care îl conduce. Faptul a fost sesizat chiar de amatorii de cultură din Galaţi, care au indicat apariţia a două tipuri de afişe ce anunţă acelaşi spectacol. În primele, care sunt foarte puţine şi sunt amplasate în apropierea Teatrului Dramatic din Galaţi, se indică titlul spectacolului, distribuţia, faptul că piesa este făcută după "un scenariu de Claud&Del" (probabil un joc de cuvinte care are la bază numele celor doi actori din distribuţie), regia (Claudiu Bleonţ), scenografia (un Horaţiu).

Cel de-al doilea afiş, împânzit în toate zonele oraşului Galaţi, arată că "Teatrul de Comedie Bucureşti prezintă în premieră absolută comedia «Singuri în noapte», de Cornel Brănescu, cu Claudiu Bleonţ şi Delia Seceleanu". Pe afiş mai este scris şi că regia este semnată de Marcel Ţop, iar scenografia îi aparţine Ancăi Cernea. În plus, apare şi numele directorului general al teatrului bucureştean, George Mihăiţă.

Cele două afişe au o paginare identică, doar informaţiile pe care le comunică sunt diferite.

Faţă de aceste aspecte, George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, a declarat telefonic corespondentului MEDIAFAX că spectacolul nu are nicio legătură cu instituţia pe care o reprezintă. "Noi am avut un contract cu ArCub pentru zece spectacole. Acest contract a expirat, dar un impresar a avut nesăbuinţa să folosească în continuare numele instituţiei pe care o coordonez şi numele meu şi să le treacă abuziv pe aceste afişe. I-am sesizat lui Postelnicu Ion (impresarul, n.r.) să retragă de urgenţă acele afişe. Văd că nu a făcut-o...!", a declarat George Mihăiţă. Acesta a negat faptul că întreaga poveste legată de afişele mincinoase ar putea avea vreo legătură cu fosta sa parteneră de viaţă, Delia Seceleanu, de care s-a despărţit la sfârşitul anului trecut şi care joacă un rol în acest spectacol. "Nu au nicio responsabilitate actorii care joacă în aceste spectacole. Probabil au nişte contracte pe care trebuie să le onoreze, nu e responsabilitatea lor ce apare pe afiş", a spus George Mihăiţă.

Nu este pentru prima dată când acest spectacol naşte controverse. "Singuri în noapte" ar fi trebuit să se joace luni la Constanţa, însă reprezentaţia a fost anulată pentru că, potrivit presei locale, biletele nu s-au vândut. În schimb, la Brăila, după reprezentaţie au apărut comentarii negative legate de calitatea spectacolului. Astfel, o parte dintre spectatori au reclamat limbajul licenţios folosit fără avertismente, dar şi faptul că au cumpărat bilete la spectacol îndemnaţi fiind de afişele cu informaţii false.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.