Jump to content

Şobolani în subsolurile blocurilor


dcp100168

Recommended Posts

Ce mai mişună prin subsolurile blocurilor: şobolani cât pisica!

A fost muşcat de şobolan în timp ce încerca să umble la masca de sub chiuvetă. Este cazul unui gălăţean de 47 ani, locatar al blocului E1 din Micro 19, care zilele trecute a vrut să schimbe un robinet din baie. Victor Ignat povesteşte că s-a băgat sub masca chiuvetei de la baie şi a fost muşcat de degetul mare al mâinii drepte de o rozătoare de dimensiunile unei...pisici! “Am vrut să schimb robinetul de baie pentru că am ţevile băgate în perete şi când am băgat mâna m-a muşcat. Dezavantajul este că stau la parter şi imediat pot veni pe lângă ţevi. Ştiu că sunt destui şobolani pe acolo, pe la subsol“, a explicat Victor Ignat. În prezent, victima este internată în secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean.

Vecinii s-au declarat indignaţi de faptul că autorităţile nu fac nimic pentru a remedia situaţia existentă. Una din vecinele bărbatul a povestit că acum câţiva ani s-a trezit şi ea cu un asemenea “musafir“. “M-am trezit cu un şobolan chiar în cada din baie. L-am găsit mort acolo, probabil înecat. Pe urmă am zidit cada ca să nu mai avem probleme. Asta s-a întâmplat acum câţiva ani“, a spus Viorica Călin. O altă vecină, de data aceasta de la scara întâi a explicat că şi ei i-au intrat şobolanii în casă şi a trebuit să pună o placă de protecţie pentru a evita neplăcerile. “Este teroare, subsolul la noi este varză. S-au făcut atâtea reclamaţii, dar nu s-a rezolvat nimic“, a explicat Anişoara Dobre.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

Chiar ieri am fost in subsolul blocului meu !!! Desi subsolul a fost reparat cu ceva timp in urma, este plin de excremente de sobolani. Fiind mai curios din fire am cauta cu lanterna ... si am dat de 2 sobolani :o care se plimbau fara teama pe tevi... Mergeau agale ! :lol:

Cu pisicile nu se rezolva problema, ele vor fi mancate de sobolani. Am citit mult despre aceste rozatoare si se pare ca sunt printre cele mai adaptabile fiinte lasate de Dumnezeu. Sunt innascute sa supravietuiasca si dau dovada de inteligenta.

O solutie ar fi folosirea aparatelor cu ultrasunete (cu conditia repararii subsolurilor) dar nu se rezolva problema decat in parte... adica pleaca in alta parte.

O alta solutie ar fi si cresterea lor ca si animale de companie, :lol::lol::lol: deja se practica in alte tari (nu cred ca-i cazul la noi).

A treia solutie, cu rol preventiv, ar fi educarea noastra: sa nu mai aruncam gunoaiele peste tot, sa fim mai civilizati !!!!! :!:

O alta varianta este otrava... dar si aceasta metoda este fentata. Se spune ca daca un sobolan a inghitit otrava ceilalti nu mai pun gura ! :evil:

PS

De scapat in totalitate de sobolani nu vom scapa... niciodata.

Londra e plina de aceste rozatoare!

Link to comment
Share on other sites

Am si eu o intrebare, poate nu ma pricep: subsolurile nu sint tot parte a proprietatii comune a locatarilor?

Deci la cine reclama tanti? Nu e treaba locatarilor sa se ocupe de deratizare?

Ai dreptate, subsolurile sunt tot alea locatarilor!

Cred ca e o greseala de exprimare... nu a reclamat ci a cerut si platit deratizarea din subsolul blocului in care locuieste... :d

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

noi la blocul in care locuiesc fiind o ramifictie a tunelurilor tehnice cu o singura intrare si capatul celalalt blocat am hotarat sa zidim acum dupa ce am reparat subsolul , caldura cu polipropilena si nu mai avem pierderi , am facut o aerisire pe tunelul tehnic la limita de proprietete a blocului am pus niste pernute cumparate de la FITOPLANT si am gasit in jur de 15 bucatii rozatoare care dormeau :((:))=))m/ si nu mai sunt si nici rosatoare cu 2 picioare nu mai au pe unde intrau ca si de acestieu sunt foarte multii care verifica subsolurile dup fier vechi si ce mai da domnu

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.