Jump to content

ArcelorMittal se reorientează către statele emergente


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal, focus pe statele emergente

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, se reorienteaza de la statele dezvoltate catre economiile emergente, unde cheltuielile sunt mai mici, si nu exclude posibilitatea reevaluarii unor investitii din statele dezvoltate. Directorul general al grupului, Lakshmi Mittal, a declarat recent, la New York, ca, desi SUA si UE vor continua sa influenteze semnificativ industria otelului, mai ales din punctul de vedere al dezvoltarii de tehnologii si produse noi, aceste regiuni nu promit aceeasi crestere precum alte zone, potrivit Wall Street Journal. “Trebuie sa recunoastem ca acestea nu sunt piete de crestere pe termen lung. China si alte piete emergente vor fi motorul de crestere a industriei”, a afirmat Mittal. Consumul de otel din statele emergente este unul redus si promite un randament mai ridicat al investitiilor, in special pe fondul marilor proiecte de infrastructura pregatite de guverne, a aratat seful ArcelorMittal, care detine in Romania patru combinate siderurgice, inclusiv pe cel de la Galati, fostul Sidex. “Potentialul lor de recuperare va fi, probabil, mai rapid”, a adaugat oficialul. Economiile emergente au, totodata, avantajul unor costuri mai reduse decat cele dezvoltate, in ceea ce priveste reglementarile privind emisiile de dioxid de carbon, a mai spus Lakshmi Mittal. Directorul financiar al ArcelorMittal, Aditya Mittal, a afirmat ca grupul vrea sa majoreze la 50% ponderea operatiunilor din statele emergente in productia totala a grupului, de la 40% in prezent. “Evident, trebuie sa reevaluam unele investitii din lumea dezvoltata”, a afirmat acesta.

http://www.standard.ro/articol_101237/a ... gente.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ArcelorMittal: Pietele otelului din SUA si Europa nu se vor normaliza in 2010

ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, anticipeaza ca pietele otelului din Statele Unite si Europa nu vor reveni anul viitor la niveluri anterioare crizei, insa tarile emergente vor inregistra cresteri. "Nu ne asteptam ca pietele sa se normalizeze in Europa si Statele Unite in 2010", a declarat directorul general executiv al grupului, Lakshmi Mittal. Pe de alta parte, Mittal a afirmat ca tarile emergente si China sunt la fel de importante precum cele dezvoltate si vor reprezenta circa 80% din piata globala a otelului in 2009.

http://www.zf.ro/business-international ... -4904907//

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.