Jump to content

Chelner în Spania, cu 1.000 de euro pe lună

Recommended Posts

Posted

Chelnerii romani din Spania: Cine ne da 1.000 euro pe luna in Romania?

Salariile de cel putin 1.000 de euro lunar pe care le castiga romanii care lucreaza in industria ospitalitatii in Spania ii determina pe acestia sa nu ia in calcul posibilitatea de a se intoarce in tara. "Pentru mine avantajul unui job in Spania este ca imi raman bani sa merg cu sotia in vacanta, sa ne distram impreuna. Sunt de doi ani aici, alaturi de sotia mea romanca, si lucrez pe post de chelner. Castig 1.000 de euro lunar, iar pe chirie platesc 350 de euro. Am avut norocul sa gasesc un apartament mai ieftin", a spus Sorin Stratulat, un roman de 36 de ani, care lucreaza intr-un restaurant in Mijas, "orasul alb" al Andaluziei, regiune din sudul Spaniei. Sorin Stratulat a mai precizat ca inca de la 26 de ani pleca pe vapor in diferite tari si ca deja s-a obisnuit sa locuiasca in strainatate. "M-am nascut in Galati si am lucrat ca marinar la compania de navigatie Navrom Galati, dupa care am stat o vreme in Italia, iar acum in Spania", povesteste el. Stratulat nu se gandeste sa se intoarca in Romania. "Este mai bine aici. Pot sa spun ca imi raman bani din salariu dupa ce dau o parte pe chirie si mancare", a precizat el.

Aproape 790.000 de romani erau in Spania in ianuarie anul acesta, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, dintre care 45% muncesc in servicii, iar restul in constructii, agricultura si altele. Dintre romanii care lucreaza in Spania doar 258.141 de romani erau afiliati la sistemul de Securitate Sociala in Spania in luna aprilie.

http://www.zf.ro/companii/chelnerii-rom ... a-4593935/