Jump to content

O tecuceancă a câştigat un trofeu muzical la Nurnberg


dcp100168

Recommended Posts

Trofeul “Prichindelul” nu rămâne în Germania ci vine la Tecuci

Ediţia a IV a Festivalului Internaţional Prichindelul din Nürnberg, organizat de Doina Früwald- Preşedinte Asociaţia Casa Românească s-a bucurat şi anul acesta de succes. Zeci de prichindei, plini de emoţii au susţinut câte un recital în primele două zile, respectiv 19 şi 20 iunie, urmate fiind de ziua a treia, unde emoţiile au fost cele mai mari, datorită luptei strânse dintre concurenţi. Toţi copii au primit câte o diplomă, o medalie şi o mică atenţie din partea organizatorilor şi a sponsorilor, dar cele mai importante şi râvnite locuri au fost, aşa cum vă aşteptaţi premiile 1, 2 şi 3, dar în mod special TROFEUL PRICHINDELUL.

TROFEUL PRICHINDEUL merge la Tecuci - Fănică Elena fiind prichindelul norocos de anul acesta. Elena are 13 ani este din Tecuci, judeţul Galaţi şi a început să cânte de la vârsta de 8 ani, când profesoara actuală, Marcela Călianu, a descoperit-o într-o selecţie a copiilor pentru corul Angelli din localitate. A urmat cursuri de canto, iar în acest moment afirmă că nu ar mai face altceva. Stilul preferat de muzică este rockul. A participat la mai multe concursuri de muzică naţionale pentru copii şi a obţinut mai multe premii. În final, Elena afirmă că este dezamăgită de modul cum se jurizează în unele locuri din România, dar că este mulţumită de corectitudine jurizării din Germania: "Concurenţii au fost buni toţi, dar decizia juriului m-a surprins, având în vedere că am avut mici scăpări. Ştiţi cum se spune, din greşeli învaţă omul. De asemena, mulţumesc tuturor care m-au ajutat şi îndrumat pe acest drum şi promit că nu-i voi dezamăgi" - a adaugat Elena la finalul interviului.

La acest festival au mai participat Grupul Cununiţa din Ţepu şi corul de copii Angelli din Tecuci.

http://www.rgnpress.ro/Reportaj/Trofeul ... -tara.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Grupul Angelli din Tecuci, premiat la Nürnberg

Membrii grupului vocal din Tecuci - „Angelli” (condus de profesorii Marcela şi Mircea Călianu) - au avut un succes foarte mare la Festivalul European de la Nürnberg, care s-a desfăşurat între 19-22 iunie. Dintre cei nouă copii participanţi la secţiunea interpretare, patru s-au întors cu premii. Elena Fănică a fost desemnată câştigătoarea trofeului festivalului. Ioana Viţelaru şi Valeria Drăguş au urcat pe a doua treaptă a podiumului, iar Gabriela Milică a obţinut locul al III-lea. Ceilalţi participanţi au obţinut premii speciale. Pe lângă grupul tecucean, a mai cântat pe scena festivalului şi „Cununiţa Ţepului” – ansamblu de muzică populară din comuna al cărei nume îl poartă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Grup ... erg_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.