Jump to content

Instructorii auto independenţi nu mai pot profesa


dcp100168

Recommended Posts

Instructorii auto independenţi au protestat în Bucureşti

Peste 200 de instructori auto independenţi au protestat în faţa Ministerului Transporturilor, cerând Autorităţii Rutiere Române (ARR) anularea deciziei prin care li se interzice şcolilor auto să mai colaboreze cu ei. Preşedintele Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto din România (SNIAR) , Cornel Lipă, a declarat că protestele vor continua săptămână viitoare când vor veni de trei ori mai mulţi instructori cu maşinile proprii, dacă reprezentanţii ARR nu vor soluţiona problemele. Lipă a mai spus că instructorii auto au fost ameninţaţi după intrarea în vigoare a acestei decizii, 10 iunie, că vor primi amenzi de până la 60.000 de lei dacă sunt descoperiţi că profesează. În faţa Ministerului Transporturilor s-au aflat instructori auto din Bucureşti, Galaţi, Cluj, Timişoara, Constanţa şi Vâlcea.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, a declarat că, pentru a fi autorizaţi, instructorii auto independenţi trebuie să aibă cel puţin trei ani vechime ca angajat într-o şcoală de şoferi şi minim trei categorii pe permisul de conducere.

http://www.mediafax.ro/social/instructo ... 88;4595322

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Instructorii auto independenţi rămân fără cursanţi

Candidaţii instruiţi de „particulari” riscă să nu poată susţine examenul pentru obţinerea permisului de conducere ca urmare a prevederilor unui act normativ emis în urmă cu patru luni. Peste o sută de instructori auto independenţi din Galaţi sunt nemulţumiţi deoarece nu-şi mai pot practica meseria decât dacă înfiinţează o şcoală de conducere sau se angajează la una existentă. „ Legea 218, care nu ne mai permite să lucrăm independent, dar nefiind emise normele de aplicare ale acestei legi, în majoritatea judeţelor, instructorii au continuat activitatea fără probleme. Nu însă şi la Galaţi. Oamenii sunt îngrijoraţi. Au rate şi nu ştiu ce să facă”, declară Constantin Borş, vicepreşedintele Sindicatului instructorilor independenţi. Acesta mai afirmă că, până în prezent, la Galaţi, nu au fost cazuri în care viitorii şoferi pregătiţi de ei să nu fie primiţi în examene, dar că, la Brăila, se cunosc deja 34 de astfel de situaţii. Interesându-ne, am aflat că, până la urmă, toţi candidaţii brăileni au fost examinaţi. Totuşi, potrivit şefului serviciului Permise Auto, Petrică Bejan: „După data de 16 iunie, nu vom mai accepta dosarele candidaţilor pregătiţi de instructori independenţi".

Majoritatea instructorilor auto nu acceptă să se angajeze la şcolile foştilor concurenţi argumentând că aceştia le impun condiţii inacceptabile. „Trebuie să cedăm maşina noastră, iar cam jumătate din ceea ce încasăm de la un elev, trebuie să-i dăm patronului. Or, în prezent, noi plătim statului cam 2000 de lei pe an”, susţine Borş. Sunt însă şi instructori care, în lipsa unei alternative, presaţi de datorii, au acceptat să devină angajaţii unei şcoli auto. Romică Gârneaţă, liderul sindicatului Cartel Alfa - filiala Galaţi, susţine că instructorii urmează să aibă o întâlnire cu prefectul, reprezentanţii Poliţiei şi ARR.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... santi.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.