Jump to content

Mihail Gălăţanu - French Cancan

dcp100168

Recommended Posts

French Cancan

Poetul şi prozatorul Mihail Gălăţanu a publicat la Editura Ideea Europeană romanul „French Cancan“, apărut în colecţia „Pleasure“. În puteţi găsi la Librăria Cărtureşti (Verona) la un preţ de 22,00 lei. „Romanul conţine, sub forma unui jurnal parizian, experienţele şi aventurile de la Paris, în «rol» de bursier al Guvernului francez, şi, mai tîrziu, al Comunităţii Europene, unde am absolvit Relaţii Internaţionale (cu o diplomă de şcoală postuniversitară). Cum am ajuns acolo, viaţa de hoinar, bursele, iubitele, mai mult (sau mai puţin) platonice/imaginare. Cum era percepută acolo România, cum se făceau cărţile pentru admiterea ţării noastre în UE. Prietenii mei cei mai buni de acolo, între care un «exotic», sud-coreanul Koon, dorul /tânjirea după casă, Muzeul Literaturii, Galaţi, terasele de pe malul Dunării. Cum «furam» noaptea cărţile de la Librăriile Shakespeare & comp. Despre cum am trăit la Paris“ – ne-a spus Mihail Gălăţanu.

http://www.azi.ro/index.php?data=25.06. ... &citeste=6