Jump to content

Înjunghiat de colegii de celulă cu un cuţit de tablă


dcp100168

Recommended Posts

Injunghiat de colegii de celula cu un cutit de tabla

Un detinut din Penitenciarul Galati a ajuns, sambata seara, la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei", dupa ce a fost atacat de doi colegi de camera, care l-au injunghiat cu un cutit artizanal si l-au lovit cu mai multe obiecte din camera. Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Galati, Geanina Craciun, incidentul a izbucnit intr-o camera de maxima siguranta in care se aflau sapte detinuti cu grad sporit de risc.

Imediat ce supraveghetorul a sesizat altercatia din camera, conform protocolului, a solicitat interventia grupei speciale. Din primele cercetari a reiesit ca doi detinuti, ambii condamnati la patru si, respectiv, cinci ani, pentru talharie, l-au atacat pe barbat, condamnat de asemenea, pentru talharie, la opt ani. Victima a fost taiata la piciorul drept cu un cutit confectionat dintr-o bucata de tabla si a fost lovit in cap, puternic, cu mai multe obiecte din camera, masa, scaune.

In urma agresiunii, victima a fost transportata la spital, dupa ce i s-a acordat primul ajutor, la penitenciar. Conducerea Penitenciarului Galati a demarat o ancheta interna in acest caz, iar decizia comisiei de disciplina ar putea stabili masuri de sanctiune ce pot merge pana la cercetare penala. Totodata, Penitenciarul Galati a informat de indata Inspectoratul de Politie al Judetului Galati si a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, pentru a lua, din punctul de vedere a unei eventuale raspunderi penale, masurile legale ce se impun in astfel de cazuri.

Acesta este al doilea caz de violenta intre detinuti inregistrat de la inceputul anului in Penitenciarul Galati. Primul caz a avut loc in luna martie, cand un detinut a ajuns la spital, dupa ce a fost injunghiat, de un coleg de detentie, in timp ce se afla la plimbare, in curtea penitenciarului. Lovitura nu a fost letala.

http://www.ziua.ro/news.php?id=31858&data=2009-06-27

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.