Jump to content

Şapte persoane sunt cercetate pentru contrabandă cu ţigări


dcp100168

Recommended Posts

Şapte persoane sunt cercetate pentru contrabandă cu ţigări în valoare de aproximativ 300.000 euro

Procurorii din Galaţi cercetează şapte persoane care au introdus în ţară, în mai multe rânduri, ţigări de contrabandă din Ucraina şi Republica Moldova, în valoare de aproape 300.000 de euro, se arată într-un comunicat al DIICOT. Potrivit DIICOT Galaţi, cele şapte persoane, Nicolae O., Andrei O., Alin O., Anatolie C., Dumitru C., Cristian M. şi Mihaela D.au introdus în ţară ţigări de contrabandă, în mai multe tranşe. Astfel, ei au trecut graniţa, începând din noiembrie 2008, cu ţigări de contrabandă în valoare de 105.221 euro, 41.444 euro, 74.414 euro, resptectiv, 62.850 euro, informează DIICOT în comunicat. Prejudiciul creeat bugetului de stat a fost estimat la suma de 1.719.818 lei. În urma unor percheziţii efectuate de poliţişti şi procurori, au fost ridicate peste 56.000 pachete de ţigări provenind din Republica Moldova şi din Ucraina, şi peste 160.000 lei, conform DIICOT Galaţi. De asemenea, în cursul cercetărilor au fost confiscate peste 200.000 pachete de ţigări. Şase persoane au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, iar D. Mihaela nu are voie să părăsească oraşul Galaţi pentru o perioadă de 30 de zile, mai arată procurorii.

Cea mai mare reţea de traficanţi de ţigări din Romania a căzut in plasa politiştilor

Cea mai mare grupare de traficanţi de ţigări din Galaţi, denumită ,"La famiglia" a picat in plasa politiştilor. Şase persoane au fost arestate la Galaţi, pentru că au făcut contrabandă cu ţigări provenite din Republica Moldova Moldova şi Ucraina. Poliţiştii de frontieră au descins in casele acestora şi au găsit peste 200.000 de pachete de ţigări. Potrivit Antena3, cei şase aduceau ţigările in ţară, prin mai multe puncte de frontieră. Işi puneau cartuşele pe sub haine şi scăpau de vigilenţa vameşilor. Ei vindeau apoi ţigările in judeţele Galaţi, Prahova şi Suceava.

Poliţiştii au descoperit că reţeaua este formată din cetăţeni romani, dar şi persoane cu dublă cetăţenie, romană şi moldoveană. O parte dintre aceştia fac parte din două familii cunoscute in lumea interlopă gălăţeană, iar coordonatorul lor era un bărbat de 31 de ani cu dublă cetăţenie, romană şi moldoveană. Şapte luni au monitorizat anchetatorii gruparea, iar acţinea desfăşurată a fost intitulată "La famiglia". Poliţiştii au acţionat la pont, pentru a-i putea reţine pe cei şase. In ultima săptămană poliţiştii au făcut 13 percheziţii in Galaţi, dar şi in Prahova, şi au emis 12 mandate de aducere a unor persoane. 11 oameni au fost reţinuţi, iar pe numele a şase dintre aceştia au fost emise ulterior şi mandate de arestare. Captura oamenilor legii este de 200.498 pachete ţigări in valoare de aproape 800.000 de lei.

http://www.ziua.ro/news.php?id=31870&data=2009-06-27

Link to comment
Share on other sites

Retea de contrabanda transfrontaliera, decapitata

» Politia de Frontiera din Galati, DIICOT, SRI si Jandarmeria au capturat o puternica retea de contrabanda transfrontaliera cu tigari » In total, au fost confiscate 200.498 pachete de tigari aduse din Moldova si Ucraina prin Vama Oancea

Politistii de frontiera galateni au reusit capturarea uneia dintre cale mai mari grupari de contrabanda cu tigari peste granita de la Prut si pe Dunare, la finalul unei operatiuni carte a durat sapte luni. Gruparea actiona in Romania, Republica Moldova si Ucraina, in Romania in special in judetele Galati, Tulcea, Prahova si Suceava. Coordonatorul retelei era Anatolie C., de 31 de ani, cu dubla cetatenie, moldoveneasca si romana. Din retea faceau parte doua familii cu notorietate in lumea interlopa din Galati, cel mai cunoscut fiind Nicu Olaru, care ii avea alaturi pe doi fii ai sai si o ruda mai indepartata. De aceea, politistii au numit capturarea acestei retele Operatiunea "La Famiglia".

Politistii de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Galati si de la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera au lucrat sub coordonarea procurorilor DIICOT Galati, cu sprijinul lucratorilor de la SRI Galati si in colaborare cu politisti de la Serviciile de Investigare a Fraudelor din Braila si Prahova si impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Galati. Din decembrie si pana la capturarea retelei, politistii au urmarit indeaproape miscarile membrilor retelei si au adunat probe pentru punerea lor sub acuzare, dar in acelasi timp au capturat cantitatile de tigari traficate inainte ca acestea sa ajunga pe piata neagra. Transporturile erau lasate sa plece din Galati, dar erau retinute cu sprijinul SRI si al politistilor din Braila si Ploiesti. Pana pe 24 iunie au fost confiscate 144.498 de pachete de tigari.

Transporturile erau efectuate pe doua rute principale. Fie prin vamile de la granita de la Prut, in special pe la Vama Oancea si prin zona Vicovul de Sus, pe unde erau trecute cantitati mici, care ulterior erau adunate in "depozite". Celalalt traseu de introducere a tigarilor in tara era prin porturile ucrainene Reni si Ismail, de unde apoi ajungeau in localitatea tulceana Grindu, situata pe Dunare, in aval de Galati. Tigarile adunate in "depozitele" din Galati erau transferate in altele de la Ploiesti, de unde se facea "distributia". Capturarea grupului de contrabandisti a avut loc joi, in zori, cand au fost efectuate descinderi ale trupelor de "mascati" la 13 locatii, la domiciliile membrilor gruparii si la "depozite", de unde au mai fost confiscate 56.000 de pachete de tigari. In urma perchezitiilor, au fost retinuti cei 11 membri ai gruparii. Pentru 6 dintre ei, instanta a si emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Au fost confiscate mijloacele de transport si bunurile in care contrabandistii isi investisera profiturile, trei autoturisme, o Skoda Fabia, un Mitsubishi si o Toyota, o ambarcatiune si a fost pus sechestru pe 4 apartamente. S-au confiscat 170.000 lei, 4.200 dolari si 7.000 euro. In total, au fost confiscate 200.498 pachete tigari aduse din Moldova si Ucraina, in valoare de 793.266 lei. Prejudiciul este insa cu mult peste 1,6 milioane lei.

A treia filiera capturata de IJPF Galati

Aceasta este a treia grupare de contrabanda capturata de politistii de frontiera galateni in ultima jumatate de an. "In ultimele 7 luni au fost destructurate trei astfel de retele. Am avut o retea care actiona la «frontiera verde», in zona localitatii Foltesti, o alta, gruparea Matelotii, care actiona pe Dunare, iar acum e vorba de o grupare care actiona pe Dunare, pe Prut, dar si prin nordul tarii. Le multumim tuturor colegilor cu care am colaborat la aceasta operatiune foarte ampla", a declarat comisarul-sef Didel Badarau, de la IJPF Galati.

http://www.romanialibera.ro/a158344/ret ... itata.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.