Jump to content

Selecţie pentru burse "Erasmus"


dcp100168

Recommended Posts

Pentru studenţii gălăţeni,

Încă o şansă de a studia gratuit în străinătate

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi organizează a doua sesiune de selecţie pentru mobilităţi ERASMUS în anul universitar 2009-2010, pentru ocuparea lunilor-student rămase de la selecţia din 14 aprilie. Înscrierea studenţilor se desfăşoară, în perioada 29 iunie - 8 iulie, la Biroul ERASMUS al Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, str. Domnească, nr. 47, parter, cam. 93. Bursele ERASMUS pentru anul universitar 2009-2010 sunt în peste 140 de instituţii de învăţământ superior din 13 state europene. ”Pentru a veni în sprijinul studenţilor care intenţionează să participe la selecţie, în zilele de miercuri, 1 iulie 2009, şi marţi, 7 iulie 2009, începând cu ora 14.00, în sala D01 (corp D, Facultatea de Mecanică, str. Domnească nr. 111) vor avea loc şedinţe de informare pentru toţi candidaţii care doresc informaţii şi sfaturi utile privind mobilitatea ERASMUS”, a declarat Luiza Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Universităţii ”Dunărea de Jos”. Testul de limbă străină va avea loc în data de 9 iulie. Acesta este obligatoriu şi eliminatoriu şi va fi apreciat cu ”admis” sau ”respins”. Selecţia propriu-zisă va avea loc în data de 14 iulie, iar afişarea rezultatelor finale, în data de 16 iulie. Pentru obţinerea de mobilităţi ERASMUS se pot înscrie studenţi care au absolvit deja un an de studiu la licenţă, au cetăţenie română, nu au beneficiat de un alt stagiu ERASMUS, au rezultate academice bune în anul universitar anterior. Potrivit Luizei Şerbănescu, bursele ERASMUS pentru anul universitar 2009-2010 sunt în peste 140 de instituţii de învăţământ superior din 13 state europene (Franţa – 45, Portugalia – 27, Italia – 25, Spania – 11, Grecia – 10, Germania – 7, Belgia – 6, Olanda – 3, Turcia – 3, Ungaria, Slovenia, Danemarca, Bulgaria), în domenii multiple ca: istorie, chimie, economie, naval, inginerie chimică, inginerie mecanică, mediu, ştiinţa materialelor, drept, inginerie electrică, litere, geografie, medicină, ştiinţele comunicării, fizică, ştiinţe umaniste, informatică, ştiinţa calculatoarelor, automatizări etc. Pentru anul universitar 2009-2010, grantul minim lunar, stabilit de A.N.P.C.D.E.F.P. (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale) Bucureşti, este de 300 de euro. În conformitate cu condiţiile generale privind mobilitatea studenţilor, grantul ERASMUS nu este destinat acoperirii tuturor cheltuielilor ocazionate de şedere în străinătate.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Înscrieri pentru bursele Erasmus 2012

Universitatea "Dunarea de Jos" a dat startul pentru inscrierile pentru mobilitatile ERASMUS. Inscrierea studentilor se desfasoara in perioada 19-28 martie, anul acesta mobilitatile urmand a fi organizate separat pentru studiu si pentru practica.

Testul de limba straina va avea loc in data de 29 martie 2012. Acesta este obligatoriu si eliminatoriu si va fi apreciat cu "admis" sau "respins". Selectia propriu-zisa va avea loc in data de 3 aprilie, iar afisarea rezultatelor finale, in data de 4 aprilie.

Pentru obtinerea de mobilitati ERASMUS se pot inscrie studenti care au absolvit deja un an de studiu la licenta, au cetatenie romana, nu au beneficiat de un alt stagiu ERASMUS pentru studiu, respectiv pentru practica, in functie de mobilitatea pe care o solicita, au rezultate academice bune in anul universitar anterior (media minima 7,00). Conditia pentru a beneficia de o mobilitate ERASMUS este ca, la momentul inceperii acesteia, studentul sa fie integralist si cu media 7,50.

O mobilitate are o durata de un semestru (4 - 6 luni) sau de doua semestre (9 - 12 luni) pentru studii si de 3 - 4 luni pentru proiecte de diploma sau lucrari de disertatie. Bursele ERASMUS pentru studiu, pentru anul universitar 2012-2013 sunt in peste 120 institutii de invatamant superior din 21 state europene (Franta - 26, Italia - 20, Turcia - 12, Portugalia - 10, Spania - 9, Germania - 9, Grecia - 9, Belgia - 4, Bulgaria - 4, Norvegia - 3, Danemarca - 2, Finlanda, Ungaria, Slovenia, Lituania, Olanda, Polonia, Croatia, Slovacia, Letonia, Luxemburg - 1 loc), in domenii multiple, ca: istorie, chimie, economie, naval, inginerie chimica, inginerie mecanica, mediu, stiinta materialelor, drept, inginerie electrica, litere, medicina, stiintele comunicarii, fizica, stiinte umaniste, informatica, stiinta calculatoarelor, automatizari etc. Stagiile de practica se pot face in Franta, Bulgaria, Cehia, Polonia, Slovacia, Turcia, Ungaria.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Rezultate finale pentru bursele Erasmus 2013

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi a organizat în perioada 25 martie – 3 aprilie 2013 înscrieri în vederea selecţiei pentru burse Erasmus în anul universitar 2013-2014. Selecţia propriu-zisă a avut loc pe 8 aprilie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe 10 aprilie. Pentru obţinerea unei mobilităţi Erasmus pentru studiu s-au putut înscrie studenţi care au absolvit deja un an de studiu la licenţă si nu au mai beneficiat de un alt stagiu Erasmus pentru studiu. Studenţii trebuie să aibă rezultate academice bune în anul universitar anterior, respectiv media minimă 7,00. Condiţia pentru a beneficia de o mobilitate Erasmus este ca la momentul începerii acesteia studentul să fie integralist şi să aibă media 7,50. O mobilitate pentru studii are o durată de un semestru (4,5 – 6 luni) sau de două semestre (9 – 12 luni), iar o mobilitate pentru proiecte de diplomă sau lucrări de disertaţie are o durată de 3 – 4 luni. Bursele Erasmus pentru studiu pentru anul universitar 2013-2014 sunt în 140 de instituţii de învăţământ superior din 22 state europene (Germania, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Spania, Finlanda, Franţa, Grecia, Croaţia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria), în domenii multiple ca istorie, chimie, economie, naval, inginerie chimică, inginerie mecanică, mediu, ştiinţa materialelor, drept.
Stagii de practică în Germania şi Franţa
Stagiile de practică se pot efectua în Austria, Belgia, Germania, Cehia, Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Malta, Portugalia, Spania, Turcia, Ungaria. Pentru anul universitar 2013-2014, grantul minim lunar, stabilit de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale Bucureşti, este de 300 euro pentru mobilităţi de studiu şi de 325 euro pentru mobilităţile de practică. Studenţii gălăţeni trebuie să ştie că grantul Erasmus nu este destinat acoperirii tuturor cheltuielilor ocazionate de şederea în străinătate. Până pe 12 aprilie 2013 va avea loc o nouă selecţie a studenţilor pentru granturile Erasmus de practică pentru anul universitar în curs (2012-2013). Mobilităţile de practică se pot desfăşura în perioada vacanţei de vară, durata minimă este de 3 luni, ultima zi a mobilităţii fiind 30.9.2013. Pentru aceste mobilităţi (placement, internship) grantul minim este de 400 de euro pe lună.


 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.