Jump to content

Reabilitare pe DJ 251 Galaţi - Tecuci


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Reabilitare pe DJ Galaţi - Tecuci

Consiliul Judeţului Galaţi va semna joi, 2 iulie, la ora 14.00, contractul pentru începerea lucrărilor de reabilitare a Drumului Judeţean 251, între Galaţi şi Tecuci, pe sectorul cuprins între km 24+00 şi 53+350. Lucrarea se va desfăşura pe o perioadă de 23 de luni, iar bugetul total al acesteia este de 69.945.038,79 lei. Din această valoare 57.665.817 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, iar cofinanţarea plătită de Consiliul Judeţului este de 1.226.800 lei. Contractul privind reabilitarea şi modernizarea DJ 251 este al doilea de acest fel semnat de Consiliul Judeţului în acest an şi finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR), primul fiind cel semnat în data de 6 martie 2009, prin care se realiza îmbrăcămintea bituminoasă pe DJ 253 între localităţile Cudalbi şi Băleni.

Link to comment
Share on other sites

Proiect Operaţional Regional în valoare de 69,9 milioane lei

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu, şi preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, au semnat, astăzi, la Galaţi, contractul de finanţare pentru începerea lucrărilor de reabilitare a Drumului Judeţean 251, între Galaţi şi Tecuci, pe sectorul cuprins între km 24+00 şi 53+350. Investiţia se ridică la 69,9 milioane de lei, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Lucrarea se va desfăşura pe o perioadă de 23 de luni, iar bugetul total al acesteia este de 69.945.038,79 lei. Din această valoare 57.665.817 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, iar cofinanţarea plătită de Consiliul Judeţului este de 1.226.800 lei.

Principalul obiectivul al acestui proiect este îmbunătăţirea infrastructurii judeţene de transport şi implicit a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est în vederea creşterii economice şi stimulării dezvoltării durabile prin crearea condiţiilor favorabile atragerii investiţiilor şi înfiinţării de noi locuri de muncă, în judeţul Galaţi. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt transportatorii locali sau în tranzit care au destinaţii spre judeţele Vrancea sau Brăila, inclusiv spre Republica Moldova prin vama Giurgiuleşti, beneficiarii indirecţi sunt agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Galaţi, precum şi operatorii de turism şi de servicii conexe.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Scăpăm de craterele din asfalt pe drumul judeţean dintre Tecuci şi Galaţi

Reabilitarea drumului judeţean se va realiza prin Programul Operaţional Regional, ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. Bugetul total al proiectului este de 69.945.038,79 lei din care valoarea aferentă finanţării nerambursabile oferită prin Programul Operaţional Regional este de 57.665.817,00 lei. Autorităţile judeţene şi locale au pus la cale o lansare oficială pe data de 11 august, unde vor participa reprezentanţi ai Consiliului Judeţului Galaţi şi consiliilor locale din Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea, Costache Negri şi Cudalbi. Autorităţile judeţene au gânduri mari cu acest proiect, despre care vorbesc la superlativ. "Drumul Judeţean 251 va căpăta un profil modernizat care va oferi un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă, ceea ce va conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor", este punctul de vedere al Consiliului Judeţului vizavi de reabilitarea drumului care leagă Tecuciul de Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

Drum reabilitat cu fonduri europene

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi a lansat, marţi, proiectul 'Reabilitare şi modernizare DJ 251 între municipiile Tecuci şi Galaţi, sectorul cuprins între km 24+000 - 53+350', finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional (POR). Lucrarea se va desfăşura pe o perioadă de 23 de luni, iar bugetul total al acesteia este de aproape 70 de milioane de lei. Din această sumă, aproape 57,7 milioane de lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, iar cofinanţarea plătită de CJ este de peste 1,22 milioane de lei.

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi transportatorii locali sau în tranzit care au destinaţii spre judeţele Vrancea sau Brăila, inclusiv spre Republica Moldova prin vama Giurgiuleşti, beneficiarii indirecţi fiind agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Galaţi, precum şi operatorii de turism şi de servicii conexe.

Cu prilejul lansării, preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a declarat că proiectul reprezintă cea mai mare investiţie din judeţ prin POR, în afară de modernizarea drumului judeţean fiind incluse reabilitarea a zece poduri, precum şi construcţia trotuarelor din cele cinci comune străbătute de şosea. Eugen Chebac a adăugat că până în prezent au fost atrase fonduri structurale în valoare totală de 25 de milioane de euro prin care vor fi reabilitate şi modernizate, până în 2010, sectoare de drumuri judeţene însumând 42 de kilometri, respectiv doar 5% din totalul drumurilor judeţene.

Contractul privind reabilitarea şi modernizarea DJ 251 este al doilea de acest fel semnat de CJ Galaţi în acest an şi finanţat prin POR, primul, în valoare de peste 15,5 milioane de lei şi semnat în luna martie, prevede realizarea de îmbrăcăminte bituminoasă pe DJ 253 între localităţile Cudalbi şi Băleni.

http://radioiasi.ro/index.php?option=co ... &Itemid=28

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

18 milioane de euro pentru reabilitarea DJ 251, pe sectorul dintre Tecuci şi Cudalbi

Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, documentaţia de avizare a lucrărilor pentru reabilitare şi modernizarea DJ 251 ce leagă municipiile Tecuci şi Galaţi. Este vorba de sectorul de drum cuprins între kilometrul 1+796 (limita intravilan Tecuci) şi kilometrul 24+000 (comuna Cudalbi), având valoarea investiţiei de 76.2 milioane de lei, altfel spus 18 milioane de euro (inclusiv TVA). Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional POR 2007 - 2013. Obiectivul acestui proiect este realizarea unui drum judeţean modern pentru desfǎşurǎrea traficului în condiţii de siguranţǎ şi confort.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/18_milioane_de_euro_pentru_reabilitarea_Drumul_Judetean_251-pe_sectorul_dintre_Tecuci_si_Cudalbi_0_308369495.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Un pod şi peste 1.000 de podeţe pe DJ 251 Galaţi-Tecuci

Valoarea proiectului se va ridica, inclusiv TVA, la 9,28 milioane de lei (2,154 milioane de euro) euro. Din aceşti bani se va realiza un pod în comuna Costache Negri şi 1.035 de podeţe. Podul va realiza trecerea peste râul Gologanul, iar lungimea sa va fi de 15 metri. Această trecere peste râu se află pe ruta Drumului Judeţean 251, dintre municipiile Galaţi şi Tecuci. Investiţia a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Galaţi ce a avut loc în această săptămână. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. Podul existent acum în localitatea gălăţeană Costache Negri se află într-o stare de deteriorare avansată.

Proiectul propune realizarea mai multor tipuri de lucrări. Demolarea podului existent la kilometrul 35+390 (deoarece concluziile expertizei tehnice încadrează podul existent la starea tehnică nesatisfăcătoare, atât din punct de vedere al rezistenţei şi stabilităţii, cât şi al asigurării gabaritului de scurgere a apelor). Executarea unui pod nou din beton armat, cu următoarele caracteristici: suprastructura alcătuită din 18 grinzi prefabricate cu armătură preîntinsă de 12 m lungime si 0,52 m, înălţime peste care se realizează placa de suprabetonare, hidroizolaţia şi calea pe pod din 2 straturi de beton asfaltic pentru poduri (BAP) de 3 cm şi 4 cm; culeile podului sunt proiectate de tip masiv, fundate indirect pe piloţi de diametru mare. Lungimea totală a podului va fi de 15,14 metri, iar lăţimea sa va fi de 12,30 metri. (inclusiv trotuarele)

Se mai are în vedere şi executarea unui număr de 1.035 podeţe de legătură între drumul judeţean şi trotuare, podeţe care să faciliteze traversarea de către localnici a sanţurilor nou realizate în cadrul proiectului, pe sectorul cuprins între km. 24+000-53+350. Aceste podeţe se vor realiza din beton armat, vor fi tipizate (vor avea aceeaşi formă şi dimensiuni) şi vor oferi localnicilor condiţii de siguranţă si confort în exploatare.

Valoarea investiţiei se va ridica la 9,28 milioane de lei (2,154 milioane de euro) euro (inclusiv TVA).

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Investitie_de_peste_doua_milioane_de_euro_in_DJ_251_Galati-Tecuci_0_397160409.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.