Jump to content

Galaţiul nu are săli cu o capacitate de peste 300 de locuri


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Nu avem săli cu capacitate mare

Galaţiul - prea mic pentru concerte mari

În acest moment, Galaţiul nu are o sală de spectacole cu o capacitate mai mare de 300 de locuri, acesta fiind de altfel şi unul dintre motivele pentru care spectacolele mari ne ocolesc în mod constant. Practic, pentru a-şi acoperi cheltuielile, marile companii de spectacole din România şi din străinătate ar avea nevoie ori de o sală cu o capacitate mare pentru a aduna cât mai mulţi spectatori la o reprezentaţie, ori de un preţ foarte mare la bilete. Cum cea de-a doua variantă ar însemna un „atentat” la buzunarul multora dintre gălăţeni, rămâne ca doar capacitatea sporită a sălilor să mai aducă în oraşul nostru vreun concert extraordinar sau vreo reprezentaţie teatrală de excepţie.

Însă, din păcate, în acest moment, stăm foarte prost la acest capitol. Sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” rămâne una cochetă, destul de bine pusă la punct, însă nu are decât o capacitate de 300 de locuri. Ceea ce înseamnă că, la un preţ de 30 de lei biletul, în caz că sala s-ar umple, un organizator de spectacole ar trebui să îşi acopere cheltuielile cu 9.000 de lei. Şi, cum numele mari costă, iar cheltuielile sunt destul de mari pentru un spectacol de amploare, ar fi greu de crezut că cineva ar mai reuşi să mai scoată şi profit.

Acelaşi lucru e valabil şi pentru sala Teatrului Muzical „Nae Leonard”, tot cu o capacitate de 300 de locuri. Sala e în regulă, condiţiile de desfăşurare a spectacolelor sunt dintre cele mai bune, însă o reprezentaţie de amploare nu ar reuşi să facă şi profit dacă s-ar hotărî să folosească acest spaţiu.

Doar puţin peste 300 de locuri are şi sala Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi, astfel că rămâne aceeaşi problemă, a rentabilităţii concertelor de amploare.

Singura sală cu o capacitate sporită este Casa de Cultură a Sindicatelor, care putea găzdui în jur de 750 de spectatori înainte de a intra în modernizări. Din păcate, aceasta este închisă. Dar se lucrează la ea. Potrivit conducerii instituţiei, cel mai devreme în toamnă va fi dată în folosinţă, astfel că nici ea nu are cum să găzduiască vara asta vreun spectacol „mare”. În plus, se pare că montarea unor fotolii ceva mai mari va reduce capacitatea acestei săli la aproximativ 500 de locuri. Ce efect va avea acest lucru asupra reprezentaţiilor de amploare, rămâne de văzut.

Peste 1.000 de locuri nu oferă nicio sală în Galaţi. Acesta este şi motivul pentru care concerte muzicale ale unor trupe de renume internaţional nu sunt posibile. Cel mai cunoscut artist internaţional care a concertat la Galaţi în ultimii ani este Goran Bregovici, acest lucru întâmplându-se în urmă cu doi ani. Iar locaţia aleasă de organizatori a fost Patinoarul. E drept, acest loc are o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri, însă acustica e o adevărată bătaie de joc la adresa plătitorilor de bilet. Tot la Patinoar a concertat şi Ştefan Bănică Junior, iar concertul a pătimit din acelaşi motiv al acusticii imposibile.

Nici pentru concertele în aer liber lucrurile nu stau foarte bine. Singurul loc îngrădit care ar putea oferi condiţii organizării unui concert de amploare este Stadionul "Dunărea". Dacă scena ar fi amplasată în faţa tribunei principale, concertul ar putea beneficia de mai bine de zece mii de spectatori.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... ari_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...

chiar sunt curios: care e audienta maxima pe care a avut-o hathor la un concert?

aproximativ, desigur.

depinde de locatie/eveniment, daca e vorba de galati in 1997 au fost cei mai multi in jur de 500-600 persoane la gradina de vara apoi cum muzica rock a inceput sa scada din preferinte o medie intre 150-250 persoane/concert (ma refer numai la galati)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.