Jump to content

O grefieră a câştigat la CEDO procesul împotriva României


dcp100168

Recommended Posts

Romania, condamnata la CEDO pentru tratamente degradante

Statul roman a pierdut inca un proces la Curtea Europeana a Dreputrilor Omului, dupa ce o grefiera din Galati, inchisa pentru trafic de influenta, a reclamat tratamente degradante, privare nejustificata de libertate, incalcarea dreptului la un proces echitabil si nerespectarea vietii private.

Steluta Artimenco, de 44 de ani, a fost condamnata, in 2003, la doi ani si zece luni de inchisoare pentru trafic de influenta. Ea s-a plans de conditiile de detentie din timpul arestarii preventive si, apoi, din timpul executarii pedepsei, fiind mutata in mai multe penitenciare. Femeia a precizat ca arestarea preventiva s-a petrecut in conditii nelegale, ca actiunile autoritatilor impotriva ei au fost, de asemenea, nelegale si ca i s-a incalcat dreptul la viata privata si la familie, cand sotul ei a fost impiedicat s-o viziteze in inchisoare. Romanca a mai reclamat si faptul ca a fost detinuta in celule supraaglomerate si ca a fost transportata la audieri fara a i se da mancare in prealabil.

Instanta europeana a admis faptul ca, in cazul femeii, a existat o incalcare a articolului 3 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care interzice tratamentele degradante sau inumane, celelalte acuzatii fiind declarate inadmisibile.

Artimenco va primi despagubiri in valoare totala de 3.000 de euro.

http://flacarais.ro/cms/site/f_is/news/ ... 13819.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.