Jump to content

Gata cu "cornul şi laptele"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Criza înghite cornul şi calculatorul

Ministrul Educaţiei a cerut Guvernului să suspende programele sociale adoptate de Adrian Năstase, respectiv „Euro 200” – subvenţia pentru achiziţionarea de calculatoare pentru elevii săraci, dar şi „Cornul şi laptele”. Motivaţia ar fi că în bugetul Educaţiei nu ar mai exista fonduri pentru susţinerea acestora. Suma destul de mică alocată pentru „Euro 200” (cam un sfert din cât ar fi fost nevoie pentru continuarea programului) ar putea fi transferată pentru „Bani de liceu”, unde câţiva elevi în plus ar putea beneficia de o bursă pentru continuarea studiilor liceale. În opinia ministerului, "Cornul şi laptele" ar putea continua în zonele foarte sărace. Conducerea ISJ Galaţi susţine că nu a primit deocamdată niciun anunţ oficial în acest sens.

http://www.viata-libera.ro/articol-Criz ... rul_2.html

Link to comment
Share on other sites

Dupa parerea mea programe de genul acesta nici nu sunt deosebit de eficiente.

Scolile sunt unitati de invatamant , si nu cantine, neavand nici personalul necesar distribuirii de hrana elevilor, nici suportul in spatii de depozitare si distributie care sa asigure respectarea tuturor normelor de igiena in materie.

Eu cand mergeam la scoala, mergeam sa invat , nu sa mananc in cadru organizat.

Si pot spune ca proveneam dintr-o familie saraca, dar mama isi permitea sa-mi puna in fiecare dimineata un pachetel in ghiozdan.

Azi sunt foarte multi care nu-si permit acest lucru , pentru ca parintii nu renunta la doza de bere sau toiul de tuica in favoarea pachetelului pentru copii :lol:

Link to comment
Share on other sites

E vorba si ca programul asta este facut in bataie de joc, cu scop populist.

Daca nu ar fi vorba de voturi la mijloc, sa vezi ce le-ar mai pasa la onor conducere de saracimea tarii...

...De-ar putea vota si saracii ciini vagabonzi, ce de-a adaposturi si asistenta specializata ar avea... :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Era si timpul..bani cheltuiti de pomana parerea mea,dintre un pahar de lapte si un "colt de paine" majoritatea alegeau dulciurile cumparate in drum spre scoala..imi amintesc cand eram in generala gaseam lapte varsat si resturi de cornuri peste tot.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.