Jump to content

Gura Portiţei


oana6200
 Share

Recommended Posts

Aţi fost vreodată la Gura Portiţei? Nu mă mir că n-aţi fost, că mai ştiu şi alţi gălăţeni din afara forumului nici n-au auzit de staţiunea asta :(

Deşi este, parafrazând alt topic, unul din cele mai frumoase locuri din România. Şi ştiţi de ce această staţiune arată mult mai bine decât altele? Nu numai din cauză că, fiind mai nouă şi mai izolată, nu s-a poluat, dar au şi un management mai performant, iar regulile pe care trebuie să le respecte turiştii sunt reguli! dacă rupi stuful şi florile de pe plajă, sau arunci gunoaiele la întâmplare - plăteşti amendă! Şi la alte staţiuni s-ar poate asta, dar organizarea e de vină.

Link to comment
Share on other sites

Nu ştiu ce să-ţi povestesc... am fost la Gura Portiţei o singură dată anul trecut şi mi-a plăcut; nici măcar nu au fost preţuri prea mari, poate pentru că am fost în septembrie; nu ştiu cum o mai fi acum, dar la căsuţele din satul de vacanţă nu m-a costat decât vreo 300 şi ceva de mii lei vechi pe zi. Pentru cine nu ştie, trebuie să ajungi în Jurilovca pe un drum sau pe altul, iar apoi să traversezi lacul Sinoe cu vaporul; dar pentru asta trebuie să faci rezervare la telefonul afişat pe site-ul oficial al staţiunii, http://www.guraportitei.ro . Cică se poate ajunge şi direct cu maşina, dar drumul nu este disponibil, fiind situat într-o zonă protejată. Sper să ajung şi anul ăsta, cu proxima ocazie!

P.S.12.07.2009: Iar atunci, voi reveni şi cu o poză recentă!

167_d1cb714a14fc8f563abfe7a75a3100c9_thu

Link to comment
Share on other sites

Intr-adevar, e un peisaj de basm. Avem in plan inca de anul trecut de a ajunge si noi acolo. Pozele si articolele postate in lumea virtualului m-au fermecat.

In ceea ce priveste preturile, am inteles ca sunt pentru toate gusturile, asa cum spune si Oana, dar si Relu. Vaporul dus-intors de persoana costa 50 lei (scuuump:) )

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

o locatie super pentru amatorii de liniste si peisaje salbatice este vadu....aproape de gura portitei ,doar plaja virgina ,dune de nisip si o cherhana unde se maninca peste dumenzeieste...preferabil cu o masina de teren ,un cort si o lanseta.drumul meu preferat este prin dobrogea pe serpentine.de multe ori daca am chef sa petrec o zi singur cu gandurile mele....o escapada cu masina in delta (trec cu bacul la partizani) pana pe la crisan ,o partida de pescuit si un pranz la un localnic "agatat " in fata birtului si seara intors acasa.sau varianta vadu cu pranzul la cherhana.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

... Şi ultima mea poză de pe acest topic din anul 2009! nu, nu mă invidiaţi, pentru că am fost acolo în primul weekend din septembrie, când s-a stricat vremea, deci s-au stricat şi planurile mele de a vizita împrejurimile, şi n-am prea fotografiat. În schimb, am auzit că va veni fi vreme bună la mare spre sfârşitul lunii septembrie şi nu numai.

167_f8f5499a01fdfd62422d59fc0b9a829a_thu

***

Lung fu drumul Babadagului, vreo 2 k.de la gara la autogara; acum cui ii mai vine sa creada ca un oras cu sub 10000 locuitori a fost candva capitala Dobrogei?

La intrarea spre cetatea Argamum, la numai 1 km.de cetate, - surprize-surprize! Un caine fara stapan m-a facut sa fac calea intoarsa, spre dezamagirea in urma iliziei de a vizita cetatea. Restul - ramane cum am stabilit!

Edited by oana6200
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.