dcp100168 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Angajaţii ICMRS nu şi-au primit salariile de aproape două luniSalariaţii ICMRS se plâng de faptul că nu şi-au primit salariile de mai bine de o lună şi jumătate. Deşi sunt nemulţumiţi, muncitorii nu vor să îşi părăsească slujbele şi aşteaptă să se întâmple ceva. Toate acestea se întâmplă la Întreprinderea de Construcţii, Montaj şi Reparaţii Siderurgice după ce, în urmă cu aproximativ şase luni, 350 de salariaţi fuseseră disponibilizaţi din pricina lipsei de comenzi."N-am mai luat salariul de vreo două luni. Sunt disperat, nu ştiu ce se va întâmpla cu familia mea, pentru că nici nu mai avem ce pune pe masă. Am recurs la un gest extrem - am ajuns să mă duc să donez sânge ca să primesc bonuri de alimente. Suntem într-o situaţie disperată, foarte gravă şi nu găsesc nici o soluţie să îmi pot întreţine în continuare familia", ne-a spus plângând unul dintre salariaţii ICMRS. Acesta a continuat spunând că a continuat să vină la muncă, deşi nu primeşte salariul, în speranţa că odată şi odată lucrurile se vor îndrepta.Faptul că salariile nu au fost achitate a fost confirmat şi de alţi colegi ai muncitorului, care au preferat să nu îşi spună numele, pentru a nu avea mai mult de suferit. Mai mult, sindicaliştii cunosc situaţia, însă spun că mingea este în terenul celor din administraţia societăţii şi că sunt semne că problema s-ar putea rezolva zilele următoare. "Avem probleme de genul acestora. Oamenii nu şi-a primit salariile cam de o lună şi jumătate şi este evident că sunt nemulţumiţi. Sperăm totuşi ca problema să îşi găsească o rezolvare în următoarele zile şi sunt semnale că lucrul acesta se va întâmpla", a declarat Toader Ţebrian, liderul de sindicat de la ICMRSG.Toate încercările noastre de a obţine o opinie din partea reprezentanţilor societăţii au fost inutile, iar până acum nu există un punct de vedere oficial din partea celor care conduc societatea.http://www.viata-libera.ro/articol-Anga ... uni_2.html
dcp100168 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 "Victimele colaterale" ale Combinatului* 120 de angajaţi de la ICMRSG, care executau lucrări pe platforma ArcelorMittal Galaţi, vor fi trimişi în şomaj tehnic pe o perioadă de trei luni ca urmare a lipsei de comenzi în beneficiul colosului siderurgic.Problemele cu care se confruntă ArcelorMittal Galaţi ca urmare a crizei economico-financiare se răsfrâng şi asupra societăţilor care aveau contracte încheiate cu colosul siderurgic pentru executarea diferitelor lucrări de reparaţii ori întreţinere sau a unor servicii. Decizia luată acum câteva luni de conducerea Combinatului şi anume de reziliere a contractelor încheiate cu firmele subcontractoare a condus la disponibilizarea a câteva sute de persoane care munceau la societăţile respective. O altă societate care se confruntă cu o situaţie dificilă ca urmare a reducerii activităţii Combinatului este ICMRSG, unde jumătate din volumul de comenzi încheiate aveau ca beneficiar colosul siderurgic. Din cauza problemelor economico-financiare apărute ca urmare a scăderii contractelor, societatea de construcţii a fost nevoită să facă reduceri de personal în cursul acestui an, astfel că în luna februarie a disponibilizat 240 de angajaţi. "În aceste zile vor fi trimişi în şomaj tehnic, pe o perioadă de trei luni, 120 de angajaţi ai ICMRSG, care executau diferite lucrări pe platforma siderurgică. Deoarece nu mai există lucrări de executat la ArcelorMittal Galaţi, salariaţii care lucrau acolo vor fi trimişi în şomaj tehnic, pe o perioadă de trei luni, urmând să primească 75% din salariu. De asemenea urmează să fie disponibilizate încă 27 de persoane, care urmează să primească preaviz", ne-a declarat liderul sindicatului de la ICMRG, Toader Ţebreanu. Potrivit aceleiaşi surse, 300 de angajaţi vor rămâne în continuare să muncească, urmând să execute lucrările pentru care există comenzi.Cu o situaţie dificilă se confruntă şi o altă societate care este unul dintre partenerii de afaceri ai ArcelorMittal Galaţi, şi anume Atlas, care a redus salariile cu 15% ale angajaţilor şi a operat în decursul ultimelor luni reduceri de personal ca urmare a reducerii substanţiale a contractelor pe care le avea încheiate cu Combinatul.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4
Recommended Posts