Jump to content

S-a închis Drumul de Centură

Recommended Posts

Posted

Veselie generală pe Drumul de Centură

Cine-a pus stopul în drum?

Sâmbătă dimineaţă, şoferii care intenţionau să parcurgă Drumul de Centură au avut parte de o surpriză aşa de mare din partea autorităţilor locale, că nu s-au mai oprit „din râs” tot weekendul: drumul a fost închis pe o porţiune destul de mare (de la Viaduct până după benzinăria Petrom). Dar nu despre asta este vorba, ci despre cum ştiu autorităţile locale să aibă grijă de nervii şoferilor gălăţeni. În primul rând, blocarea Drumului de Centură s-a făcut fără niciun fel de anunţ: pur şi simplu s-a închis şi gata! Chiar aşa, de ce ar trebui primăria ori poliţia să anunţe? Nu este de ajuns că şoferii văd şi singuri ce se întâmplă când ajung acolo?

Sâmbătă dimineaţă, la faţa locului, un muncitor, îmbrăcat cu o vestă reflectorizantă, pe spatele căreia scria Vega, şi înarmat cu o paletă roşie, făcea semne că nu se circulă! Alături, alţi doi muncitori instalau semne de circulaţi adecvate – „drum în lucru”, „interzis” etc. Nu tu poliţie, nu tu primărie, nimic! Coada de maşini a fost nevoită, astfel, să facă un ocol pe străzi aproape neştiute – precum Pictor Iser, sau alte alei fără nume – unde au fost instalate (de cine, iar nu se ştie!) nişte opritori, din cel mai autentic asfalt, de-ţi rup maşina în două! Dâmburile, amplasate de-a latul străzilor nu au, desigur, nicio avertizare pentru şoferi, pentru a încetini, iar minunata culoare gri, asortată asfaltului te face să îţi zdruncini maşina de nu te vezi!

Dar să revenim la blocajul de pe Drumul de Centură: dacă şoferii cu maşini mici s-au mai descurcat, nu ştim ce s-a întâmplat cu TIR-urile care traversează zilnic acest drum! Văzând cât de simplu este să blochezi circulaţia unui drum public – îţi pui o vestă reflectorizantă, împrejmuieşti şi faci semn din mână de „ocoliţi”!, că poliţia oricum nu vine, iar primăriei nu îi pasă! - sau cât de uşor este să amplasezi obstacole pe străzi – gen „dâmb de asfalt” – ne întrebăm: 1 – ce rol mai au inspectorii de zonă, plătiţi de primărie să vegheze la ce se petrece prin cartierele gălăţene şi 2 – în general, de ce mai avem nevoie de instituţii publice, dacă acestora tot nu le pasă de ce se întâmplă prin oraş?

http://www.viata-libera.ro/articol-Cine ... m___2.html

Posted

Articol total tendentios. Adevarul este ca, de fapt, sambata, pe acea portiune nu se inregistreaza valori mari de trafic si de aceea, SC Vega, bara-bara cu Primaria, a pus de o pista pentru rolleri si biciclisti. Fazanii cu Tir-uri de 20-30 de tone pot intra prin oras, mai ales ca s-a votat de curand ... inchiderea accesului masinilor peste 3,5 tone. Tot pentru a face mai usor traiul biciclistilor se are in vedere inchiderea pe diverse portiuni a stazilor: Domneasca, Brailei, Cosbuc, Siderurgistilor etc. Era in calcul si Traian, dar deja facuta praf. Pentru a creste gradul de interes pentru aceasta actiuni, tronsoanele ce urmeaza a fi blocate precum si intervalele de timp nu vor fi comunicate din timp.

Posted

Articol total corect si intemeiat

sambata dupa-amiaza, cu o viteza modesta (70-80 km/h) am vazut semnele de deviere a circulatiei cand eram aproape de devierea la dreapta. nu semnalizare luminoasa...nu presemnalizare. ci doa niste table colorate rotunde, puse pe cracane metalice. o marshavie. mai ales ca, am urcat peste strada combinatului, intentionand sa continui drumul de la benzinaria Arcom mai departe - NICI UN AVERTISMENT. Am intors in loc la statia de benzina, si am strabatut orashul.

Primaria - jeg

politia - ibidem.

Posted

Drumul de Centură, închis până duminică

* Cum explică autorităţile locale faptul că au uitat să anunţe închiderea Drumului de Centură?

După două zile de când „Viaţa liberă” a făcut ce trebuia să facă Primăria – adică să anunţe că Drumul de Centură este închis temporar pe o porţiune de drum – am reuşit să aflăm şi un punct de vedere oficial cu privire la cazul respectiv. Punct de vedere pe care ni l-a comunicat viceprimarul Mircea Cristea, care gestionează buna desfăşurare a programului ISPA. Căci închiderea Drumului de Centură, pe porţiunea cuprinsă între staţia de benzină „Petrom” şi Viaduct, se datorează, am aflat, lucrărilor ISPA. „Într-adevăr, sunt lucrări pe proiectul ISPA. Este vorba despre înlocuirea unei conducte de apă, pe o lungime de circa 300 de metri. Lucrarea se va finaliza duminică, 12 iulie, la ora 16.00”, ne-a declarat Mircea Cristea.

Întrebat de ce Primăria nu i-a anunţat în niciun fel pe gălăţeni despre faptul că Drumul de Centură se va închide pe o anumită porţiune, viceprimarul Mircea Cristea a răspuns: „într-adevăr, nu s-a anunţat… şi eu am fost surprins să constatat asta, când am ajuns acolo… Trebuia anunţat de Primărie”. Întrebat dacă există un angajat anume care răspunde de anunţarea publică a numelor străzilor ce urmează să fie transformate în şantiere ISPA, Mircea Cristea a răspuns: „este o disfuncţionalitate a Primăriei şi nu este cazul să dai vina pe un singur omuleţ… voi verifica să văd şi eu ce s-a întâmplat de nu s-a anunţat”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Drum ... ca__2.html

Posted

Tot pentru a face mai usor traiul biciclistilor se are in vedere inchiderea pe diverse portiuni a stazilor: Domneasca, Brailei, Cosbuc, Siderurgistilor etc.

Imi vine sa ii injur pe ecologistii astia. o sa ajunga sa intrzica masinile in oras. De ce sa se interzica accesul masinilor? in tarile civilizate exista benzi pentru biciclisti.

Posted

pe care ,daca vor fi desenate si la noi,vor avea caracter optional pt smecheri in a-si parca masina...in a te depasi...or fi ei dezavantajati in trafic biciclistii,motoristii[ :mrgreen: ] dar sunt si al naibii de ciudati cand se apuca de facut vreo manevra!

la un moment dat am inceput sa rasfoiesc cartea de circulatie sa vad mai bine[poate sarisem vreun rand... :mrgreen: ]pe unde se depaseste regulamentar... :mrgreen:

si pe centura sa faca pista pt biciclisti?

si eu unde ma mai desfasor cu viteza a 4_a? :evil:

ca pe faleza superioara..iar nu mai reusesti de radare! :roll:

Posted

...

ca pe faleza superioara..iar nu mai reusesti de radare! :roll:

Pe bune, sunt radare pe faleza? Eu merg aproape zilnic si n-am prea intalnit !

Oricum, mi se pare ciudat sa puna radare pe faleza deoarece acolo viteza este de 70 km/h... deci se poate merge pana in marja de eroare cu 80 km/h. Mai mult in timpul saptamanii traficul este destul de ridicat si nu prea poti sa gonesti. Iar seara si in weekend prima banda este ocupata...

Deci... nu prea ii inteleg sa puna radar pe faleza, nu vad motivatia. Poate seara, tarziu cand se elibereaza traficul...

Posted

george wrote:

Tot pentru a face mai usor traiul biciclistilor se are in vedere inchiderea pe diverse portiuni a stazilor: Domneasca, Brailei, Cosbuc, Siderurgistilor etc.

George, eu am scris absolut la misto :d Mi s-a parut absolut aberanta situatia asta in care oricine poate inchide circulatia pe o strada a Galatiului, fara stirea militienilor sau a "edililor".

Posted
Poate Maria participă la cursele alea care se fac noaptea :d

vezi ca stii?

intr-adevar la ora care iesim noi spre parculetul de la faleza e destul de tarziu..si sunt echipaje nenorocite ...flashuri..etc..mergi regulamentar frate nu pisca acceleratia...doar in seara asta am gonit si eu... :roll:

• 1 month later...
Posted

S-a închis Drumul de Centură

Încă de la primele ore ale dimineţii de luni, TIR-urile şi camioanele încărcate, care cu pământ, care cu tot soiul de materiale de construcţii, au început să defileze pe străzile 1 Decembrie, Coşbuc, 9 Mai, Ionel Fernic şi Feroviarilor. Şoferii din autovehicule au fost nevoiţi să se strecoare printre mastodonţii auto, iar conducătorii de TIR-uri au fost nevoiţi, la rândul lor, să facă… echilibristică, precum un elefant care se străduieşte să nu calce pe un şoricel… Toată această situaţie ar fi putut fi evitată – sau, măcar efectele ei să fie diminuate – dacă Primăria municipiului Galaţi s-ar fi îngrijit de locuitorii săi, anunţându-i cu câteva zile înainte că o porţiune din Drumul de Centură urmează să se închidă.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe Drumul de Centură, mai exact, pe strada Nicolae Mantu, la intersecţia cu Panait Istrati (dar şi la intersecţia cu Drumul de Centură a străzii Ionel Fernic – la Billa 2) au apărut semne de circulaţie care transmiteau următorul mesaj: circulaţia interzisă, din cauza lucrărilor, pe Drumul de Centură, acces pe rută ocolitoare. Cum nimeni nu lucra, şoferii s-au minunat doar de semnele de circulaţie (inclusiv de indicatoarele cu „Centura”) şi şi-au văzut de drum. Asta până ieri dimineaţă, când porţiunea (de aproximativ 3 km) a fost închisă circulaţiei, iar toate camioanele, TIR-urile şi maşinile mici care aveau drum pe acolo au fost nevoite să „atace” alte rute ocolitoare.

De pildă, pentru a ieşi pe Drumul de Centură (N. Mantu) venind dinspre 9 Mai, maşinile au trebuit să facă la stânga, fie pe străduţa Feroviarilor, fie pe Pictor Octav Băncilă (conform noilor semne „obligatoriu la stânga”), iar de acolo, să ajungă în Centură, de pe Panait Istrati (Tecuci)! Dacă şoferii aveau inspiraţia să treacă pe strada Pictor Octav Băncilă, câştigau, adică… economiseau banii pentru spălatul maşinii de praf, deoarece această rută (mai degrabă o alee, mărginită de o parte şi de alta cu case particulare) abia a fost asfaltată. În schimb, în cazul în care conducătorii alegeau să intre pe strada Feroviarilor, vai şi amar!, atât pentru ei, cât şi pentru locuitorii din zonă: strada este acoperită cu piatră cubică (aşezată cât mai aiurea, în urma unor lucrări la canalizare) şi plină de praf. Vă imaginaţi bucuria localnicilor de a se parfuma cu praf de la primele ore ale dimineţii, în curţi, dar şi a şoferilor, hurducaţi şi prăfuiţi!

Acelaşi program se aplică şi în sens invers, cu o mică „variaţie”: ca să iasă de pe strada Feroviarilor în intersecţia cu 9 Mai, şoferii trebuie să bănuiască un „stop”, căci indicatorul a fost furat mai demult, spre uimirea scandalizată a vânzătorului de pepeni din zonă, care ne-a povestit cum „în special ăştia cu scuterele habar nu au şi intră direct în maşini”.

Cum să te strecori cu TIR-ul pe alee

Ieri, când am ajuns, pe la prânz, la faţa locului, muncitorii de la societatea Vega, care va desfăşura lucrări de reabilitare a sistemului de canalizare (prin programul ISPA), ne-au spus că drumul va fi în lucru cel puţin două luni o lungime de aproximativ trei kilometri. Mulţi din şoferii nevoiţi să ocolească Drumul de Centură încercau, ieri, să aleagă să traverseze o stradă paralelă cu Centura, în fapt, aleea din faţa blocurilor ANL din Micro 13 B. Cum aleea era închisă în capătul celălalt (spre Billa 2), şoferii nu făceau altceva decât să blocheze, inutil, drumul. Aşadar, un angajat de la Vega, împreună cu un poliţist comunitar, încercau să interzică şoferilor să mai intre pe acolo. „Am venit să dau o mână de ajutor, deşi nu am atribuţii pe rutieră. Eu pot da amenzi pentru tulburarea liniştii publice, dar am venit gândindu-mă că, dacă mă văd îmbrăcat în poliţist, măcar din respect faţă de uniformă nu vor mai încerca să intre pe aici”, ne-a spus temerarul poliţist comunitar, aprobat în tăcere de muncitorul de la Vega.

Am plecat de acolo, mergând pe aleile dintre blocurile din Micro 13 B, toate purtând acelaşi frumos nume de stradă a Feroviarilor, unde camioanele se călcau pe anvelope cu maşinile… Coada de TIR-uri şi camioane pline cu pământ am reîntâlnit-o şi pe strada 1 Decembrie – o imagine supraealistă, pentru o localitate cu pretenţie de oraş european – dar şi pe bulevardul G. Coşbuc, unde coada de la semaforul intersecţiei cu Aurel Vlaicu se întindea pe kilometri buni.

Cine răspunde pentru debandadă?

Am luat legătura cu şeful Poliţiei Comunitare, Cristian Gîscă, care a declarat că: „noi nu avem atribuţii în această situaţie. Poliţia Rutieră ar putea interveni, noi avem atribuţii, pe rutieră, doar să-i amendăm pe şoferii care parchează ilegal”.

După mai multe încercări de a afla un punct de vedere al Primăriei, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ne-a declarat: „Din ce am aflat de la cei responsabili şi cu rezerva că s-ar putea ca informaţiile să sufere ceva modificări, vă pot spune că lucrările sunt programate să dureze, acolo în jur de două luni. Am luat legătura cu viceprimarul Mircea Cristea, care coordonează acest program ISPA şi i-am sugerat că ar putea să-i anunţe pe gălăţeni despre acest lucru prin presă…” „Totodată, pentru fluidizarea traficului, am luat legătura cu Poliţia Rutieră, ei au trimis un echipaj acolo. Marţi vom face o şedinţă, pentru a stabili rute ocolitoare. unele pentru maşinile de mare tonaj, altele pentru autovehicule”. N-ar fi trebuit făcută înainte?

În loc de concluzii

În urmă cu doar vreo două luni, societatea Vega a lucrat tot pe Drumul de Centură, în zonă, puţin mai sus de porţiunea pe care se lucrează acum. Atunci, drumul s-a închis peste noapte, fără nici un preaviz, iar şoferii, tot aşa, au fost nevoiţi să ocolească zona. Din fericire, lucrările nu au ţinut decât vreo cinci zile, iar zona în lucru era mult mai mică. În plus, după acea întâmplare, societatea de construcţii a tras învăţăminte, dovadă că acum s-a îngrijit de montarea din timp a panourilor cu semne de circulaţie privind lucrările… În schimb, Primăria nu a înţeles nimic. Ca şi atunci, şi acum, municipalitatea, de fapt, viceprimarul Mircea Cristea, cel care coordonează proiectul ISPA, nu s-a îngrijit să anunţe măcar cu o zi înainte că Drumul de Centură se va închide. De ce, trageţi dumneavoastră concluzia…

http://www.viata-libera.ro/articol-S-a_ ... ura_2.html

Posted

articol tendentios....ca la viata libera:

"Toată această situaţie ar fi putut fi evitată – sau, măcar efectele ei să fie diminuate – dacă Primăria municipiului Galaţi s-ar fi îngrijit de locuitorii săi, anunţându-i cu câteva zile înainte că o porţiune din Drumul de Centură urmează să se închidă."

inca de sambata fusesera instalate semne de circulatie, de avertizare - pe la Billa 2, era unul care arata ruta ocolitoare, pentru centura inchisa....la filesti, era un indicator galben-negru, care indica ruta pentru cei ce voiau sa mearga pe centura.

EU le-am vazut, si ma miram cum de "indicatoare exista, dar lumea inca circula.....iar data trecute, nu se putea circula, dar nu era nici o avertizare" :ugeek:

apropo, iar lucrarile care TREBUIE efectuate (pentru binele tuturor) cand pot fi facute? in decembrie sau aprilie?????

Posted

Am luat legătura cu viceprimarul Mircea Cristea, care coordonează acest program ISPA şi i-am sugerat că ar putea să-i anunţe pe gălăţeni despre acest lucru prin presă…”

Pai, mai oameni buni, voi sunteti viata libera, voi sunteti PRESA! Daca tot vreti sa faceti ceva bun pentru oameni, de ce trebuie sa asteptati sa fiti inghiontiti de la spate de cei ce dorm prin primarii? de ce nu anuntati voi? Va impiedica cineva sa trimiteti un reporter pe teren, care din intamplare are cam putina treaba prin birou si sa va spuna strazile inchise?

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.