Jump to content

Ecologiştii îi acuză pe comunişti că au "gonit" Băltăreţul!


dcp100168

Recommended Posts

Ecologiştii acuză comuniştii pentru că au "gonit" Băltăreţul!

Reprezentaţii filialei gălăţene a Partidului Ecologist Român (PER) consideră că regimul comunist este responsabil de dispariţia vântului local denumit "Băltăreţul" şi susţin că este de datoria autorităţilor să înscrie în rândul crimelor comise de comunişti şi acest fapt. Secretarul organizaţiei judeţene PER Galaţi, Romeo Cândea, a declarat, marţi, că nemulţumirea ecologiştilor este şi mai mare în condiţiile în care, spun aceştia, în locul "Băltăreţului" nu mai există decât "Austrul", denumit popular şi "Sărăcilă". "Noi, ecologiştii gălăţeni, rugăm Institutul de investigare a crimelor comunismului să se sesizeze şi să înscrie drept crimă a comunismului dispariţia vântului "Băltăreţul". Acesta a dispărut din clima locală a României. Ce importanţă are? În dicţionarul enciclopedic din 1962 se spune că "Băltăreţul" este un vânt local cald şi umed care suflă - deci pe vremea aceea sufla - de primăvara până toamna, dinspre sud, mai ales în sud-estul ţării. Acum nu mai suflă", a afirmat Romeo Cândea, citat de Agerpres. Ecologistul a explicat că prin distrugerea a sute de mii de hectare pline de zăvoaie de-a lungul Dunării, de la Calafat până la Isaccea în timpul regimului comunist, "Băltăreţul" şi-a pierdut principala caracteristică şi anume umiditatea. "Din 1964, de când a dispărut sursa de evaporaţie pentru că zăvoaiele erau cu sălcii şi plopi, plante care transpiră 1.500 de milimetri pe an ceea ce este comparabil cu 400 de milimetri pe an care vin din cer, clima noastră, a Brăilei, a Ialomiţei sau a Dobrogei, este acum foarte secetoasă", a spus Cândea. Ecologiştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că în locul "Băltăreţului", în zonă bate doar un singur vânt denumit "Austrul". "Băltăreţul" aducea umiditate, iar Austrul se mai numeşte "Traistă goală" sau "Sărăcilă" pentru că nu aduce nimic, bate din vest. A plecat "Băltăreţul" şi a rămas "Sărăcilă". Vrem să avem dreptul de autor pentru această constatare nenorocită că a dispărut vântul Băltăreţul", a mai spus Cândea.

http://www.jurnalul.ro/stire-observator ... 13875.html

Link to comment
Share on other sites

laughing1.gif

Ăsta-i cretin! Scuze, dar nu mă pot abține annoyed.gif

Oare stimatul domn ecologist de birou, de când nu a mai ieșit în natură? i-aș recomanda să iasă în afara orașului, acolo să-și facă „observațiile meteorologice” biggrin2.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

«Uciderea Băltăreţului» nu e crimă

Ideea ecologiştilor gălăţeni de a înscrie în rândul crimelor regimului comunist dispariţia vântului local ”Băltăreţul” ca urmare a acţiunilor de defrişare din Lunca Dunării nu a avut succes. Răspunsul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului nu a fost cel aşteptat de ecologiştii gălăţeni. Potrivit secretarului organizaţiei judeţene PER Galaţi, Romeo Cândea, răspunsul primit a fost că aspectele reclamate nu intră în aria de competenţă a institutului.

Dezamăgiţi de acest lucru, acum ecologiştii gălăţeni consideră că directorul ICCR, Stejărel Olaru, ar putea măcar să includă în manualul de istorie a comunismului editat de institut faptul că odată cu dispariţia perdelelor de protecţie în timpul regimului comunist, clima României a suferit modificări. „Răspunsul de la ICCR a fost că pentru rezolvarea problemei să ne adresăm Ministerului Agriculturii sau Ministerul Mediului, dar ce să ne spună? Este un fapt: s-a distrus ceva din clima acestei ţări. Domnul director general al institutului, Stejărel Olaru, este suficient de tânăr, dar ar fi putut măcar să cuprindă în manualul de istorie a comunismului editat de ei două rânduri în care să spună că ecologiştii gălăţeni acuză comunismul, să se ştie ce s-a întamplat”, a declarat Romeo Cândea.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3

Dacă vă întrebaţi la ce folosesc sutele de "agenţii" din România, iată şi răspunsul! Trebuie (probabil sunt şi obligate) să răspundă unor interpelări mai mult decât stupide...

Link to comment
Share on other sites

... Dacă vă întrebaţi la ce folosesc sutele de "agenţii" din România, iată şi răspunsul! Trebuie (probabil sunt şi obligate) să răspundă unor interpelări mai mult decât stupide...

Si eu chiar credeam ca e o gluma! :o M-am pacalit !

:twisted:

Link to comment
Share on other sites

Ce au mai facut comunistii? L-au rastignit pe Isus?

Nu cred ca un partid sau un guvern poate face vantul sa se opreasca. Cea ce s-a intamplat este un incident al progresului. Progresul costa iar in anumite cazuri costul este mai mare decat profitul, dar per ansamblu progresul este progres(si pentru ecologisti: progresul este antonimul regresului).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.