dcp100168 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Litoralul, pe jumatate golJumatate din locurile de cazare din statiunile de pe litoral sunt neocupate, in ciuda faptului ca ne aflam in varful sezonului estival.Potrivit Corinei Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, luni au fost inregistrati pe litoral 66.000 de turisti. "Capacitatea de cazare a litoralului este de circa 130.000 locuri", a precizat aceasta intr-o conferinta de presa sustinuta ieri in statiunea Mamaia. Cel mai bine la gradul de ocupare sta Mamaia. "Gradul de ocupare a hotelurilor din Mamaia este de 90%", a precizat Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia. Bucovala a mai spus ca preturile sunt la acelasi nivel cu cele de anul trecut. Tarifele sunt stabilite pe perioade, inca de la Bursa de Turism din 2008. "Nu am avut nici o crestere de preturi. Unii hotelieri chiar au redus cu 10% tariful de contract si cu 5-10% tariful de receptie", a adaugat acesta. Bucovala a spus ca reducerile de tarife nu vin pe fondul lipsei de clienti, ci sunt o incercare de a aduce cat mai multi romani la mare, in aceasta perioada de criza. El a spus ca o noapte de cazare la un hotel de trei stele din statiunea Mamaia costa 200 de lei. In pret este inclus micul dejun pentru doua persoane, dar si tariful pentru doua sezlonguri. In sudul litoralului insa, gradul de ocupare este mult mai mic. Potrivit reprezentantilor municipiului Mangalia, acesta nu depaseste 40-50% in timpul saptamanii si creste putin numai in weekend. Fata de anul trecut, se constata o reducere chiar la jumatate a numarului de turisti.http://www.romanialibera.ro/a159213/lit ... e-gol.html
mariav10 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 asa le trebuie! dupa mine ar trebui sa scada mai dramatic ponderea turistilor,ca sa isi dea seama ca serviciile oferite nu sunt egale cu pretul cerut!au venit prietenele mele,de prin Albena,Nisipurile de Aur..acolo viata!servicii de calitate preturi mai mult ca accesibile! iar eu ma duc la marea romaneasca ...nu din patriotism[caci costa muuult mai mult decat ar costa vacanta in Bulgaria] ci doar ca are cea mica rau de miscare...si sigur voi face mii si nenumarate opriri! :roll:
Relu Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Cu vreo câțiva ani în urmă, am plecat la mare cu soția,copilul dar și cu maică-mea (să mai stea cu ăla micu). Noi aveam bilet prin sindicat, acu' să-i găsim o cazare onorabilă și maică-mii... Am luat vreo câteva hoteluri la rând. Peste tot, cam același preț, 700mii fără frigider și TV, 800-850 mii cu frigider și TV. La ultimul hotel, ne abordează patronul și ne spune că are de închiriat (în particular) o cameră cu TV, frigider, baie și acces la bucătărie, 600 mii.
busumary Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 ha,ha,ha ce tare Relu !maaare reducere! Anul trecut am fost la o pensiune in Mamaia 60 lei/noapte pe camera,frigider si tv in camera+baie,foarte aproape de satul de vacanta chiar langa radio vacanta.A fost super fain.Anul acesta mi.a spus patroana ca tariful e de 80 lei/noapte pe camera pentru cei ce stau 2-3 zile sau weekend si 70lei/noapte pe camera pentru cei ce vor sa inchirieze minim 6 zile.
tomcat0 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 busumary poate ne lasi si noua un nr. de telefon de la pensiunea aia din Mamaia si poate ne dai mai multe detalii... eventual poze. Multam.
katman Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Da, da-ne numarul! Dupa aia poti cauta alta pensiune, hahahaha )))
catilina22003 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 bre, PONT: Vorbiti de 70-80 de ron/noapte si de litoralul romanesc. Dar ce spuneti ca la Nisa pretul unei nopti/de persoana cu mic dejun inclus costa 17 euro? Si vorba aia...e Cote D'Azur...
Guest Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 17 euro in iunie si la 3 stele (echivalentul nostru la 2 stele)...
catilina22003 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 desigur, nu invoc ca ar fi conditii de 3 si 4 stele, precum in mod sigur nu esti intampinat de slugi cu papion la gat care nu stiu cum sa te serveasca mai gentil pentru a te simti clientul numarul 1. Depinde de ceea ce iti doresti si de tipul de vacanta la care te astepti. Vrei turism, vrei calatorii, vrei sejur static, vrei frunze de palmier in timp ce stai cu buricul la soare...Eu, de exemplu, nu imi permit luxul(decat la super oferta:D ), dar am un trai decent ce imi permite sa calatoresc, desigur, in anumite marje bugetare.Dar, in cazul de fata, zau ca de nu as fi vizitat coasta de azur, as renunta fara sa clipesc la un sejur la mamaia ce costa nerusinat de mult, pentru o escapada San Remo - Genova - Menton - Monte Carlo - Nisa.Iar pretul de 17 euro este acelasi, indiferent ca mergi in luna iunie, iulie, august sau decembrie.
Relu Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 bre, PONT:Vorbiti de 70-80 de ron/noapte si de litoralul romanesc. Dar ce spuneti ca la Nisa pretul unei nopti/de persoana cu mic dejun inclus costa 17 euro? Si vorba aia...e Cote D'Azur... 17 euro * 4,2 lei => 71,4 lei ... de persoană :roll: În vest, prețurile de cazare modică, pentru turiști în tranzit, variază între 30-40 de euro Foarte căutate știu că sunt hotelurile Formula 1...
catilina22003 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 La Nisa nu am vazut formula 1. Dar e rentabila si absolut satisfacatoare solutia. E genul hotelurilor Etape, unde camera costa 25-30 de euro, indiferent ca te cazezi 1, 2 sau 3 persoane (camera are pat patrimonial si un pat single). In Africa de Sud, lantul Formula 1 e chiar luxos, punand la dispozitie aer conditionat in camere, bai foarte mari si chestii de genul...Eu vorbeam de Hotelurile de Tineret, care au ca avantaj fata de F1 LOCATIA. Sunt situate in buricul oraselor, obligatoriu langa statii de metrou sau alte cai de acces, supermarketuri etc. www.hihostels.com (daca adminul imi permite)
George Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Dupa statistici a scazut numarul turistilor da cum se face atunci ca e litoralul tot plin ochi? Va spun eu, turistii nu mai prefera hotelurile ci casele rudelor si prietenilor din CT.
tomcat0 Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 daca toti ar avea rude si prieteni in Constanta... ar da ministerul turismului falimentiti spun eu ca litoralul romanesc este gol... si anii viitori va fi si mai gol... pentru ca lumea a inceput sa-si dea seama de calitatea serviciilor, de curatenie, de cultura, de tartaneala si de multe altele... si de ce sa nu aleg Turcia, Bulgaria sau Grecia? nationalismul nostru te rupe si la buzunare si iti face si o gramada de nervi... asa ca, vorba cantecului "F_ _K you Romania"
mariav10 Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 arata un reportaj ieri la un post tv cum statea lumea cu cheia in mana si acostau turistii...70-80 lei pe noapte!super tare!
George Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Mda e mai convenabil sa stai la gazda cu 80 lei pe noapte decat la hotel cu 200 lei pe noapte, plus ca la Gazda sunt conditii chiar mai bune decat la hotel. La hotel cu 200 lei pe noapte ai la dispozitie un dormitor mic cu hol de intrare si baie. La gazda cu 80 lei/noapte ai la dispozitie un apartament intreg in care sa te simti ca acasa.
mariav10 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 pai ce sa zic..daca viitoare plec fara preaviz la mare..destinatia...nowhere! da' nici cu cortul nu stau! :roll:
mariav10 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 fost la mare... :roll: hotel de 3* :roll: =confort garsoniera...curatenie ...multumitoare! plaja...infecta!-servit doar piscina! intreba cineva de parcari...la hotel Sirena dupa ce platesti taxele de parcare si statiune...de fiecare data cand vrei sa iesi cu masina,cauti INSUL cu paza parcarii ii pitesti finut ceva in mana,ca sa iti puna in locul masinii o lada[asa fii sigur ca vei avea loc sa si parchezi la intoarcere!] deci SATURN ma lasa rece rau.. am gasit o terasa la care am papat cu incredere=terasa saturn.in rest ,bombe! :roll: anul viitor..via bulgaria! :?
Recommended Posts