dcp100168 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Universitatea Dunărea de Jos a primit acreditare pentru Facultatea de DreptConform Hotărârii de Guvern 465/ 6.07.2009 publicată în Monitorul Oficial, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi a obţinut acreditatarea la specializarea Drept, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Specializarea de drept a luat fiinţă în 2002, iar conform procedurilor şi standardelor în vigoare doar la absolvirea a trei promoţii de la emiterea autorizaţiei specializarea respectivă poate obţine acreditarea. „În 2008 am avut trei promorţii de absolvenţi. Pe parcursul celor trei promorţii examenul de licenţă s-a susţinut la Facultatea de Drept din Bucureşti. Rezultatele au fost foarte bune şi acest fapt a cântărit foarte mult în aprecierea comisiei de evauare a activităţii noastre academice. Anul acesta am susţinut examenul de licenţă la Facultatea de Drept din Galaţi, iar procentul de promovabilitate a fost de 100%, astfel încât putem afirma că am intrat pe făgaşul normal”, a precizat fostul decan al Facultăţii de Drept, Răducan Oprea. Potrivit aceleaşi surse, Facultatea de Drept de la Galaţi are în acest moment două specializări acredidate : specializarea administraţie publică şi specializarea drept acredidată pe 6 iulie 2009. În urma unui control efectuat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (A.R.A.C.I.S.), şi specializarea administraţie publică (forma de învăţământ ID), a primit aviz favorabil, fiind astfel acredidată. „Mai avem un singur program de studiu care nu este acreditat, pentru că nu a îndeplinit încă condiţia esenţială, respectiv trei promoţii de la absolvire. În curs de autorizare este şi un master pe administraţie publică şi un master pentru specializarea drept - intitulat „Dreptul european al afacerilor”, a spus Oprea.http://www.amosnews.ro/Article281064.phtml
Recommended Posts