dcp100168 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Gălăţeanul norocos din 1998: «Mi-au mâncat viaţa banii de la Loto!»Ce mai fac câştigătorii de la 6 din 49?La câţiva ani de când s-au văzut cu conturile doldora de bani şi cu visele împlinite, cel puţin la momentul respectiv, Click! a încercat să afle ce s-a întâmplat cu câţiva dintre câştigătorii marelui pot la Loto 6 din 49. Unii realizaţi, alţii pe marginea prăpastiei, oamenii îşi aduc aminte cu bucurie de momentul în care norocul le-a bătut la uşă.Gălăţeanul norocos în 1998 a pierdut toţi banii şi acum este şomerDe la agonie la extaz! Şi înapoi! Cam aşa se pot rezuma ultimii 11 ani de viaţă ai unui muncitor siderurgist din Galaţi peste care a avut norocul să cadă premiul cel mare al Loteriei Române, în 1998. Costică Giurgea are acum 53 de ani şi spune că nu ar mai vrea să retrăiască viaţa de „milionar”. În 1998, la 52 de ani, Costică îşi vedea liniştit de viaţa lui de familist gălăţean, lucrând la Combinatul Siderurgic şi crescându-şi cei trei copii. Această viaţă paşnică a fost însă aruncată în aer, într-o duminică de august, când a aflat de la Ştiri că biletul lui la Loto era cel câştigător. Luase potul cel mare, de 561 de milioane de lei (circa 64.000 de dolari, la acea dată). „Nu mai aveam nici o reacţie. Ştiam că alea erau numerele mele de pe bilet, pentru că eu joc aceeaşi combinaţie de peste 40 de ani. Dar parcă nu îmi venea să cred, mai ales că la vremea aceea salariul meu era de 190 de mii de lei”, spune Costică.Oarecum stingher în faţa aparatului de fotografiat, stând pe o canapea îngrijită, Costică cel de acum nu are nimic în comun cu milionarul invidiat de toată lumea. Ne primeşte greu în casa lui de la periferia oraşului. „Sincer, nu mai vreau să se ştie nimic de mine!”, zice cu glas scăzut bărbatul. Aveam să aflăm şi de ce nu mai vrea să vorbească de jumătatea de miliard: pentru că i-a adus numai belele. „Imediat după ce am luat banii mi-am cumpărat o Dacie ultimul răcnet, break, metalizată şi cu bord CN. Normal că mi-am făcut şi o casă, lângă Galaţi, la Smârdan. Pe urmă, la nici un an, am înfiinţat firma mea, Palvico SRL, care nu a mers. La Combinat nu aveam cum să mă întorc, soţia suferise un accident şi rămăsese cu o pareză, copiii au plecat din ţară. Abia în 2003 am reuşit să mă angajez ca şofer la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, unde am lucrat până acum o lună. Ce să vă mai spun... Decât bani şi necazuri, mai bine să fii sănătos, că de foame nu moare nimeni în ţara asta. Banii ăştia mi-au mâncat viaţa!”, încheie Costică Giurgea, milionarul gălăţean ajuns acum şomer.http://www.click.ro/actualitate/galatea ... de-la-loto
Recommended Posts