Jump to content

Electrocutat de grilajul metalic al unei ferestre


dcp100168

Recommended Posts

Un tânăr de 17 ani a murit electrocutat

La data de 12.07.2009, în jurul orelor 17.00, poliţiştii din Pechea au fost sesizaţi, prin SUAU 112, cu privire la faptul că în faţa unui magazin din localitate a fost găsit decedat L. MARIAN VASILE, de 17 ani, din localiate. S-a constituit o echipă operativă complexă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Galaţi, care a constatat că în cursul aceleaşi zile, în jurul orelor 16.50, L. Vasile în timp ce se adăpostea de ploaie, în faţa magazinului respectiv, s-a sprijinit de grilajul metalic al unei ferestre şi s-a electrocutat. Din cercetări a rezultat că în urmă cu mai mult timp, soţul administratorei, S. Sorin, de 34 ani, din com. Lepşa, jud. Vrancea, care este plecat în Italia, din luna aprilie 2009, a montat la cele doua grilaje ale ferestrelor, conductor de curent electric care a fost racordat la reţeaua electrică. În cauză urmează a fi dispusă o expertiză tehnică pentru stabilirea modului de realizare a instalaţiei şi intensitatea curentului electric. Cadavrul a fost ridicat în vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2303

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Un patron care şi-a pus grilaj electrificat la magazin, arestat după ce un tânăr a murit

Patroana unui magazin din comuna gălăţeană Pechea, unde un adolescent a murit electrocutat după ce s-a sprijinit de grilajul conectat la curent, a fost arestată preventiv pentru instigare la omor calificat, iar electricianul care a realizat conexiunea a fost arestat pentru omor calificat. Tribunalul Galaţi a emis mandatele de arestare marţi, 11 august, la cererea procurorilor. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Sorin Leau, a declarat, miercuri, că patroana magazinului, Raluca Simion, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile pentru instigare la omor calificat, transmite corespondentul NewsIn. De asemenea, electricianul care a conectat grilajul magazinului la reţeaua de alimentare cu energie electrică, Toader Manea, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru omor calificat. Cei doi au fost introduşi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Ei riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi civile.

În seara zilei de 12 iulie, Marian Vasile Lupu, un tânăr de 17 ani din comuna gălăţeană Pechea, a fost suprins de o ploaie torenţială şi a vrut să se adăpostească sub copertina unui magazin. El s-a sprijinit de grilajul metalic montat în dreptul ferestrelor magazinului şi a murit electrocutat deoarece gratiile fuseseră conectate la reţeaua de electricitate. Ancheta a stabilit că proprietarul unităţii comerciale, Raluca Simion, i-a cerut electricianului Toader Manea să conecteze la curent gratiile magazinului în luna aprilie, înainte de a pleca în Italia împreună cu soţul Sorin Simion. Raluca Simion nu şi-a recunoscut fapta. În timpul audierilor, ea le-a declarat procurorilor că electricianul Toader Manea a conectat grilajul magazinului la reţeaua electrică fără ştiinţa ei. Experţii desemnaţi de anchetatori au indicat, însă, că lucrarea a fost realizată cu minuţiozitate, ceea ce dovedeşte faptul că ea a fost îndeplinită la solicitarea şi cu consimţământul proprietarului unităţii comerciale.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Patroana ucigaşă rămâne în închisoare

Raluca Mirela Simion, femeia care a ucis un adolescent de doar 17 ani după ce a pus un consătean ,din comuna Pechea, să electrifice grilajul uneia dintre ferestrele magazinului pe care îl deţinea, va sta încă 29 de zile în arest preventiv. Femeia le-a cerut judecătorilor, în urmă cu trei zile, să înlocuiască măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Judecătorii au hotărât că solicitarea lui Raluca Mirela Simion de a fi judecată în libertate nu este justificată ţinând cont de gravitatea faptei comise. “Instanţa de judecată a apreciat ca fiind nefondată cererea de înlocuire a măsurii de arest preventiv, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, formulată de inculpata Simion Raluca”, ne-a declarat preşedintele Tribunalului Galaţi, judecătoarea Carmen Sandu.

Dacă va fi găsită vinovată, patroana ucigaşă riscă să stea după gratii până la 25 de ani.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... soare.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Patroana ucigaşă a fost trimisă în judecată

Procurorii au întocmit rechizitoriul în cazul femeii din Pechea care a ucis un adolescent nevinovat după ce şi-a pus un consătean să electrifice grilajul metalic al magazinului pe care îl deţine în localitate.

Autorii poveştii stupide care s-a soldat cu moartea lui Vasile Lupu (17 ani) riscă ani grei de puşcărie pentru gestul lor. În data de 12.07.2009 , tânărul s-a adăpostit de ploaie sub streaşina unui magazin din localitatea Pechea şi a atins din greşeală grilajul metalic al uneia dintre ferestre, fără să ştie că acesta fusese electrificat. Băiatul a murit în chinuri groaznice în doar câteva secunde iar ulterior a ieşit la iveală ce se întâmplase. Patroana buticului, Raluca Simion, a discutat cu un electrician din comună, Toader Manea, să realizeze o instalaţie artizanală, ce racorda gratiile antiefracţie de la ferestrele magazinului la sistemul de alimentare cu energie electrică. Asta după ce magazinul fusese spart de cinci ori de către hoţi în ultimele luni.

Nu recunoaşte nimic

Revoltător este faptul că femeia trimisă în judecată pentru instigare la omor calificat nu recunoaşte că i-ar fi cerut lui Toader Manea să realizeze instalaţia ucigaşă. În declaraţia dată în faţa procurorilor, Raluca Simion susţine că l-a rugat pe bărbat doar să pună nişte becuri la magazinul său şi nimic altceva. „Electricianul ne-a declarat că nu era nebun să facă aşa ceva de unul singur. El ştia clar care sunt consecinţele faptei sale. Ce urmează să se întâmple. De aceea, a fost trimis în judecată pentru omor calificat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Sorin Leau. Gestul diabolic îi va costa pe cei doi până la 25 de ani de închisoare.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... ecata.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

28.000 de lei pentru viaţa copilului electrocutat de grilajul metalic al unui magazin

Părinţii minorului din Pechea, care a murit după ce a atins grilajul electrificat al unui magazin, au cerut proprietarei daune materiale şi morale. Rudele victimelor au cerut compensaţii financiare în procesul în care este inculpată patroana ucigaşă de la Pechea, Raluca Simion. "Părinţii minorului au solicitat despăgubiri materiale de 8.000 de lei şi daune morale de 20.000 de lei pentru moartea lui Vasile Lupu", ne-a declarat reprezentantul Biroului de Informaţiii din cadrul Tribunalului Galaţi, Iuliana Andone.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ga ... 81563.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Electrocutarea tânărului din Pechea îi costă câte 15 ani de închisoare

Marian Lupu şi-a găsit moartea după ce a atins gratiile geamului unui magazin din Pechea. Băiatul s-a adăpostit sub streaşina magazinului şi s-a prins cu mâinile de gratiile ferestrei, fără să ştie că acestea erau electrificate. Administratorul firmei, Raluca Simion, a fost plecată în Italia după soţul ei, astfel că anchetatorii au fost nevoiţi să aştepte întoarcerea ei ca să-i ia o declaraţie. Moartea tragică a lui Marian s-a petrecut pe 12 iulie, iar procurorii au cerut reţinerea lui Toader Manea şi a Ralucăi Simion abia pe 11 august, din cauza absenţei patroanei magazinului. În timpul anchetei s-a mai descoperit că dispozitivul improvizat care electrifica gratiile era conectat chiar la principala sursă de curent a magazinului. Toader Manea a recunoscut că, la insistenţele patroanei, a făcut instalaţia artizanală în schimbul a 50 de lei, dar, cel puţin în faţa procurorilor, Raluca Simion nu a recunoscut că ar fi cerut vreodată să i se facă acea instalaţie.

"Manopera ucigaşă" îi costă însă acum 15 ani de puşcărie şi patru ani de zile după ispăşirea pedepselor li s-a interzis dreptul de a alege si de a fi aleşi şi să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Reamintim că administratorul magazinului, Raluca Mirela Simion, este acuzată de instigare la omor calificat, fiind cea care i-a cerut lui Toader Manea, electrician de meserie, să facă o instalaţie artizanală, care lega gratiile de la fereastra magazinului la sistemul de alimentare cu energie, în vreme ce Toader a fost acuzat de omor calificat. "Obligă în solidar inculpaţii la plata sumei de 8.000 lei RON despăgubiri materiale şi 20.000 lei RON daune morale către partea civilă Lupu Ilie. Respinge ca nefondate celelalte pretenţii civile formulate de partea civilă prin apărător, precum şi cererea de instituire a unui sechestru asigurator asupra bunurilor celor doi inculpaţi", se arată în decizia judecătorilor, care poate fi atacată.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=4

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ucigaşii adolescentului de 17 ani din Pechea rămân în închisoare

Tribunalul Galaţi a respins vineri cererile de înlocuire ale arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea în cazul celor două persoane responsabile de electrificarea unui grilaj metalic din comuna Pechea, ce a avut ca rezultat moartea unui tânăr.

Pe 12.07.2009 un tânăr din Pechea, Vasile Lupu, s-a adăpostit de ploaie sub streaşina unui mic magazin din comună şi a atins involuntar grilajul metalic al uneia dintre ferestre, fără să ştie că acesta fusese electrificat. Băiatul a murit electrocutat.

Vinovată de nenorocire este patroana magazinului, Raluca Simion, care i-a cerut unui electrician din comună, Toader Manea, să realizeze o instalaţie artizanală, prin care gratiile antiefracţie de la ferestrele magazinului au fost racordate la sistemul de alimentare cu energie electrică. Ambii au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru omor calificat, dar Raluca Simion a declarat că nu i-a cerut niciodată electricianului să realizeze instalaţia artizanală.

În ciuda gravităţii faptei de care sunt acuzaţi, la ultimul termen de judecată cei doi au cerut ca măsura arestării să fie înlocuită cu obligaţia de a nu părăsi localitatea, dar judecătorii au apreciat că ei prezintă pericol social şi trebuie să rămână cel puţin încă 29 de zile după gratii.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Ucigasii_adolescentului_de_17_ani_din_Pechea_raman_in_inchisoare_0_350965160.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moartea prin electrocutare a tânărului din Pechea, plătită cu câte 15 ani de închisoare

15 ani de închisoare au luat Raluca Simion şi Toader Manea după ce un tânăr în vârstă de 17 ani a murit electrocutat.

Drama familiei Lupu din Pechea a fost îndelung mediatizată, după ce aceasta l-a pierdut pe Marian.

Tânărul s-a adăpostit de ploaie sub streaşina unui magazin din localitate şi nu a făcut decât să se sprijine de grilajele metalice ale ferestrei. A murit electrocutat, deoarece patroana legase barele metalice la curentul electric (FOTO 1 şi 2).

Instalaţia artizanală a fost făcută de Toader Manea, care a şi fost acuzat de omor calificat, la îndemnul Ralucăi Simion, trimisă şi ea în judecată pentru instigare la omor.

Pe lângă anii de detenţie primiţi, cei doi au de plătit familiei Lupu 28.000 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi morale. Cei doi au atacat sentinţa la Curtea de Apel Galaţi, unde vor avea termen la începutul lui decembrie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Moartea_prin_electrocutare_a_tanarului_din_Pechea_platita_cu_cate_15_ani_de_inchisoare_2.html

Link to comment
Share on other sites

E clar ca responsabilitatea trebuie sa si-o asume cumva, dar avand in vedere ca e vorba de culpa, incadrarea la omor calificat, respectiv pedeapsa de cate 15 ani fiecare, mi se par injuste. Adica.. ii dai lu` Shaolin cowboy 10 ani pentru ca l-a impuscat de 9 ori pe marele afacerist din Bam-buricul Constantei, te cacai sa ii inchizi pe gardienii lu` peste prajit care l-au batut cu buna-stiinta pe ala pana l-au omorat, si astora, care probabil ca n-au gandit-o prea mult sau care, poate, nici n-au dorit-o cu adevarat (cazul patroanei), le dai 15 ani de parca imparti bomboane..

Link to comment
Share on other sites

E clar ca responsabilitatea trebuie sa si-o asume cumva, dar avand in vedere ca e vorba de culpa, incadrarea la omor calificat, respectiv pedeapsa de cate 15 ani fiecare, mi se par injuste. Adica.. ii dai lu` Shaolin cowboy 10 ani pentru ca l-a impuscat de 9 ori pe marele afacerist din Bam-buricul Constantei, te cacai sa ii inchizi pe gardienii lu` peste prajit care l-au batut cu buna-stiinta pe ala pana l-au omorat, si astora, care probabil ca n-au gandit-o prea mult sau care, poate, nici n-au dorit-o cu adevarat (cazul patroanei), le dai 15 ani de parca imparti bomboane..

Si cocalarul ala din Craiova care la traversarea pe "zebra" a omorat un batran in pumni sub ochii nepoatei a primit 6 ani. Normal, individul mai avea si antecedente, mai fusese judecat inainte si pentru o talharie... Avand in vedere ca sentinta nu este definitiva si se poate face recurs sigur scapa cu mai putin de 6 ani.

Pana la urma unde-i aceeasi "masura" in justitie? Unii judeca dupa unele legi, altii dupa altele.

Spaga, coruptie, legi neclare si incomplete, birocratie, incompetenta - toate se imbina si intr-un fel sau altul ne caracterizeaza societatea.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

15 ani de închisoare, confirmaţi la Curtea de Apel

Cei 15 ani de închisoare pe care Tribunalul i-a dat Ralucăi Simion şi lui Toader Manea au fost parafaţi şi de magistraţii Curţii de Apel. Ieri judecătorii au respins atât recursurile celor doi, cât şi pe cel al părţii civile.

Pe lângă anii grei de puşcărie, cei doi au de plătit familiei Lupu 28.000 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi morale.

Cei doi mai au calea recursului la Înalta Curte şi rămâne de văzut dacă vor recurge la ea.

http://www.viata-libera.ro/articol-15_ani_de_inchisoare_pentru_moartea_prin_electrocutare_a_lui_Marian_Lupu__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.