Relu Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Un subiect controversat. Să vă auzim părerile.Eu, unul, sunt convins că a fost un fapt real.
Relu Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Haideți să și argumentăm. După părerea mea, dacă era o minciună, primii care ar fi denunțat-o ar fi fost chiar rușii. Se știe că la acea vreme erau rivali
webstar Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Parerea mea este ca s-a ajuns pe Luna, sa nu uitam ca Saturn V detine inca recordul la puterea motoarelor, insa ma cam indoiesc de veridicitatea imaginilor. Mi se par cam prea profesionale pentru niste amatori, apoi e gluma aceea veche: Cine este primul om care a pasit pe Selena? - Fotograful care l-a pozat pe Amstrong. Banuiesc ca stiti imaginea facuta de la 3 metri de modulul selenar in care este imortalizata prima atingere a lunii de piciorul omului :!: :!:
George Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Deci pe acea vreme era doar TVR 1 si daca gandim logic primul om care a pasit pe luna nu e Armstron ci cameramanul TVR 1 care l-a filmat si a facut transmisiunea in direct si care cu toate ca el a fost primul el a ramas un anonim pana in ziua de azi si Armstrong a luat cireasa de pe tort. Nu prea mi se pare corect asta. A si am urmarit ieri un documentar cica transmisiunile intre naveta si sol se tot intrerupeau. Ma intreb eu ce va fi cu excursia pe marte. Parca vad ca se va intrerupe legatura radio din cauza distantei imediat ce vor trece de Luna. Astept cu interes anul 2018 care il anunta ei cu primul echipaj uman pe Marte. Si de ce nu s-a mai facut excursii pe luna in ultimii 30 de ani? ca sa economiseasca bani pentru excursia pe Marte.
toto Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Deci pe acea vreme era doar TVR 1 si daca gandim logic primul om care a pasit pe luna nu e Armstron ci cameramanul TVR 1 care l-a filmat si a facut transmisiunea in direct si care cu toate ca el a fost primul el a ramas un anonim pana in ziua de azi si Armstrong a luat cireasa de pe tort. Nu prea mi se pare corect asta. George !!! ESTI TARE !!! Nu ma pot opri din ras, mi-ai descretit fruntea !!! Bravo! Tine-o tot asa!
George Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Mai glumesc si eu dar spuneti-mi si mie acum serios cei care ati vazut in 1969 aselenizarea in direct, cum credeti ca l-au filmat pe Armstrong cum iesea din modulul lunar?
toto Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Pai nu cred ca avea fotograf cu ei... Insa banuiesc ca unul din astronauti s-a dat jos si la pozat pe celalalt... Sau au folosit un trepied...
Relu Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Dar la un robot, care a coborât primul de pe navă, nu s-a gândit nici unul?
George Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Ups. Nu m-am gandit. Deci un mic robot spatial e raspunsu. Al juc rolul de cameraman si fotograf.
riaji Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Haideți să și argumentăm.După părerea mea, dacă era o minciună, primii care ar fi denunțat-o ar fi fost chiar rușii. Se știe că la acea vreme erau rivali Nimic mai neadevarat. Asa-zisul Razboi Rece a fost si a ramas o cacealma.
webstar Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ma, singurul lucru pe care eu nu il inteleg este cum dracu au plecat ei de pe Luna. Sa pleci de pe Tera ai nevoie de o racheta cat un zgarie nori iar de pe luna doar de o capsula. Inteleg ca acolo aerul nu opune rezistenta, mai inteleg ca acceleratia gravitationala este mica, insa ai nevoie de un motor la fel de puternic ca al unui supersonic. Ei nici macar spatiu pentru carburant nu aveau, si pe deasupra mai si cantareau foarte mult.
Relu Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Asa-zisul Razboi Rece a fost si a ramas o cacealma. Poate ai vrut să spui Războiul Stelelor. Adică acel așa-zis program american de apărare din spațiu, o păcăleală la care rușii au pus botul și care a secătuit rezervele sovietice Cât despre retur, nu cred că au avut nevoie de prea mult...energia necesară lansării unui obuz cred că ar fi fost suficient să-i repună pe orbita selenară, unde îi aștepta modulul de comandă.
toto Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ma, singurul lucru pe care eu nu il inteleg este cum dracu au plecat ei de pe Luna. Sa pleci de pe Tera ai nevoie de o racheta cat un zgarie nori iar de pe luna doar de o capsula. Inteleg ca acolo aerul nu opune rezistenta, mai inteleg ca acceleratia gravitationala este mica, insa ai nevoie de un motor la fel de puternic ca al unui supersonic. Ei nici macar spatiu pentru carburant nu aveau, si pe deasupra mai si cantareau foarte mult.Capsula este mult mai mica. Greutatea pe Luna este mult mai mica decat pe Terra. Daca un obiect pe Pamant are o masa de 1 Kg pe luna el cantareste doar 0.17 Kg. http://www.calcule.ro/Views/Calculator.aspx?sid=12In plus pe luna nu exista "aer" (atmosfera) deci nu exista nici frecare.
katman Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Marturiile despre aselenizare nu sint numai documentele foto-video.Au fost aduse sute de kilograme de roci, care nu cred ca au fost studiate numai de catre americani...in plus, daca Luna a fost survolata pe vremea aia de atitea ori la joasa altitudine, cit efort ingineresc si bani le mai trebuiau americanilor ca sa puna si piciorul?Faptul ca de 30 de ani nu s-au mai facut alte "excursii" este simplu dupa mine: au facut pasul inaintea rusilor, au recuperat ascendentul moral cistigat de Gagarin (cu prima iesire in spatiu a unui om) si continuarea nu justifica cheltuielile.Daca mai dura Razboiul Rece vreo 10 ani, ajungeam si pe Marte...Din pacate, forta motrice din spatele ingeniozitatii si evolutiei umane, cea care ne-a dus si pe Luna, a fost aproape intotdeauna razboiul.In 6 ani de razboi mondial, tehnica a evoluat cit in, probabil, 40 de ani de pace.
riaji Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Marturiile despre aselenizare nu sint numai documentele foto-video.Au fost aduse sute de kilograme de roci, care nu cred ca au fost studiate numai de catre americani...N-au reprezentat niciodata dovezi concludente, iar de asa-zisele roci studiate de toti "cercetatorii" americani, britanici, rusi.. nici atat. in plus, daca Luna a fost survolata pe vremea aia de atitea ori la joasa altitudine, cit efort ingineresc si bani le mai trebuiau americanilor ca sa puna si piciorul?Faptul ca de 30 de ani nu s-au mai facut alte "excursii" este simplu dupa mine: au facut pasul inaintea rusilor, au recuperat ascendentul moral cistigat de Gagarin (cu prima iesire in spatiu a unui om) si continuarea nu justifica cheltuielile.Niciodata razboiul nu si-a justificat cheltuielile, insa.. ce legatura ar avea una cu alta? Care ajungeau primii pe Luna urmau sa fie declarati castigatori, sau cum naiba? Dupa mine e si mai simplu sa afirm: nu a existat niciun Razboi Rece si niciun de pe Pamant n-a pus inca piciorul pe Luna.Daca mai dura Razboiul Rece vreo 10 ani, ajungeam si pe Marte...Nu, deja tupeul celor de la varf depasise orice limita, si n-a mai fost nevoie de o poveste frumoasa de genul. Au intrat in schimb in Vietnam in perioada respectiva si si-au scos cu mult mai multi bani. Din pacate, forta motrice din spatele ingeniozitatii si evolutiei umane, cea care ne-a dus si pe Luna, a fost aproape intotdeauna razboiul.In 6 ani de razboi mondial, tehnica a evoluat cit in, probabil, 40 de ani de pace.Nicidecum.. daca nu afla omul de rand despre nu stiu ce inventie, nu inseamna ca ea nu exista, asa cum, daca afla ca s-a intamplat un lucru, acela a avut loc cu adevarat.
riaji Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Poate ai vrut să spui Războiul Stelelor. Adică acel așa-zis program american de apărare din spațiu, o păcăleală la care rușii au pus botul și care a secătuit rezervele sovietice Nu, am vrut sa spun exact Razboiul Rece, acelasi care a secatuit atat buzunarele rusilor, americanilor, englezilor, francezilor si a tuturor cetatenilor statelor implicate.
katman Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Riaji, rationamentele tale pot fi corecte pe de o parte, dar pe de alta parte, bazindu-ma pe modul tau de gindire, s-ar putea ca nici tu nu existi in realitate pentru simplul fapt ca eu unul nu te-am vazut niciodata. Iar daca cineva ar aduce in contra argumente de genul ca ai postat zeci de comentarii pe acest forum, as spune ca e pur si simplu propaganda imperialista, hahahahaha
riaji Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Riaji, rationamentele tale pot fi corecte pe de o parte, dar pe de alta parte, bazindu-ma pe modul tau de gindire, s-ar putea ca nici tu nu existi in realitate pentru simplul fapt ca eu unul nu te-am vazut niciodata. Se prea poate, avand in vedere ca de la o vreme incep sa-mi dispara din posturi.. Insa, cu siguranta ca ai inteles ideea pe care am vrut sa o transmit, idee care reprezinta unul dintre motivele care stau la baza propriei mele pareri.
katman Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Andrew Chaikin, autorul "Voices from the Moon":"We didn't go to the Moon for the sake of exploration.We didn't do it for the love of science or the love of discovery.We went to the Moon to beat the Russians."
riaji Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 E si normal ca un parlit de sugaci, gen Tatulici, sa scrie ce i se da sa scrie..
Recommended Posts