dcp100168 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Prof. Angelica Măşcăşan-Portret "Am un deosebit respect pentru elevii mei, pentru felul în care reuşesc să mă înţeleagă"Angelica Măşcăşan este director adjunct al Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Tîrgu Mureş. Se află în învăţământ din 1975, lucrând ca profesor de matematică de la terminarea facultăţii şi până în prezent. În primii opt ani de învăţământ, şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Liceului de Marină din Galaţi, liceu cu profil militar, după care, căsătorindu-se, a venit în Ardeal fiind detaşată la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian", pe vremea aceea, Liceul de matematică-fizică. A devenit tilulară pe postul respectiv iar munca pe care a depus-o a fost încununată de succes datorită elevilor care au urmat cursurile acestui Colegiu. "Am un deosebit respect pentru elevii mei, pentru felul în care reuşesc să se mobilizeze, pentru felul în care reuşesc să mă înţeleagă şi pentru dorinţa lor de a învăţa matematică. Mă pot mândri cu faptul că, din 1991, împreună cu elevii mei, an de an, am obţinut rezultate deosebite la Olimpiada Naţională de Matematică. Cel mai răsunător rezultat, pentru care îmi zâmbeşte şi sufletul, este al fostului meu elev Emanuel Stoica, care a luat două premii în doi ani diferiţi la Olimpiada Internaţională de Matematică, în clasa a X-a respectiv a XII-a, iar în prezent este doctorand în Boston. Şcoala s-a schimbat în ultimii ani şi a trebuit să ţinem cont de ceea ce se cere în prezent, să ne adaptăm vivacităţii elevilor şi stilului lor puţin mai rebel. Îmi place să lucrez la şcoală, să lucrez cu elevii, dar trebuie să fim preseverenţi pentru că, numai în felul acesta îi vom face pe elevi să conştientizeze că tot ceea ce intreprindem este doar spre binele lor " a încheiat Angelica Măşcăşan, director adjunct al Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Tîrgu Mureş. Pe această cale, îi dorim mult succes în continuare şi împlinirea cu succes a celor propuse!http://www.24oremuresene.ro/article.php ... uot/21904/
Recommended Posts