Jump to content

Străzi gălăţene în lucru


dcp100168

Recommended Posts

Ocoliţi străzile în lucru!

Victorie! Un prim pas (ce-i drept, mic, dar totuşi…) pe calea transparenţei administraţiei locale. După ce timp de mai multe săptămâni am solicitat graficul de lucrări desfăşurate prin programul ISPA, am primit ieri, din partea viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, o situaţie a străzilor aflate în lucru. Vă prezentăm mai jos străzile care se află în lucru, săptămâna viitoare (27 iulie - 3 august), artere pe care este foarte indicat să le ocoliţi. Precizăm că este vorba despre lucrări efectuate de SC Vega.

În Centru, este bine să ocoliţi străzile Tudor Vladimirescu, Bucovinei şi I.L. Caragiale, Traian (între Ştefan cel Mare şi Venus), Traian (între Rizer şi Basarabiei), Florilor, Parcului, Sulinei, Dochiei, Bravilor şi Bucovinei. Tot în zona Centru se mai lucrează pe străzile Prelungirea Prutului, Traian, Ana Ipătescu, Mircea Cel Bătrân. Vega mai anunţă că se lucrează pe strada Aurel Vlaicu şi în Ţiglina I – pe Partizanilor, Regiment 11 Siret. Se mai lucrează în Fileşti, pe străzile Ion Ionescu de la Brad, Feroviarilor, Octav Băncilă şi Emil Racoviţă (unde se fac deja probele conductelor), dar şi în Mazepa, pe str. Ciprian Porumbescu.

Firma turcească Sistem Yapi va efectua lucrări, în perioada 27.07-1.08 în următoarele zone: pe Faleza Superioară (tronsonul cuprins între Navelor şi Domnească), la Elice şi în zona Bisericii Precista, pe strada Portului, în zona staţiei de pompare existentă „13 Iunie” şi la Staţia de Epurare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Străzi de ocolit săptămâna viitoare

Conform informaţiilor furnizate de biroul viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, săptămâna viitoare, în cadrul programului ISPA, se vor executa lucrări în mai multe zone ale Galaţiului, respectiv:

· în Fileşti – str. Feroviarilor, Ion Ionescu de la Brad, Octav Băncilă şi Emil Racoviţă;

· în Centru – str. T. Vladimirescu, Bucovinei, I.L. Caragiale, Traian (între Ştefan cel Mare şi Venus şi între Rizer şi Basarabiei), Traian, Parcului, Sulinei, Bucovinei, Libertăţii, Prelungirea Prundului, Mircea cel Bătrân şi Ana Ipătescu;

· în Ţiglina 1 – str. Partizanilor, Regiment 11 Siret;

· în Ţiglina 2 – str. Ghe. Doja-Inel de Rocadă;

· în Aurel Vlaicu – str. Aurel Vlaicu;

· în Mazepa – Ciprian Porumbescu;

· Faleza Superioară – tronson cuprins între str. Navelor şi str. Domnească, ISP2 (la Elice), CSO4 (în zona Bisericii Precista);

· Strada Portului – ISP1 (în zona staţiei de pompare existente), SP 13 Iunie;

· Staţia de Epurare – la obiectele aferente de pe amplasamentul staţiei de epurare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Stra ... are_2.html

Link to comment
Share on other sites

Acu' oi fi eu mai catolic decit papa, dar atunci cind o strada importanta este blocata (ca Aurel Vlaicu) nu ar fi trebuit afisat vizibil un traseu alternativ (ex. intre Siderurgistilor si Cosbuc)?

Poate nu sint tot galateni sau nu stiu toti rutele ocolitoare prin spatele blocurilor...

Sau mai da-i in alea de fraieri, se descurca ei...

Link to comment
Share on other sites

cred ca mai valabila e ultima fraza ...

pe faleza se sapa de pe la inceputul anului, pornind dinspre intfor in susul dunarii.

in tot rastimpul asta soferii au fost lasati sa circule la mica intelegere.

nici primaria, nici politia, nici firma cu sapa nu au facut vreun efort consistent de a dirija traficul.

nu delimitari de benzi, nu semne de prioritate, nu avertizari.

pe de alta parte, mai mare mila de felul in care arata carosabilul dupa trecerea firmei sapatoare: asfalt turnat in dorul lelii, zone decopertate si acoperite in sila cu bolovani, guri de canal iesind primejdios peste nivelul asfaltului, s.a.m.d.

dar cind pun turcii si romanii mina de la mina sa faca o treaba ... la ce altceva ai putea sa te astepti?

Link to comment
Share on other sites

intre intfor si palatul navigatiei cica au asfaltat.

cica.

ala nu e carosabil, e bataie de joc.

intre palatul navigatiei si panoramic s-a muncit, strada e de izbeliste.

intre panoramic si pescarul se mai munceste.

sint locuri unde se strada se ingusteaza si ramin numai 2 benzi de circulatie, sau chiar mai putin.

benzile se impart intre cele 2 fluxuri de masini la mica intelegere, dupa cum ziceam.

a intrat in banal sa te trezesti cu cite unul mai grabit venind din sens opus, fata in fata cu tine.

noroc e ca latimea ramasa din carosabil permite cit de cit replieri.

Link to comment
Share on other sites

Lucrări ISPA în perioada 7 - 14 august

Printr-un comunicat de presă, privind lucrările ISPA din Galaţi, în perioada 7 - 14 august 2009, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco informează că în zona Cartier Aurel Vlaicu, pe strada 1 Decembrie 1918, se va întrerupe circulaţia tramvaielor începând de vineri, 07.08.2009, ora 22.00 duminică, 09.08.2009, ora 18.00. Circulaţia rutieră nu va fi afectată.

Pe strada Brăilei, între strada Regiment 11 Siret (Partizanilor) şi strada Prelungirea George Coşbuc (Palatul Justiţiei), pe sensul blocurilor A, se va întrerupe circulaţia rutieră începând cu data de 08.08.2009, ora 7:30 până luni 10.08.2009, ora 20:00.

Pe strada Nicolae Mantu (Drumul de Centură), între Viaduct şi strada Milcov, circulaţia va fi întreruptă începând cu data de 10.08.2009 până pe data de 10.10.2009 şi va fi deviată pe o rută ocolitoare (strada Milcov şi strada 1 Decembrie 1918).

Tot în această perioadă se mai execută lucrări în mai multe zone ale Galaţiului, respectiv: în Fileşti – str. Emil Racoviţă; în Centru – str. T. Vladimirescu, Bucovinei, N. Bălcescu, I.L. Caragiale, Traian (între Ştefan cel Mare şi Venus, între Rizer şi Basarabiei şi între Basarabiei şi Domnescă), Cristofor Columb, Traian, Parcului, Libertăţii, Mihai Bravu, Mircea cel Bătrân; în Ţiglina 1 – str. Partizanilor, Regiment 11 Siret; în Aurel Vlaicu – str. Clăbucet, Aurel Vlaicu; în Mazepa – Ciprian Porumbescu; Faleza Superioară – Tronson cuprins între str. Navelor şi str. Domnească, ISP2 (la Elice), CSO4 (în zona Bisericii Precista); Strada Portului – ISP1 (în zona staţiei de pompare existente SP 13 iunie); Staţia de Epurare – la obiectele aferente pe amplasamentul staţiei de epurare.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

Pe strada Brăilei, între strada Regiment 11 Siret (Partizanilor) şi strada Prelungirea George Coşbuc (Palatul Justiţiei), pe sensul blocurilor A, se va întrerupe circulaţia rutieră începând cu data de 08.08.2009, ora 7:30 până luni 10.08.2009, ora 20:00.

Troleul 102 e clar ca nu va mai circula, dar autobuzul 102, va circula ocolind, cred sau Transurbul nu se va mai obosi sa scoata linia 102 la traseu? Stie cineva pe unde va ocoli 102? Nu de alta dar sa nu am surpriza ca in loc sa iasa pe la potcoava, iese de pe ruta ocolitoare abia pe la magazinul Modern de pe Domneasca si apoi sa intarzii pe la intalnire.

Link to comment
Share on other sites

Pai nu daca m-ar lasa la Modern, a-si avea de mers pana la Potcoava pe Domneasca si apoi inca pe atat pana la panzar. Eu stiu unde ne vom intalni. Tb sa cobor la Potcoava apoi la primul semafor dreapta si inainte pana pe faleza langa panzar Si acolo e terasa. Vreau sa stiu daca 102-ul mai ajunge la Potcoava cu lucrarile astea.

Link to comment
Share on other sites

In Centru vad ca lucrarile de refacere trotuar sint zero, probabil vor ramine transeele si vor turna asfalt printre placile de gresie.

Santurile taiate in asfalt carosabil - refacere zero.

In zona Potcoava la farmacia Paracelsus esti obligat, ca pieton, sa o iei de-a dreptul pe strada, fara o minim de protectie, la bunul plac al soferilor de pe banda 1.

Pe faleza in dreptul hotel Vega nu este nici o presemnalizare de ingustare banda si circulatie pe sensul opus.

Identic pe Bariera- Metro dupa Petrom. Acum citeva zile, in fata mea, doua masini s-au evitat la mustata (cred ca s-au udat amindoi soferii). Unul se chinuia sa depaseasca un TIR si s-a pomenit deodata ca s-a terminat soseaua.

Eu inteleg ca licitatiile le cistiga cine da bani mai putini (sau cine "trebuie") dar cred ca un minim de bun simt si profesionalism ar trebui sa existe. NU exista!!

Link to comment
Share on other sites

George, vizavi de primarie e sant adinc de 2 metri, abia au inceput sa lucreze de vreo 3-4 zile. Au refacut ei ceva acolo unde au sapat acum 3 saptamini, adica au turnat ciment si au umplu santurile, dar gresia la loc...ioc. Sint 2 santuri paralele in trotuar de-a lungul Steilmann- Kenvelo- Casino.

Ce vreau sa zic e ca mie imi este teama ca ASTA este ideea lor despre refacere.

Cam cum a "fost" refacuta si faleza inferioara, cu gramezi de moloz si de pamint ramase printre picioare.

Zona de la potcoava e ca dupa bombardament, acum daca zici ca refac ei ceva de ieri incoace... Eu am trecut (din greseala) alaltaieri cind ma intorceam de la Doina Covurluiului.

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul, transformat în şantier ISPA

În comunicatul de presă remis ieri de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco se arată că în cadrul programului ISPA se execută, în perioada 15-21 august, lucrări în mai multe zone ale Galaţiului, respectiv în cartierul Fileşti, pe străzile Emil Racoviţă şi Nicolae Mantu, în zona centrală a oraşului, respectiv pe străzile Tudor Vladimirescu, Bucovinei, I.L. Caragiale, Traian, Cristofor Columb, Libertăţii, Mihai Bravu, Sulinei, Mircea cel Bătrân, Olteniţei, în cartierul Ţiglina I pe strada Regiment 11 Siret (secţiunea A1- A8), în cartierul Aurel Vlaicu, pe străzile Clăbucet şi Aurel Vlaicu.

De asemenea, se mai lucrează în cartierul Mazepa, pe strada Ciprian Porumbescu, pe Faleza Superioară, pe tronsonul cuprins între strada Navelor şi Domnească, pe tronsonul cuprins între strada Enescu şi Navelor, la Elice, în zona Bisericii Precista, pe strada Portului, în zona Staţiei de pompare "13 iunie", la obiectivele aferente amplasamentului staţiei de epurare şi pe tronsonul adiacent podului peste râul Siret.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

Asfaltare la foc automat pe Faleză

Ieri, pe Faleza Dunării se făceau unele pregătiri pentru Ziua Marinei. Unele, pentru că nu poţi să le numeşti nici „ultimele”, dar nici „primele”. Mai exact, se lucra cu mare spor la astuparea şanţurilor care datează dinaintea… lunii august şi care au fost făcute cu nobilul scop de a se lucra la reabilitarea sistemului de canalizare, prin programul ISPA. Ca să nu dea vreun gură-cască, astăzi, de Sf. Mărie, în gropile cu pricina, ieri se asfalta de mama focului. Ocazie cu care am văzut că şi la Galaţi se poate acoperi cu asfalt, un şanţ, în câteva ore, nu ca de obicei, în câteva săptămâni. Desigur, contextul contează…

http://www.viata-libera.ro/articol-Asfa ... mat_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ia sa vina catia supraveghetori de la UE de la Bruxelles si sa vedeti ce spor vor avea proiectele ISPA. Cred ca vor termina intr-un an daca ar fi supravegheati. Da cum nu e nici un supraveghetor parca vad ca se va prelungi mai mult de 2 ani si va veni 21 decembrie 2012 si ei tot nu termina :lol:

Link to comment
Share on other sites

De asemenea, se mai lucrează în cartierul Mazepa, pe strada Ciprian Porumbescu......

trec pe straduta aia zilnic. nu se lucreaza nimic!

Pai zice ca "se mai lucreaza", dar nu si cand anume, peste o luna, un an etc...

Si daca vine 21 decembrie 2012, care-i faza?? O sa vina si la fel o sa treaca ca si anul 2000...

Link to comment
Share on other sites

Pai si acum se sapa in zona aia? Te intreb deoarece pe acolo te duci la munca. N-am mai trecut demult pe-acolo, stiam ca asfaltasera.

Pai...eu lucrez in zona aceea si iti pot spune ca fiecare sant facut de marea firma a fost astupat si destupat la loc de cel putin doua ori...Cred ca-si uitau cite un tirnacop pe acolo si il cautau dupa aceea...Si inca mai au de lucru...Am inteles ca proiectul este pina in 2011...:(

Link to comment
Share on other sites

de 2 zile vad ceva miscari in zona: utilaje, muncitori, agitatie mare.

Nu te speria...

Au venit numai sa sape gropi, blocind circulatia, dupa care vor disparea. Iar strada va ramine asa, blocata pentru o perioada... sa zicem nedeterminata :) pina cind Dorel isi va dea seama ca mai are ceva de facut pe acolo.

Apropo de lucrarea aia de la Elice, pe care o face o firma turceasca... Pe fituicile lipite pe gard era anuntat termen de finalizare lucrare 3 luni (pina in sept 2009), dar pe panoul mare scrie, mai nou, februarie 2010. :shock:

Ceea ce ar insemna oricum cam august anul viitor :twisted:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Programul ISPA

În perioada 07-11.09 se execută lucrări din cadrul Programului ISPA în mai multe zone ale Galaţiului. Astfel, graficul din aceste zile include zonele: Fileşti – str. Emil Racoviţă, Nicolae Mantu. În centrul oraşului ISPA îşi întinde noi tentacule pe străzile T. Vladimirescu, Bucovinei, I.L. Caragiale, George Coşbuc (între M. Kogălniceanu şi A.Vlaicu), Traian (între Ştefan cel Mare şi Venus, între Rizer şi Basarabiei şi între Basarabiei şi Domnească), Traian, Libertăţii, Mihai Bravu, Sulinei, Vadul Cărăbuş. În Ţiglina 1 sunt afectate zonele str. Regiment 11 Siret, Partizanilor, secţiunea A1-A8. În Aurel Vlaicu – str. Aurel Vlaicu, în Mazepa – str. Ciprian Porumbescu; Faleza Superioară – Tronson cuprins între strada Navelor şi strada George Enescu, ISP2 (la Elice), CSO4 (în zona Bisericii Precista – în curs de finalizare); Strada Portului – ISP1 (în zona staţiei de pompare existente SP 13 iunie); Staţia de Epurare – la obiectele aferente pe amplasamentul staţiei de epurare; Staţie de Pompare Intrare - Ieşire – Tronson adiacent podului peste râul Siret; Intrare dinspre trecere bac – Grădina Botanică – Tronson colector dinspre intrarea la trecere bac - Grădina Botanică (în dreptul IVAS reprezentanţa SKODA). Alte lucrări care sunt în desfăşurare au ca scop reabilitarea staţiei de tratare apă potabilă, a staţiilor de pompare şi a instalaţiilor conexe Galaţi Staţia de tratare apă Uzina nr. 2 – Noul post de transformare; Staţia de pompare Turnu – Noul post de transformare Rezervorul Turnu; Autobaza Transurb nr. 2 – Rezervor Traian; Staţia de pompare Fileşti – Noul post de transformare.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=11

Link to comment
Share on other sites

ce inseamna ISPA? program ISPA?

ce parere aveti de modul cum sint semnalizate lucrarile?

in cazul strazilor blocate, ati vazut pe undeva semne rutiere de deviere a traficului? indicatii de ocolire a zonei, puse inainte sa intri in "capcana"?

ca tot amintea katman de turcaletii de la system yapi, ditamai firma nu are in dotare niste semne de avertizare si parapeti de ingradire a lucrarii? de au ajuns sa puna cite un girofar cocotat pe un butoi de tabla si sa trinteasca 2 semne (oarecare) de circulatie la baza gropii?

Link to comment
Share on other sites

ce inseamna ISPA? program ISPA?

ISPA = Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare = program de finanţare nerambursabilă al Comunităţii Europene, care oferă asistenţă pentru pregătirea aderării la UE a ţărilor din Europa Centrală şi de Est

Link to comment
Share on other sites

ISPA în oraş

Biroul de presă al viceprimarului municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a anunţat străzile pe care se vor desfăşura, în această săptămână, lucrări prin programul ISPA.

Pentru lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, se vor desfăşura lucrări:

- în Fileşti – str. Nicolae Mantu;

- în Centru – str. Bucovinei, I.L. Caragiale, George Coşbuc (între M. Kogălniceanu şi A.Vlaicu), Traian (între Ştefan cel Mare şi Venus, între Rizer şi Basarabiei), Traian, Libertăţii, Mihai Bravu, Sulinei, Vadul Cărăbuş;

- în Ţiglina 1 – str. Regiment 11 Siret, Partizanilor;

- în Aurel Vlaicu – str. Aurel Vlaicu;

- în Mazepa – str. Ciprian Porumbescu.

Lucrări de amenajare a noii staţii de epurare a apelor uzate şi a noului canal colector de canalizare se vor desfăşura pe:

- Faleza Superioară – pe tronsonul cuprins între str. Navelor şi str. George Enescu (zona căminelor, în dreptul Icepronav şi Curtea de Conturi), ISP2 (la Elice), CSO4 (în zona Bisericii Precista – în curs de finalizare);

- la staţia de epurare – la obiectele aferente pe amplasamentul staţiei de epurare;

- la staţia de pompare intrare-evacuare – pe tronson adiacent podului peste râul Siret;

- pe zona dinspre Trecere bac către Grădina Botanică – la tronsonul colector dinspre intrarea Trecere bac-Grădina Botanică (în dreptul IVAS, reprezentanţa SKODA).

Totodată, se va lucra la reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile, a staţiilor de pompare şi a instalaţiilor conexe Galaţi de la staţia de tratare apă Uzina nr. 2 – Noul post de transformare, staţia de pompare Turnu – noul post de transformare Rezervorul Turnu, la autobaza Transurb nr. 2 – Rezervor Traian şi la staţia de pompare Fileşti – noul post de transformare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Unde ... ce__2.html

Link to comment
Share on other sites

ca tot veni vorba de strazi... ieri am facut un drum pana la Focsani si spre surprinderea mea, incepand de la podul peste Siret (cine stie despre ce e vb stie ca pe pod se pierdea o gramada de timp si ne faceam o gramada de nervi pt ca nu aveam pe unde sa ocolim craterele) de la Lungoci si pana la Nanesti, totul e asfaltat... super bine... acea linie dreapta de dupa Nanesti are putine decopertari pentru asfaltare in rest drumul e foarte bun.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.