Jump to content

Răpită, bătută şi abandonată în scara blocului


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeancă răpită şi abandonată în scara blocului

Poveste bizară a cărei protagonistă a fost o gălăţeancă în vârstă de 21 de ani, care două zile şi-a ţinut fără voia ei rudele şi părinţii în suspans, dispărând fără urmă. "A ieşit să ducă gunoiul, apoi urma să îşi ia băieţelul, a cărui custodie a câştigat-o la divorţ, şi să se întâlnească cu prietenul ei. Pe la opt seara a sunat băiatul şi m-a întrebat unde e Giani, că nu a ajuns la el. Atunci am intrat toţi în panică. Toată noaptea am stat şi am aşteptat un mesaj, ceva, de la ea. Când se făceau aproape 48 de ore, sora ei şi cu prietenul au dat-o dispărută la Poliţie. Duminică dimineaţa au găsit-o în scara blocului", povestea Maricica, mama tinerei Geanina, gălăţeanca de 21 de ani care a trecut printr-un coşmar timp de mai multe zile. Se pare că femeia, al cărei soţ e în Spania şi cu care se află la finalul divorţului, a fost răpită de pe stradă, bătută peste picioare şi lăsată apoi câteva zile mai târziu în scara blocului unde locuia, având mâinile şi picioarele legate şi bandă scotch pe gură. Femeia a fost preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. "Avea leziuni la nivelul picioarelor, de parcă ar fi fost lovită în acea zonă. Era în stare de şoc, probabil din pricina întâmplărilor prin care se pare că a trecut", a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Mihai Polinschi. Tânăra a fost dusă la Spitalul de Urgenţă, unde a fost supusă şi unui consult ginecologic în urma căreia a reieşit că nu a fost agresată sexual. Duminică urmau să i se facă şi alte investigaţii. "Tânăra a povestit poliţiştilor că era pe stradă când i s-a dat cu spray în ochi şi mai mulţi indivizi au dus-o într-o maşină spre o locaţie necunoscută. Au lăsat-o apoi în scara blocului unde locuieşte. Facem cercetări pentru a-i identifica pe cei care se fac vinovaţi de luarea femeii", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, scms. Cristina Tatulici. Femeia este încă în stare de şoc dar a avut totuşi puterea de a vorbi cu poliţiştii.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Răpită, sechestrată şi bătută, în I.C. Frimu

* „Du-te şi ia-ţi zdreanţa că te aşteaptă în scara blocului” *

Orbită de spray-ul paralizant, Geanina s-a trezit din coşmarul cu bătăi de-abia sâmbătă dimineaţa. Prietenul ei fusese anunţat printr-un SMS să vină să „îşi ia zdreanţa” din scara blocului în care locuieşte. Tânăra era legată fedeleş, cu gura acoperită de benzi late de scotch. Nu poate să povestească prin ce a trecut. Şocată de cele întâmplate într-un decurs de maxim 12 ore, Geanina Ciobanu din Galaţi ştie doar că a plecat vineri seara de acasă (din I.C. Frimu, unde locuieşte împreună cu sora ei), ca să ducă gunoiul. S-a trezit orbită de jetul unui spray paralizant şi… atât. Ştie ca prin vis că a fost luată pe sus de două persoane, dusă într-un imobil necunoscut şi bătută peste picioare. „Sora ei, Anişoara, a sesizat Secţia IV despre dispariţia Geaninei”, spune Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

Sâmbătă dimineaţa, prietenul Geaninei a primit pe telefonul mobil un SMS care îi spunea să se ducă să-şi ia „zdreanţa” din scara blocului în care băiatul locuieşte. Tânărul a coborât şi a găsit-o pe Geanina legată cu mâinile de picioare, cu o sfoară şi cu gura acoperită de scotch. Fata spune că nu a fost abuzată sexual, dar a fost bătută în repetate rânduri peste picioare, fără a fi în stare să spună însă şi cu ce. „Tânăra era în stare de şoc”, spune şi medicul Mihai Polinschi, şeful Serviciului Ambulanţă Galaţi.

„În prezent se desfăşoară verificări pentru depistarea persoanelor care se fac vinovate de lipsire de libertate”, declară purtătorul de cuvânt al Poliţiei. În funcţie de certificatul medico-legal pe care Geanina îl aşteaptă, suspecţii ar putea fi cercetaţi şi pentru lovire.

Geanina este căsătorită, iar soţul ei este plecat în Spania, la muncă. Deocamdată nimeni nu poate şti cine şi mai ales de ce a vrut să o sperie atât de tare pe tânăra soţie rămasă la Galaţi…

http://www.viata-libera.ro/articol-Rapi ... imu_2.html

Link to comment
Share on other sites

Şi-a înscenat răpirea pentru a-şi impresiona prietenul!

O tânără de 21 de ani din Galaţi a mers la Poliţie pentru a anunţa că a fost răpită de două persoane, bătută, legată şi abandonată în scara unui bloc, poliţiştii descoperind, însă, că aceasta, ajutată de mai multe prietene, şi-a înscenat răpirea pentru a-şi impresiona iubitul, cu care se certase.

Potrivit Poliţiei Judeţene Galaţi, în 26 iulie poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi că Gianina Ciobanu, de 21 de ani, din Galaţi, ar fi dispărut de acasă de două zile. Persoana care a anunţat dispariţia a revenit la Poliţie peste câteva ore, susţinând că tânăra a fost găsită în scara blocului în care locuia, legată cu bandă adezivă la picioare, mâini, gură şi ochi şi având urme de lovituri. Ulterior, tânăra le-a declarat poliţiştilotr că în seara de 24 iulie ar fi plecat de acasă pentru a duce gunoiul, iar în timp ce se întorcea ar fi fost acostată de două persoane necunoscute care au urcat-o cu forţa într-un autoturism, după ce au foslosit un spray lacrimogen. Ea a susţinut că cele două persoane ar fi dus-o într-un loc necunoscut, unde au bătut-o, iar două zile mai târziu au abandonat-o în scara blocului în care locuieşte.

Poliţiştii i-au solicitat tinerei efectuarea unui test poligraf pentru că existau neconcordanţe în declaraţiile acesteia. Tânăra s-a prezentat la Poliţie, dar nu a făcut testul, invocând probleme medicale. Testul a fost reprogramat pentru a doua zi, numai că tânăra a refuzat să se mai prezinte la Poliţie.

Ulterior, poliţiştii au reanalizat probele existente, au continuat cercetările şi au descoperit că totul fusese o înscenare, informează Mediafax. "Cercetările noastre au relevat că totul a fost o înscenare pusă la cale chiar de către cea care susţinea că fusese răpită", a declarat, astăzi, Daniel Mergeanu, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţe al Judeţului (IPJ) Galaţi. Acesta a explicat că tânăra a mers în apartamentul unei vecine care îi era prietenă şi pe care a rugat-o să o găzduiască câteva zile pentru că se certase cu familia şi cu iubitul ei. În ziua următoare, ea s-a hotărât să-şi însceneze răpirea pentru a atrage compasiunea celor apropiaţi şi i-a cerut vecinei sale să o imobilizeze şi să o lege cu scotch, după ce şi-a provocat singură leziuni lovindu-se cu un cablu peste picioare. În timp ce vecina sa o lega, tânăra s-a rănit pe faţă cu un cuţit şi a plecat către spital pentru a cere îngrijiri. Planul a fost continuat apoi de către două minore venite în vizită în acel apartament. În 27 iulie, tânăra a fost dusă în scara blocului de către cele care o ajutaseră să îşi însceneze răpirea.

În plus, poliţiştii au mai descoperit că în toată perioada în care a fost dispărută de acasă tânăra ar fi trimis mai multe mesaje către familie şi prietenul său, prin care anunţa răpirea, folosind un telefon mobil cu o cartelă special cumpărată în acest scop. "Persoana în cauză a fost amendată cu suma de 500 lei pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol şi solicitarea la intervenţie la faţa locului fără motiv întemeiat. Trebuie precizat însă că gestul tinerei este unul inexplicabil şi incalificabil, iar amenda primită are o valoare mult mai mică în comparaţie cu toate pierderile produse, cu toate resursele folosite inutil în acest caz", a adăugat Daniel Mergeanu, adjunctul şefului IPJ Galaţi.

http://www.jurnalul.ro/stire-observator ... 16313.html

Link to comment
Share on other sites

Varianta exactă a Poliţiei

Şi-a înscenat lipsirea de libertate

La data de 26.07.2009, în jurul orei 0,oo, Secţia 4 poliţie Galaţi a fost sesizată de P.Anişoara, de 32 ani, din Galaţi, despre faptul că, în seara zilei de 24.07.2009, în jurul orei 20,oo, sora sa, C.Geanina, de 21 ani, a dispărut de la domiciliui în împrejurări necunoscute, fără a lăsa vreun mesaj. De asemenea, P.Anişoara a declarat că a încercat să o contacteze pe telefonul mobil, însă acesta era închis. În jurul orei 05,oo dimineaţa, P.Anişoara a revenit la secţia de poliţie însoţită de D.Iulian, prieten al surorii sale, care a declarat faptul că în urmă cu o jumătate de oră a găsit-o pe C.Geanina în scara blocului în care locuieşte, acesta fiind legată cu bandă scoci la picioare, mâini, gură şi ochi.

În cauză s-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale din cadrul biroului de profil al Poliţiei Municipiului Galaţi şi ai Secţiei 4 care, în urma cercetărilor efectuate şi audierii tinerei în cauză, a stabilit următoarele: Conform declaraţiei sale, în seara zilei de 24.07.2009, C.Geanina a plecat de la domiciliu pentru a duce gunoiul menajer, iar în timp ce se întorcea spre casă a fost acostată de două persoane necunoscute care, după ce i-au pulverizat în zona feţei un spray lacrimogen, au urcat-o într-un autoturism şi au dus-o într-o locaţie necunoscută, unde au agresat-o fără motiv. Ulterior, în dimineaţa zilei de 26.07.2009, persoanele în cauză au abandonat-o în scara blocului în care locuieşte. Tânăra a fost examinată din punct de vedere medico-legal, specialiştii concluzionând că prezintă leziuni traumatice ce pot fi provocate de un cablu, ce nu necesită îngrijiri medicale. Întrucât cele declarate de tânără nu erau foarte concludente, C.Geanina a fost programată pentru efectuarea testului poligraf la data de 28.07.2009, ora 14,oo. Aceasta s-a prezentat, dar nu a efectuat testul, invocând motive medicale, fiind reprogramată pentru a doua zi , la ora 09,oo, dată la care nu s-a mai prezentat.

Astfel, în dimineaţa zilei de 29.07.2009, poliţiştii au căutatat-o pe C.Geanina şi au condus-o la sediul poliţiei, iar cu ocazia audierilor de martori şi reaudierea tinerei, s-a stabilit că cele sesizate de ea nu sunt reale. De fapt, în seara de 24.07.2009, C.Geanina a mers la locuinţa lui M.Maria, vecină şi prietenă cu ea, pe care a rugat-o să o găzduiască câteva zile, deoarece s-a certat cu familia şi prietenul ei. În cursul zilei de 25 iulie 2009, C.Geanina, citind mesajele expediate de către familie şi prietenul ei pe unul dintre telefoanele sale mobile, s-a hotărât să-şi însceneze o lipsire de libertate, pentru a atrage compasiunea celor apropiaţi şi i-a cerut numitei M.Maria să o imobilizeze cu bandă scoci. La scurt timp, la locuinţa lui M.Maria au venit alte două fete, prietene cu gazda, care au ajutat-o pe C.Geanina să-şi ducă la îndeplinire planul, în acest sens legând-o cu scoci la nivelul mâinilor, gurii, ochilor şi picioarelor. Mai mult, tânăra şi-a provocat leziuni cu un cablu, lovindu-se peste picioare. In dimineaţa zilei de 27 iulie a.c., M.Iulian a abandonat-o pe C.Geanina în scara blocului în care locuieşte. De asemenea, s-a mai stabilit că toate mesajele expediate către familie şi prietenul său, prin care se simula o răpire, au fost trimise de C.Geanina de pe un alt telefon mobil, având o cartelă prepay achiziţionată în acest scop.

C.Geanina a fost sancţionată contravenţional cu suma de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991 republicată, pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol şi solicitarea la intervenţie la faţa locului fără motiv întemeiat.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2350

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.