dcp100168 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Sfârşit în mizerie* După ani buni în care şi-a dus viaţa de pe o zi pe alta, un bătrân din Galaţi a fost găsit decedat în propria locuinţă. Vecinii bărbatului şi-au dat seama că acesta se stinsese abia după o săptămână. Cel mai probabil, el a murit din cauza condiţiilor mizere în care trăia.Toţi vecinii îl cunoşteau pe Aurelian, bătrânul care de ani buni trăia de pe o zi pe alta după ce a rămas văduv iar fiica sa l-a uitat. Locatarii spun că bătrânul stătea într-o mizerie cruntă, alături de pisici, şobolani şi gândaci. De ceva timp încoace, bătrânul s-a îmbolnăvit şi abia mai putea să scoată două cuvinte. Ieri, vecina sa a sunat la 112 după ce şi-a dat seama că bărbatul se stinsese din viaţă. "De mult am simţit un miros îngrozitor, nu a vrut să sune nimeni dar n-am mai rezistat eu şi am sunat la 112. Era un om care nu cerea nimic, niciodată. Mi-e tare milă de el", ne-a declarat Zoica Burlacu, vecina bărbatului. Bătrânul zăcea mort în propria locuinţă de mai bine de o săptămână. Trupul lui a fost preluat de către cei de la Medicina Legală, imediat după ce a fost constatat decesul. "În jurul orei 11 am primit o solicitare la blocul D4. Din păcate, după ce am deblocat uşa, am găsit proprietarul decedat în locuinţa sa", ne-a spus lt. Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Mai toţi locatarii blocului au fost nevoiţi să iasă din case din cauza mirosului insuportabil. Ei nu au însă decât cuvinte de laudă pentru bătrân şi spun că vor face tot posibilul pentru ca el să aibă parte de o înmormântare creştinească. "Se îngrijea singur, era un om foarte liniştit. Nu a făcut niciodată probleme nimănui, doar că stătea într-o mizerie de nedescris. Am vorbit cu ceilalţi vecini şi avem de gând să strângem bani pentru a-l înmormânta", susţine Virgina Pătruţescu, vecină.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7
Recommended Posts