dcp100168 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Grigoraş ar accepta ca gălăţenii să fie motivaţi financiarAntrenorul Oţelului Galaţi, Petre Grigoraş, a declarat luni, agenţiei NewsIn, că ar fi de acord ca Steaua şi CFR Cluj să îi motiveze financiar pe elevii săi înaintea partidei cu Rapid, deoarece acest joc ar putea fi hotărâtor în lupta pentru titlu. "Cred că soarta campionatului poate fi decisă, duminică, la Galaţi. Nu m-ar deranja deloc dacă ar veni cineva din partea CFR-ului sau a Stelei să ne motiveze să câştigăm", a spus Grigoraş. Antrenorul consideră că este un lucru normal să accepţi bani în această situaţie: "Imoral este atunci când primeşti bani ca să pierzi, ceea ce nu e fair-play, dar aşa mi se pare OK. Oţelul, la capacitate maximă, poate bate orice echipă din România, indiferent de nume".Partida Oţelul Galaţi-Rapid, din cadrul etapei a 21-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 15:30, şi va fi transmisă de Naţional TV.
dcp100168 Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 "Vreau să bat Rapidul!"L‑am prins ieri în drum spre Galaţi, egalul din prima etapă a primăverii dându‑i răgaz să‑şi viziteze familia, la Constanţa. Era ca după partida cu Unirea lui Dan Petrescu şi Meme Stoica ‑ calm, eliberat de stresul începutului de drum. Deşi ştiam că‑l pun în pericolul de a fi sancţionat de Poliţie, i‑am solicitat lui Petre Grigoraş să analizeze telefonic "la rece" debutul roş‑alb‑albaştrilor. Punctele pe care i le putea aplica agentul de circulaţie ar fi fost mai puţin importante decât punctul obţinut sâmbătă la aşa‑zisa Chelsea din Ialomiţa."Nu mă gândesc la revanşe"‑ Rămâne satisfacţia că aţi scos un rezultat de egalitate la Urziceni sau credeţi că se putea şi mai mult?‑ Punctul din această primă etapă a anului rămâne cel mai important, chiar dacă am fi putut câştiga chiar trei. Evident, şi jocul prestat de noi a fost unul mulţumitor, aşa că debutul pe 2008 a fost pozitiv. Nu putem omite faptul că am jucat pe terenul unei formaţii foarte puternice, o echipă pe care puţini o pot ţine în şah. Păcat că terenul nu s‑a ridicat la nivelul jocului ‑ puteai să faci entorsă, fără probleme, pe această suprafaţă.‑ Urziceniul a trecut, urmează marele meci cu Rapidul�‑ (oftează adânc) Dac‑aţi şti ce partidă este asta� Unii vor spune că Rapidul este uşor de bătut după ce a pierdut cu ultima clasată, Universitatea Cluj, dar această ipoteză este departe de adevăr. A fost o întâmplare eşecul din această primă rundă a anului. Giuleştenii formează o echipă foarte competentă şi ne pot pune probleme mari de tot.‑ Păi, trebuie să vă luaţi o revanşă sănătoasă după acel 0‑7 de acum un an şi jumătate şi după întreaga tevatură din iarnă cu transferul lui Janos Szekely. Nu‑i aşa?‑ N‑avem timp să ne gândim la revanşe, meciul de duminică nu contează decât pentru campionatul 2007‑2008. Nu vreau să mă gândesc la ce a fost, ştiu doar că vreau să batem Rapidul. Aş fi cel mai fericit dacă vom învinge cu 1‑0.Nu‑l interesează jocul de Cupă al giuleştenilor‑ Rapidiştii vor avea la mijlocul săptămânii curente un meci de Cupa României cu Urziceniul. Vă doriţi să piardă, să câştige?‑ Pe mine mă interesează doar să‑i batem noi duminică. Ştiu la ce vă referiţi, dar din punctul meu de vedere pot să facă orice în Cupă. Nu mă iau după anumite rezultate. Dacă vor pierde, singura lor şansă va rămâne campionatul, iar dacă vor câştiga se va spune că şi‑au revenit. Indiferent de situaţie, vom avea un meci foarte greu la Galaţi, pe 2 martie.‑ Cristian Sârghi chiar are ruptură musculară?‑ Da, în proporţie de 99 la sută! El va face abia azi (n.r. ‑ ieri) un RMN, dar din păcate va sta pe margine aproximativ o lună de zile. Şi totuşi, nu‑mi explic cum a reuşit să facă ruptură în minutul 10 al meciului după jumătate de oră de exerciţii de încălzire.‑ Portarul Stoian Kolev pare să fi făcut uitat sezonul de toamnă în care aţi primit multe goluri din cauza goalkeeperilor. Corect sau nu?‑ Da, prima impresie a fost foarte bună şi sperăm să confirme că are valoare. S‑a văzut că şi echipa joacă altfel atunci când are o anumită siguranţă între buturi�http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22379
dcp100168 Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 "N-avem nevoie de recompensele altora!" Informatia conform careia antrenorul FC Otelul Galati, Petre Grigoras, ar fi declarat ca este de acord cu eventualele recompense ale cluburilor CFR Cluj si Steaua Bucuresti pentru meciul cu Rapid Bucuresti este nula si neavenita! Mai multe organe media au preluat aceasta stire fabricata de agentia Newsin, iar efectul bulgarelui de zapada n-a intarziat sa apara. Au fost publicate reactiile oficialilor lui CFR Cluj, care s-au aratat surprinse de declaratia antrenorului Grigoras (era si normal!), dar si cele ale reprezentantilor clubului FC Rapid Bucuresti, care, in mod firesc, le-au solicitat forurilor abilitate sa ia masuri. Petre Grigoras, antrenorul FC Otelul, a tinut sa precizeze: "Am constatat cu surprindere ca in presa centrala a aparut o informatie conform careia as solicita recompense de la adversarii Rapidului! Este incredibil asa ceva! Una am declarat si alta a ajuns in presa. Nu stiu ce sa mai zic, dar ma simt jignit in momentul in care imi sunt puse in carca vorbe care nu-mi apartin." Marius Stan, directorul general al FC Otelul, l-a completat: "Tin sa fac o precizare foarte importanta: Regulamentul de Ordine Interioara al clubului Otelul interzice categoric insusirea de recompense oferite de alte grupari, asa ca orice alt comentariu este de prisos. Daca am fi adoptat o alta pozitie vizavi de acest subiect, nu antrenorul ar fi facut-o publica, ci conducerea clubului." http://www.otelul-galati.ro/stire.php?id=803 Antrenorul echipei Oţelul, Petre Grigoraş, a declarat, marţi, că nu îl interesează banii pe care i-ar oferi cluburile Steaua şi CFR Cluj pentru o victorie a jucătorilor săi în partida cu Rapid, programată, duminică, în cadrul etapei a XXI-a a Ligii I. "Cine mă cunoaşte ştie că nu sunt adeptul acestor lucruri. Nu mă interesează banii nimănui. Dacă m-ar interesa, ar însemna să prestez o muncă pentru acela. Dar eu sunt angajatul Oţelului şi primesc bani de aici. Sunt mulţumit de contractul pe care îl am şi nu mă interesează o altă sursă de venit. Să fie foarte clar, noi nu jucăm pentru CFR, Steaua, Dinamo sau Timişoara, jucăm pentru punctele noastre, pentru că înca nu putem spune că suntem salvaţi de la retrogradare" a declarat Grigoraş. Tehnicianul a dezminţit astfel informaţiile apărute în presă conform cărora el aşteaptă motivaţii financiare de la contracandidatele formaţiei Rapid pentru a câştiga meciul de duminică.De asemenea, preşedintele Marius Stan a declarat, marţi, că fotbaliştii echipei Oţelul nu vor juca niciodată pentru banii altora. "E timpul să lăsăm fotbalul să se desfăşoare normal, fără astfel de scenarii ştiinţifico-fantastice. Poziţia oficială a clubului este aceea că nu avem nevoie de bani de la absolut nimeni. Jucătorii noştri joacă pe prime mai mult decât decente", a explicat Stan. Afirmaţiile oficialilor gălăţeni vin după scandalul legat de stimularea financiară a Universităţii Craiova în meciul cu CFR Cluj. În ciuda dezminţirii oficiale, se pare că Grigoraş a scăpat "păsărica", iar declaraţia citată de Newsin este cât se poate de reală (şi înregistrată)
dcp100168 Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 "Îi vom recompensa mulţumindu-le public"Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat luni, că îi va recompensa pe cei de la Oţelul doar cu mulţumiri publice, şi nu financiar, aşa cum se aşteaptă antrenorul gălăţenilor, Petre Grigoraş, în cazul unui succes cu Rapid, în meciul de duminică. "Cred că domnul Grigoraş a glumit când a spus că aşteaptă o recompensă financiară din partea noastră pentru o victorie în faţa Rapidului. De fapt, sper să fi glumit. Să îi bată ei pe Oţelul şi îi vom recompensa mulţumindu-le public, aşa cum am făcut şi cu Politehnica Iaşi", a spus Mureşan. Oficialul clujenilor este convins că gălăţenii au forţa să câştige partida cu giuleştenii: "Eu cred că Oţelul este în stare să încurce pe Rapid, deşi avansul nostru este destul de confortabil şi nu ar mai trebui să ne gândim la ce fac echipele din spatele nostru".
Recommended Posts