Jump to content

Lipsă acută de medici la Tecuci


dcp100168

Recommended Posts

Lipsă acută de medici la Tecuci

Cu toate eforturile făcute de administratorii spitalului în ademenirea medicilor de specialitate către municipiul nostru, se pare că de-a lungul timpului nimeni nu se mai înghesuie în a călca pragul vechiului aşezământ sanitar, motivele fiind diverse: ba salariile mici, ba lipsa locuinţelor, ba lipsurile cu care se confruntă sistemul medical.

Spitalul "Anton Cincu", cu o vechime considerabilă, de 104 ani, s-a confruntat mai mereu cu "goluri" în ceea ce priveşte cadrele sanitare, existând specializări "descoperite" iar pacienţii tecuceni fiind nevoiţi să străbată 120 kilometri până la Galaţi pentru a-şi trata bolile. La ora actuală, instituţia medicală tecuceană stă bine doar cu efectivul de medici la secţiile de Interne şi Pediatrie, în toate celelalte servicii lipsind cu desăvârşire specialiştii. "În sprijinul pacienţilor aşteptăm ca tinerii specializaţi să poposească şi în Tecuci pentru a primeni ramurile deficitare precum O.R.L., Chirurgie, Endocrinologie, Ginecologie, Boli Infecţioase, Oftalmologie. Speranţa mea constă în faptul că anul acesta 357 medici rezidenţi termină şcolarizarea, din care 54 absolvenţi sunt la Galaţi şi poate toate strădaniile noastre vor avea un final. E un lucru important pentru oraş să avem aceşti medici, atât de indispensabili şi cu dotarea existentă plus pregătirea spaţiului vom ajunge să le asigur măcar o parte din confortul necesar" a precizat managerul instituţiei, dr. Daniela Cristea. În plus, pentru tinerii absolvenţi ai Facultăţii de Medicină, o problematică gravă ar fi şi lipsurile Tecuciului în ceea ce priveşte găzduirea acestor medici întrucât la capitolul locuinţe de serviciu suntem în mare impas, iar rezolvarea s-ar găsi doar în închirierea unui apartament, care chiar şi cu o cameră ajunge la 400 lei lunar fără utilităţi. "Eu am făcut şase ani de facultate plus cinci ani de rezidenţiat şi m-am întors în Tecuci doar datorită părinţilor pe care îi am aici. După atâţia ani de şcoală primesc un salariu mediu pe spital de 12 milioane lei vechi, însă am unde locui. Ce se face un tânăr specialist, poposit din alt colţ al ţării în această situaţie, cu acest venit? Jumătate din salariu se duce pe chirie şi nu este rentabil deloc" a conchis Simona Tudor, medic internist. Aşadar, totul depinde tot mai mult de tehnică, de dotare şi în esenţă, de buget.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.