Jump to content

Şeful Poliţiei gălăţene a demisionat


dcp100168

Recommended Posts

Şeful Poliţiei gălăţene a demisionat

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comisarul-şef Fănel Aramă, a renunţat la conducerea poliţiei gălăţene, după ce a primit mai multe reclamaţii privind activitatea sa, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). ”Mi-am dat demisia de onoare. Prin plecarea mea sper ca activitatea IPJ Galaţi să se revigoreze'', a motivat şeful Poliţiei gălăţene, Fănel Aramă. În acest moment, acesta se află în concediu medical, interimatul fiind asigurat de adjunctul său, comisar-şef Daniel Mergeanu. Surse din cadrul poliţiei susţin că la cârma ISJ ar putea veni Felician Vasilescu, cel care a mai deţinut această funcţie până în 2007, înainte de venirea actualului inspector-şef demisionar. Înainte de a fi şeful Poliţiei gălăţene, comisarul Fănel Aramă a asimilat o experienţă vastă în cadrul IPJ Brăila, deţinând pe parcurs mai multe funcţii de conducere.

Poliţia Galaţi, din nou fără şef

Comisarul-şef Fănel Aramă renunţă la conducerea poliţiei gălăţene. ”Mi-am dat demisia de onoare” ne-a declarat cel care a asigurat şefia IPJ în ultimii doi ani, infirmând astfel, cel puţin la nivel oficial, zvonurile potrivit cărora ar fi fost ”împins” să părăsească funcţia. ”Bomba” plecării comisarului-şef Fănel Aramă din fruntea IPJ Galaţi a explodat ieri, odată cu sedinţa de bilanţ a instituţiei, la care a participat şi adjunctul inspectorului general al IGPR, comisarul-şef Tache Bocănială, deşi zvonuri privind înlocuirea acestuia circulau de mai multă vreme. Până la orele amiezii, singurele confirmări ale părăsirii funcţiei de către cel care în ultimii doi ani a fost numărul 1 în Poliţia Galaţi au venit din partea prefectului Claudiu Brânzan şi a lui Fănel Aramă. ”Acum sunt într-un scurt concediu medical, dar vă pot anunţa că ieri (n.r. miercuri) mi-am dat demisia de onoare. Este un act unilateral şi personal pe care l-am gândit ca singura posibilitate de revitalizare a activităţii IPJ Galaţi. Nu are niciun fel de lăgătură cu activitatea mea ca şef sau cu alte conjuncturi. Pe mai departe, ministerul va decide unde voi activa în continuare. Există şi posibilitatea să rămân la Galaţi” ne-a declarat ieri comisarul-şef Fănel Aramă. Acesta a mai adăugat că nu are ce să-şi reproşeze în legătură cu activitatea de şef al instituţiei, pe care a desfăşurat-o în ultimii doi ani. În timpul cât a fost inspector-şef la Galaţi, municipiul a fost zguduit de câteva evenimente grave, cu o rezonanţă deosebită, mare parte dintre acestea fiind soluţionate într-un timp destul de scurt. Dintre acestea enumerăm asasinarea în plină stradă a fostului cap al lumii interlope gălăţene, Marian Ivan, şi uciderea casierei de la ”Romero” (ambele în iunie 2008), două jafuri armate la case de schimb valutar (ianuarie respectiv mai 2009) precum şi scandalul cu împuşcături petrecut tot în primăvara acestui an în Micro 18, în urma căruia doi gălăţeni, tată şi fiu, au fost răniţi. Cu toate acestea, plecarea lui Aramă din fruntea IPJ este regretată de reprezentantul Guvernului în teritoriu. ”E adevărat că mi-a solicitat avizul pentru eliberarea din funcţie. I l-am acordat, deşi recunosc, cu regret” a menţionat prefectul Claudiu Brânzan. Cât priveşte posibilii succesori, nici Fănel Aramă nici oficiali din cadrul IGPR nu ne-au oferit indicii, însă unul dintre numele vehiculate este cel al lui Felician Vasilescu, cel care a mai deţinut această funcţie anterior venirii actualului inspector-şef demisionar la cârma IPJ Galaţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

Şefi noi la IPJ Caraş-Severin, Galaţi, Bacău şi la Poliţia de Frontieră Galaţi

Mai mulţi ofiţeri au fost împuterniciţi, prin ordin al ministrului de interne Dan Nica, la conducerile Inspectoratelor de Poliţie din Caraş-Severin, Galaţi, Bacău, Alba şi Argeş, precum şi la conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, informează IGPR. Începând cu data de 29 iulie 2009, comisar-şef de poliţie Viorel Avram din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş - Severin a fost împuternicit prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al IPJ Caraş - Severin. Cu aceeaşi dată, comisar-şef de poliţie Fănel Aramă a fost eliberat din funcţia de şef al IPJ Galaţi şi mutat în interesul serviciului la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, iar subcomisarul de poliţie Daniel Miron a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al I.P.J. Galaţi. De asemenea, prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, începând cu data de 31 iulie, comisar-şef Vasile Oprişan din cadrul IPJ Bacău a fost numit în funcţia de şef al aceluiaşi inspectorat. Cu aceeaşi dată, comisar-şef Silviu Duşa, din cadrul IPJ Alba a fost împuternicit ca adjunct al şefului IPJ Alba, iar comisar-şef Tomiţă Păvăloiu de la IPJ Vrancea a fost împuternicit ca adjunct al şefului aceluiaşi inspectorat. Totodată, începând cu data de 31 iulie, comisar-şef de poliţie Petre Ioniţescu a fost eliberat, la cerere, din funţia de şef al IPJ Argeş şi numit în funcţia de adjunct al şefului inspectoratului. Până la ocuparea prin concurs a funcţiei vacante, conducerea IPJ Argeş va fi asigurată de comisar-şef de poliţie Costel Nedelescu, din cadrul aceluiaşi inspectorat.

Link to comment
Share on other sites

La revedere, domnule comisar!

* Comandantul brăilean al Poliţiei gălăţene a plecat după 2 ani şi 5 luni de mandat * „N-am făcut-o din laşitate”, declară, în exclusivitate pentru „Viaţa liberă”, comisarul Fănel Aramă *

Comisarul-şef Fănel Aramă a fost comandantul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi timp de doi ani şi cinci luni. Mai precis, fostul adjunct de până atunci al comandantului Poliţiei Brăila a fost numit în funcţie pe 27 martie 2007, la vârsta de 46 de ani, după ce a câştigat concursul organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Fănel Aramă venea să ocupe locul rămas gol din cauza plecării fostului comandant, Felician Vasilescu, în funcţia de consul al României la Oslo, Norvegia.

În timpul mandatului său, comandantul brăilean nu a fost cruţat de evenimente grele, în care eficienţa Poliţiei locale a fost incontestabilă. Ne amintim că un oraş întreg a aşteptat, în toamna lui 2007, cu sufletul la gură, amănunte despre cazul tânărului student Alexandru Coca, ucis în bătaie - în plină stradă Domnească! - de trei indivizi din Tămăoani (identitatea ucigaşilor a fost făcută publică la mai puţin de două săptămâni de la comiterea faptei). În vara anului trecut, Galaţiul şi-a ţinut răsuflarea în momentul asasinării lui Marian Ivan, şeful lumii interlope locale, iar anul acesta spargerea de la casa de schimb valutar, petrecută pe 1 mai şi, cel mai recent, dezlegarea misterului fetei care şi-a înscenat răpirea pentru a-i atrage atenţia prietenului ei au fost doar câteva dintre evenimentele care au fost rezolvate în timp record de poliţia locală.

Deşi de luni de zile se vehicula schimbarea sa din funcţia de comandant al Poliţiei Galaţi, decizia comisarului Fănel Aramă de a-şi da demisia i-a luat prin surprindere pe colaboratorii săi, neanunţaţi în prealabil - susţin sursele - de intenţiile comandantului. Prefectul judeţului a confirmat joi seară faptul că încă de marţi „am avizat raportul de eliberare din funcţie a comandantului Poliţiei Galaţi, Fănel Aramă. Raportul a fost înaintat de Departamentul de resurse umane al Ministerului de Interne, la cererea ofiţerului”.

Fănel Aramă: „N-am făcut-o din laşitate”

După ce s-a aflat că şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comandantul Fănel Aramă, a demisionat, ieri deja se vorbea că acesta ar urma să fie numit la conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Cum „Viaţa liberă” nu „pariază” pe zvonuri, am mers direct la sursă, pentru a afla clar ce şi cum.

- Care este motivul pentru care aţi demisionat din funcţie?

Fănel Aramă: Vreau să vă spun un mic secret de-al meu: am fost învăţat, şi în familie, şi la şcoală, şi în societate să fiu cinstit şi corect. Din păcate, am realizat că pentru a fi şef la Poliţia Judeţeană trebuie să renunţ la cele două calităţi, lucru pe care nu am putut să-l fac. Nu am făcut-o din laşitate, dar am demisionat, considerând că poate sunt alţii care se vor descurca mai bine decât mine în funcţie…

- Până la urmă, vi s-a impus în vreun fel această demisie sau nu?

Fănel Aramă: Demisia a fost decizia luată de mine. Consider că este vorba despre o demisie de onoare. Nu am vrut să fiu pus în poziţia delicată de a renunţa la cele două calităţi despre care am vorbit mai devreme… Dacă găsiţi vreo persoană care să spună despre mine că am fost un om corupt sau rău intenţionat, puteţi scrie ce vreţi…

- Aţi avut semnale de la „Centru” că activitatea desfăşurată de dumneavoastră nu este în regulă?

Fănel Aramă: Am avut, la nivelul inspectoratului, controale de toate tipurile; sigur că nu există control fără mici probleme, însă erau probleme care se aflau în curs de reglementare…

- Se vehiculează informaţia potrivit căreia veţi fi sau aţi fost numit şef la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Fănel Aramă: - Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva, nu am fost informat, mai ales că mă aflu în concediu medical, în care voi mai rămâne, probabil, încă o săptămână… Este posibil însă să fie vorba despre funcţia de adjunct la Poliţia de Frontieră, funcţie despre care am fost întrebat dacă sunt interesat. Vorbim de o funcţie de adjunct care este liberă, pentru că nu puteam solicita o funcţie care era ocupată…

- Credeţi că la Poliţia de Frontieră nu veţi fi pus în aceeaşi poziţie delicată despre care vorbeaţi în legătură cu şefia IJP?

Fănel Aramă: Nu! La Poliţia de Frontieră este altceva, nu se lucrează cu dosare penale, activitatea este de pază şi supraveghere a frontierei…

- Aţi spus că aţi fost întrebat dacă doriţi să ocupaţi funcţia de adjunct la Frontieră. Aţi fost întrebat şi în legătură cu alte funcţii?

Fănel Aramă: Da, inclusiv despre funcţia de adjunct la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila. Am refuzat, pentru că, dacă m-aş fi întors, ar fi însemnat că am pierdut degeaba ultimii doi ani…

http://www.viata-libera.ro/articol-La_r ... sar_2.html

Link to comment
Share on other sites

Comisarul Daniel Miron – noul comandant al Poliţiei Galaţi

După plecarea lui Fănel Aramă - comandantul brăilean al Poliţiei gălăţene, interimatul funcţiei va fi asigurat, prin decizia Inspectoratului General al Poliţiei Române, de către comisarul Daniel Miron, de la Biroul de Investigare Fraude din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene. Interimatul durează până la organizarea de către Inspectoratul General a concursului de ocupare a postului. Actualul şef al I.P.J.-ului local este gălăţean, are 32 de ani – fiind astfel şi cel mai tânăr dintre ultimii şefi ai Inspectoratului local, fie permanenţi, fie interimari - şi a absolvit în anul 2000 Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Comisarul Miron a activat în ultimii ani, ca ofiţer în cadrul Biroului de Investigaţii Fraude din cadrul Poliţiei Galaţi, este căsătorit şi are un copil.

http://www.viata-libera.ro/articol-Comi ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Comisarul şef Fănel Aramă a ajuns la Frontieră

De la 1 august, comisarul şef Fănel Aramă ocupă funcţia de adjunct în cadrul Inspectoratului Judeţean de Frontieră Galaţi, funcţie liberă de circa nouă luni, dar care era deţinută cu împuternicire de şeful de la Cercetări Penale. Reamintim că Fănel Aramă şi-a dat demisia din funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, demisie ce i-a fost acceptată pe 29 august.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.