Jump to content

Cinematograf nou la Galaţi?

Recommended Posts

Posted

Cinematograf nou la Galaţi?

Un studiu realizat de compania britanică Dodona Research, cu date de la Centrul Naţional al Cinematografiei, previzionează o creştere a numărului de cinematografe de la 122, în prezent, la 350, până în 2013. Ce va contribui la aceasta? Pe de o parte, planurile îndrăzneţe de dezvoltare şi extindere ale unora dintre operatorii de multiplexuri. Cea mai mare companie de acest fel din Europa Centrală, Cinema City, care operează peste 600 de cinematografe, are planuri mari pentru România. Vrea să deschidă 30 de cinematografe, până la finalul lui 2011. Compania a pătruns recent pe piaţa locală, deschizând primele sale cinematografe din România la Iaşi şi Cluj, în 2007. Extinderea are în vedere oraşe ca Sibiu, Buzău, Baia Mare, Oradea, Brăila sau Galaţi, fiecare dintre acestea fiind în stadii diferite în ceea ce priveşte cinematografia.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... i-la-film/

Posted

Sint bune si multiplexurile, dar eu tot duc dorul unui cinematograf adevarat, cu ecran panoramic. Imi induce... o anumita stare de bine, de nerabdare, de bucurie.

In sala de multiplex ma simt mai degraba ca acasa cu filmul pus pe TV si sunetul pe sistemul audio.

Si de fapt, oare de ce as da 2-300.000 de lei ca sa ma duc cu sotia la multiplex, cind pot sa stau la fel de bine sa il vad la mine...

Posted

Da indiferent ce fel de cinematograf ar fi, mai ales acum in criza de ce sa dai 20-30 lei cand poti sa vezi foarte bine filmul acasa? cinematografele au fost o necesitate in comunism cand nu oricine isi permitea un tv iar dvd-urile inca nu se inventasera. Trebuie sa ne obisnuim c ideea ca epoca cinematografelor a apus si ele mai sunt frecventate doar de nostalgici si de cei ce ii da banii afara din casa si nu stie unde sa ii mai imparta.

Guest kaisin
Posted

De cand au descoperit romanii torrentii, destule cinematografe au dat faliment. Multi nu constientizeaza ca si prin asta duc la reducerea nivelului propriu de trai !

In Belgia, de exemplu, totul e gandit in asa fel incat sa castige toata lumea. Posturile de televiziune nu dau filme mai noi de 10 ani, cu exceptia celor de profil (HBO, Hallmark etc) pentru care se plateste, ca peste tot, o taxa suplimentara la abonamentul TV. Furnizorul de cablu ofera insa posibilitatea, prin intermediul receiver-ului, de a comanda filmul preferat (exista intotdeauna o baza de data de cel putin 500 filme vechi si noi) si a-l urmari direct pe televizorul propriu, in schimbul unei sume modice de 3.5 euro / film. Daca nu gasesti un film in baza de date a furnizorului de cablu, poti merge la un centru de inchirieri (exista o retea foarte bine pusa la punct aici), de unde se poate lua un film cu 3 euro (pretul scade cu 0.5 euro pentru fiecare film in plus inchiriat impreuna cu primul, maxim 5 fiind acceptate). Sau poti merge la cinematograf.

Exista si aici persoane care incearca sa downloadeze filme de pe torrenti, sa nu credeti ca belgienii sau cei ce traiesc in belgia sunt ingenui, insa furnizorul de internet le reduce automat transferul de date la 10 Kb/sec, astfel incat trebuie sa ai destula rabdare pentru asa ceva.

Posted

Si mie imi este dor sa vad un film la cinema. Chiar intentionam sa vad un film la cinema tiglina zilele astea. Stie cineva in ce conditii se mai prezinta??...un pret de bilet un program ceva?

Posted

De cand au descoperit romanii torrentii, destule cinematografe au dat faliment. Multi nu constientizeaza ca si prin asta duc la reducerea nivelului propriu de trai !

In Belgia, de exemplu,...

Comparatia cu Belgia nu are absolut nicio relevanta. Nu stiu foarte sigur, dar am banuiala ca in Belgia cei care detin cinematografe nu au ca forma de organizare R.A. (regia autonoma), cum este in Romania RADEF, cei care gestionau salile care au dat faliment. La fel cum sunt aproape sigur ca cinematografele din Belgia (sau macar marea lor majoritate ;) ) sunt incalzite iarna si aerisite vara, tapiteria scaunelor e ok, grupurile sanitare - decente, iar o alta mare problema - meltenii sunt dati afara fara prea multe comentarii... La fel cum pot fabula ca au in apropiere locuri de parcare pentru autoturisme, o mica cofetarie sau cafenea etc., etc.

Internetul chiar nu poate fi facut vinovat de toate... Cat despre scaderea nivelului de trai - sa fim seriosi... Chiar le-am rezolvat pe toate si acum am gasit vinovatul (download-urile de filme), sau unul dintre ei, pentru starea in care ne cam aflam.

Posted

Nu cred ca vinovat pentru criza economica e internetul. Eu cred ca politicienii care ne fura de ne rup cu taxe peste taxe. Sunt unele taxe care chiar nu le inteleg rostul in afarad acela de a avea ei bani de vile si mertane.

Guest kaisin
Posted

@Mikka:

ca user, participant la discutii, dar si ca moderator citesti printre randuri si ai "banuieli" - nu prea e profesionist

@George:

reply-ul tau imi demonstreaza ca nici tu nu ai citit atent mesajul

oameni buni, nu va forteaza nimeni sa dati un reply pe fuga

cititi, analizati, formulati atent fraza in gand si apoi puneti-o pe hartie

nu de alta, dar viata e scurta, si nu are rost sa reluam unele discutii de doua sau mai multe ori

Posted

@kaisin

Multumesc pentru povete. Cred ca de acum inainte, vreo zece ani voi incerca sa le patrund sensurile ascunse muritorilor de rand. Foarte putine persoane au convingeri absolute si eu nu ma consider printre ele.

Dar, cu umilinta, neprofesionist fiind, da-mi, te rog, un exemplu despre conditiile si dotarile unui cinematograf din Belgia si despre cine si cum administreaza cinematografele de acolo. Poate ma luminez si eu cum functioneaza regia (societatea de stat) belgiana a filmului si cum reusesc cei din sala aceea sa fie multumiti de vizionarea unui film la +40 grade Celsius vara sau 10-12 grade iarna. Asa poate reusesc sa inteleg cum salile romanesti s-au inchis in proportie de 95% iar in Belgia te mai poti duce linistit sa vezi un film la cinema...

Posted

Heh, si in Galati si in Braila trebuiau sa se deschida in primavara Euromall respectiv Cinema City la Promenada dar... e criza. Euromall am inteles ca a fost abandonat fiindca nu au fost inchiriate destule spatii comerciale.

Guest kaisin
Posted
...Foarte putine persoane au convingeri absolute si eu nu ma consider printre ele...

Ma bucur ca nu ai convingeri abslute, asta denota ca accepti si pareri contra, sau macar le poti contracara civilizat.

Inainte insa de a "te lumina" in privinta functionarii cinematografelor belgiene, cu care dealtfel nu facusem nici o COMPARATIE, cred ca ar trebui sa citesti regulamentul de functionare al regiilor autonome (cuvantul "autonom" iti spune ceva ?) Legea 15/1990 :

"Art. 3

Regiile autonome sunt persoane juridice si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara...

Art. 5

Regia autonoma este proprietara bunurilor din patrimoniul sau.

In exercitarea dreptului de proprietate, regia autonoma poseda, foloseste si dispune, in mod autonom, de bunurile pe care le are in patrimoniu, sau le culege fructele, dupa caz, in vederea realizarii scopului pentru care a fost constituita...

Art. 6

Regia autonoma trebuie sa acopere cu veniturile provenite din activitatea sa toate cheltuielile, inclusiv dobinzile, amortizarea investitiilor si rambursarea creditelor si sa obtina profit...

Art. 8

Din veniturile realizate, dupa acoperirea cheltuielilor, regia autonoma constituie fondul de rezerva si fondul de dezvoltare, asigura sumele necesare satisfacerii unor necesitatii social- culturale si sportive ori de perfectionare-recalificare ale personalului angajat, precum si pentru cointeresarea prin premiere a acestuia, plateste impozitele, taxele, cotele de asigurari si securitate sociala si celelalte varsaminte prevazute de lege... "

...Asa poate reusesc sa inteleg cum salile romanesti s-au inchis in proportie de 95%...

Cinematografele s-au inchis, sau au fost inchiriate unor societati cu alt obiect principal de activitate, tocmai datorita dezinteresului cetatenilor de a mai merge la cinematograf. Din ce venituri vrei sa iti asigure astazi caldura in sala de cinema, daca ei au (daca mai au) 10 clienti pe zi? Si daca nu sunt clienti, normal ca nu sunt investitii, iar cele existente se degradeaza.

Ultima data am fost la cinema in Galati la "Atacul clonelor - Star Wars 2" in 2002 si sala era ocupata in proportie de 20 %, desi era weekend. Atunci era ok sala (cinema Central), insa in 7 ani sunt sigur ca s-a deteriorat groaznic pentru ca investitii stiu ca nu s-au mai facut.

...grupurile sanitare - decente...

Hai sa fim seriosi, grupuri sanitare curate in Romania nu ai sa vezi in veci pentru ca asa e romanul. Du-te si la cel mai luxos restaurant si e aproape imposibil sa nu gasesti capacul de WC din toaleta murdar de una-alta. Iar cele care sunt curate, de obicei sunt si cu plata pentru ca cineva plateste pe altcineva sa le mentina asa, insa romanul comenteaza cand i se cer bani pentru buda. Nu vrea sa spun ca suntem o natie de imputiti, insa la cat am colindat eu prin tara noastra si la cate mi-a fost dat sa vad, pot sa spun ca, in privinta asta, 90% din cei ce folosesc toaletele publice sunt asa !... Offtopic poate, dar merita amintit aici, ca tot veni vorba : am stat o perioada in caminele studentesti, in fiecare an se schimbau instalatiile sanitare plus vase WC, chiuvete etc, si dupa ce incepea anul universitar, in maxim 2 luni totul era distrus, murdar, lipsa. Apoi autoritatile nu le-au mai schimbat, din lipsa de fonduri, iar studentii au inceput sa tipe ca nu au toalete curate, ca lipsesc chievete, baterii, robinete etc. Ring a bell ?... Deh, asa-i romanul !

...iar o alta mare problema - meltenii sunt dati afara fara prea multe comentarii...

O sa ti se para ciudat poate, insa in Belgia cinematografele nu au bodyguard, politist de sector sau alta autoritate care sa-I apere pe cetateni de scandalagii. Aici cetatenii insisi iau atitudine fata de astfel de manifestari si, doar daca apar altercatii fizice sau deteriorari de bunuri, este chemata politia ! Dar, din nou, asa e romanul, tot asteapta mereu sa vina altcineva sa-i rezolve problema, de parca altcineva ii traieste viata !

...La fel cum pot fabula ca au in apropiere locuri de parcare pentru autoturisme, o mica cofetarie sau cafenea...

In privinta parcarilor ai dreptate, in Galati, ca peste tot in Romania, sunt aproape inexistente. In rest... cred ca ai destule cafenele in Galati !

Cat despre scaderea nivelului de trai - sa fim seriosi... Chiar le-am rezolvat pe toate si acum am gasit vinovatul (download-urile de filme), sau unul dintre ei, pentru starea in care ne cam aflam.

Stii vorba aia cu "sa moara SI capra vecinului"? Cam asa ai reactionat tu cand ai spus ca le-am rezolvat pe toate in Romania si ne luam acum de downloaduri ilegale. La cum merge tara noastra totul e o prioritate, concomitent si nu consecutiv. Si apoi, sunt unele lucruri mai ilegale decat altele ? Cand ai fost ultima data la cinematograf si cand ai vazut ultima data un film luat de pe ODC ?

In ceea ce priveste nivelul de trai, pacat ca nu realizezi cati isi fura singuri caciula in Romania !

Ca tot am vorbit despre atitudinea unora care asteapta mereu sa li se dea, sa li se faca, cred ca este potrivit sa mentionez acest citat, care este pentru romani mai adevarat ca niciodata :

"Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country" - John F kennedy

Posted

Domnule, daca vreti neaparat o replica: cinematografele NU s-au inchis din vina internetului ci din proasta administrare a celor care se ocupau de sali, de distributia filmelor etc., respectiv a regiei inainte-amintite. De la aceasta afirmatie a plecat discutia, afimatie a Dvs., pe care nu o pot impartasi in totalitate. Cinematografele galatene isi dadusera de mult obstescul sfarsit atunci cand internetul a devenit si pe aceste meleaguri accesibil tuturor. Cat priveste Belgia - Dvs. ati adus-o in discutie "de exemplu". Nu dezinteresul galatenilor a dus la faliment RADEF ci proasta gestiune, lipsa investitiilor etc., etc. Inainte de a cere oamenilor sa-ti plateasca ceva, normal e sa oferi, nu?

Guest kaisin
Posted
Domnule, daca vreti neaparat o replica: cinematografele NU s-au inchis din vina internetului ci din proasta administrare a celor care se ocupau de sali, de distributia filmelor etc., respectiv a regiei inainte-amintite. De la aceasta afirmatie a plecat discutia, afimatie a Dvs., pe care nu o pot impartasi in totalitate. Cinematografele galatene isi dadusera de mult obstescul sfarsit atunci cand internetul a devenit si pe aceste meleaguri accesibil tuturor. Cat priveste Belgia - Dvs. ati adus-o in discutie "de exemplu". Nu dezinteresul galatenilor a dus la faliment RADEF ci proasta gestiune, lipsa investitiilor etc., etc. Inainte de a cere oamenilor sa-ti plateasca ceva, normal e sa oferi, nu?

Ti-as da un citat din Caragiale, AMICE, macar e de-al nostru si limba lui poate o intelegi !

Cum spuneam : citesti printre randuri ! Mai rau : interpretezi ! Si mai rau : imi atribui cuvinte pe care nu le-am spus !

Nu te mai obosi sa raspunzi. Timpul meu e prea pretios sa-l pierd citind polemici scrise de cei ce nu stapanesc limba romana. Cand ai sa deosebesti expresiile "de cand..." de "din cauza / din vina..." poate mai discutam !

PS Tema de casa : ce-a fost mai intai, oul sau gaina ?

Posted

Eu ma bucur ca vom avea si noi un cinematograf decent. Unele filme chiar merita sa fie vazute la mall. Am fost la Ice Age 3 - digital - si efectul e super!

Din capitolul "curiozitati": am fost cu niste prieteni "la VIP" acum 3-4 ani. Pe usa de la baie era scris "LINGE", numai bun de pozat.

Nu stiu daca e de vina nepasarea din administratia cinematografelor (publica sau privata) sau nepasarea fata de lipsa de educatie.

Posted

@kaisin

Replica o poti folosi, linistit, in oglinda, dimineata sau la orice ora, dupa necesitati.

Daca la atat se reduce capacitatea ta de a sustine o opinie, asta e.

Ma intreb daca nu cumva Gigi si EBa sunt mai bine pozitionate dpdv al capacitatii de a accepta o parere diferita de lor...

Discutia era despre cinematografe si despre situatia in care romanii pur si simplu s-au plictisit de o firma de stat care nu le oferea mai nimic in schimbul unui bilet de intrare.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.