Jump to content

Căminul de bătrâni "Sfântul Spiridon"


Recommended Posts

Posted

Asistenţă socială: viaţă de 500 de lei pe lună

Consilierii locali gălăţeni locali au aprobat costurile medii lunare şi contribuţia de întreţinere pe care o datorează persoanele asistate din aşezămintele medico-sociale ale Primăriei. Sumele se învârt în jurul sumei de 500 de lei, cu diferenţe.

Astfel, la Centrul Medico –Social Galaţi, costul mediu lunar de întreţinere pentru anul 2009 este de 572 lei. Contribuţia lunară de întreţinere datorată de asistaţi ori de susţinători lor legali se ridică la 420 de lei. Aleşii au avut în vedere, la stabilirea acestor sume, cheltuielile din anul precedent pentru hrană, întreţinere şi gospodărie, obiecte de inventar, echipament şi cazarmament.

Consiliul local a decis că persoanele îngrijite în centru care realizează venituri proprii din pensii de orice natură, din indemnizaţii sau din alte drepturi acordate potrivit legii, precum şi din alte surse cu caracter permanent sunt obligate la plata contribuţiei lunare de întreţinere. Contribuţia lunară de întreţinere pentru asistaţii care au venituri este de 80 la sută din veniturile personale lunare, fără a se depăşi costul mediu lunar de întreţinere aprobat pentru centru.

Dacă persoana asistată nu are venituri proprii ori acestea sunt mai mici decât costul mediu lunar de întreţinere, plata va fi acoperită de soţ, soţie, copii sau rude.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” Galaţi, pentru anul 2009, costul mediu lunar de întreţinere în cămin al unui beneficiar, stabilit pe baza cheltuielilor înregistrate în cele 12 luni ale anului 2008 este de 496 lei. Costul mediu lunar de întreţinere pentru anul 2009, diferenţiat pe grade de dependenţă, porneşte de la 468 lei pentru beneficiarii care nu sunt încadraţi în grade de dependenţă, ajunge la 525 de lei pentru beneficiarii cu gradul II de dependenţă, şi se opreşte la 575 de lei pentru beneficiarii care sunt încadraţi în gradul I de dependenţă. Potrivit hotărârii CL, neplata contribuţiei de întreţinere în termen de 45 de zile de la emiterea facturii, conduce la pierderea de drept a calităţii de asistat.

Costul mediu lunar de întreţinere în Centrul Medico –Social Pechea, pentru anul 2009, a fost stabilit în cuantum de 457,21 lei. Contribuţia lunară de întreţinere datorată de asistaţi şi /sau susţinători legali este de 330 lei.

Cel mai ieftin este la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Galaţi, unde costul mediu lunar pentru anul 2009, ajunge la 376,1 de lei. Contribuţia lunară de întreţinere datorată de asistaţi şi /sau susţinători legali este la fel de modestă - 290 de lei.

Pentru toate categoriile de asistaţi, aleşii au stabilit că dacă au venituri sub 600 de lei sunt scutiţi de plata contribuţiei lunare. De la această sumă în sus plătesc diferite procente din contribuţia lunară, în funcţie de venituri. Cei care câştigă pe lună peste 800 de lei sunt obligaţi să plătească contribuţia sută la sută.

http://www.viata-libera.ro/articol-Asis ... una_2.html

  • 4 months later...
Posted

Căminul de bătrâni "Sfântul Spiridon", modernizat cu bani europeni

Ieri, la sediul Primăriei Galaţi, a fost parafat contractul de finanţare din fonduri europene pentru modernizarea căminului pentru persoane vârstnice "Sfântul Spiridon", valoarea acestuia fiind de 3.499.444,90 de lei. "Valoarea totală a proiectului este de 3.499.444,90 lei (inclusiv TVA), asistenţa financiară nerambursabilă solicitată fiind de 2.880.151,00 lei (fără TVA), lucrările de modernizare fiind prevăzute a se executa în termen de 14 luni", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole.

Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sf. Spiridon" din municipiul Galaţi, situat în strada Domnească nr. 160 bis, a fost dat în folosinţă în anul 1977. În prezent, capacitatea căminului este de 160 de locuri, dintre care funcţionale sunt doar 144. Serviciile furnizate beneficiarilor sunt asigurate în mod direct de 62 de salariaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

  • 6 months later...
Posted

SC Super A Plus K modernizează Căminul de bătrâni

S-au demarat lucrările de modernizare la căminul pentru persoane vârstnice "Sfântul Spiridon". Potrivit declaraţiilor viceprimarului municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, finanţarea lucrărilor este asigurată prin fonduri europene care se ridică la valoarea de 2.261.000 lei. Licitaţia pentru această lucrare a fost câştigată de societatea gălăţeană SC Super A Plus K. Modernizarea clădirii trebuie să fie finalizată până pe data de 2 iunie 2010 şi implică reabilitarea camerelor, dar şi lucrări pentru structura de rezistenţă.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=8

  • 5 months later...
Posted

Clădire reabilitată la standarde europene, mobilier deteriorat

Clădire reabilitată cu mobilier deteriorat şi foarte uzat. Este cazul căminului de bătrâni „Sf. Spiridon” de pe strada Domnească, care a intrat într-un proces de renovare şi modernizare, în octombrie 2009, cu bani obţinuţi de la Uniunea Europeană.

Din cauză că municipalitatea nu mai are voie să cumpere mobilier, bătrânii de la „Sf. Spiridon” sunt nevoiţi să locuiască în camere cu mobilier învechit. Adevărata pomană, ca pentru români, ar fi fost dacă UE ne dădea şi banii de mobilier.

Situaţia a fost adusă în atenţia Consiliului Local de către viceprimarul Mircea Răzvan Cristea. „Lucrările sunt aproape finalizare şi nu putem muta oamenii acolo. Mobilierul arată jalnic, nu ne putem bate joc de ei. Trebuie găsită o soluţie”. Acelaşi lucru a fost constatat şi de consilierul Nicolae Rainea: „Trebuie să ne respectăm bătrânii. Nu am făcut nimic dacă le punem în camere aceleaşi paturi vechi”.

Adrian Subaşu, directorul Căminului „Sfântul Spiridon” speră, totuşi, ca mobilierul să fie schimbat: „Proiectul a fost în valoare de 3,5 milioane de lei şi nu a inclus şi mobilierul. Sperăm să obţinem o donaţie”.

Viceprimarul Mircea Răzvan Cristea şi Marius Stan, membru în Comisia Buget-finanţe a Consiliului Local, s-au angajat să găsească sponsori. „Am făcut un calcul şi a reieşit că am avea nevoie de aproximativ de 150.000 de lei. Sper să-i facem rost”, a spus Marius Stan.

Lucrările de reabilitare a vechiului cămin vor fi încheiate până la sfârşitul acestei luni. Clădirea a fost termoizolată, au fost montate geamuri termopan, uşi noi, mai pe scurt întreg spaţiul a fost modernizat şi igienizat. De asemenea, s-au înlocuit instalaţiile, de apă, electrică, precum şi centrala termică, iar bucătăria şi băile sunt complet refăcute. „Mai avem de montat lifurile şi câteva lambriuri. Vom termina înainte de termen. La acest proiect au lucrat 70 de muncitori. Totul este nou, cu excepţia mobilierului”, a declarat şeful de şantier Alexandru Dragomir.

Pe timpul lucrărilor, o parte din cei 161 de pensionari au fost cazaţi la Căminul Grupului Şcolar Traian, iar o parte la Centrul de urgenţă pentru Persoane fără Adăpost.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Afara-i_vopsit_caminul_si_inauntru_mobilierul-_Cladire_reabilitata_la_standarde_europene-cu_mobilier_deteriorat_si_foarte_uzat_0_314968563.html

  • 3 weeks later...
Posted

Oţelul vrea să mobileze Căminul de bătrâni "Sf.Spiridon"

Directorul general al clubului Oţelul, Marius Stan, a anunţat, joi, că gruparea sa va iniţia o campanie de strângere de fonduri pentru mobilarea unui cămin de bătrâni din Galaţi ("Sf.Spiridon"), încasările de la meciul cu FC Braşov urmând să fie donate în acest scop, transmite corespondentul MEDIAFAX. "În urma unui calcul reiese faptul că este nevoie de aproximativ 150.000 de lei pentru achiziţionarea de mobilier nou pentru acest cămin în care locuiesc şi unele dintre rudele noastre. Înainte de toate, ei sunt oameni şi trebuie să-i ajutăm. Sper să facem rost de această sumă, de aceea şi lansăm campania de strângere de fonduri «Speranţe de oţel». Există destui oameni cu potenţă financiară cărora nu le poate rămâne indiferentă această situaţie. Noi oferim o parte din sumă, toate încasările meciului cu FC Braşov urmând a merge în această direcţie”, a declarat Marius Stan. Pentru meciul cu FC Braşov, din etapa a VI-a a Ligii I, conducerea clubului a hotărât să mărească preţul biletelor, tocmai pentru a reuşi să strângă cât mai repede banii necesari mobilării căminului. Astfel, un bilet la peluze va costa 10 lei, unul la tribuna a doua 15 lei, iar accesul la tribuna întâi va costa 20 de lei.

  • 1 month later...
Posted

Inaugurarea Căminului de Bătrâni va avea loc mâine

Campania „Fotbal de Caritate / Speranţe de Oţel” pe care FC Oţelul Galaţi o derulează în sprijinul semenilor noştri se bucură din nou de succes. Acţiunea de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de mobilier nou la Căminul de Bătrâni „Sf. Spiridon” s-a încheiat, apropiaţii noştri care locuiesc în această instituţie având acum şansa unei bătrâneţi mai liniştite.

Inaugurarea Căminului de Bătrâni „Sf. Spiridon” din municipiul Galaţi va avea loc MIERCURI, 29 SEPTEMBRIE, LA ORA 12.00, în prezenţa antrenorului Dorinel Munteanu şi a câtorva jucători roş-alb-albaştri.

http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_intern/Dorinel_Munteanu-la_caminul_de_batrani_0_343766135.html

Posted

Oţelul Galaţi a donat un miliard de lei vechi unui cămin de bătrâni

Tehnicianul Dorinel Munteanu, directorul general Marius Stan şi mai mulţi componenţi ai echipei Oţelul Galaţi au participat, miercuri, la inaugurarea unui cămin de bătrâni din Galaţi, pentru care gruparea din Liga I a donat un miliard de lei vechi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Oţelul Galaţi a contribuit, prin campania "Speranţe de oţel", la mobilarea căminului. Oţelul a strâns suma de un miliard de lei vechi din încasările de la partidele cu FC Braşov, Unirea Urziceni şi Steaua, precum şi din donaţii ale jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor clubului şi ale unor oameni de afaceri. "Este felul nostru de a ne prezenta clubul în faţa opiniei publice", a declarat Marius Stan.

Antrenorul Dorinel Munteanu speră să mai participe la astfel de iniţiative: "Sunt fericit că am participat la o astfel de campanie. Sper să nu fie ultima".

Căpitanul formaţiei gălăţene, Sergiu Costin, s-a declarat, de asemenea, încântat de participarea la campanie. "Suntem bucuroşi că ne-am adus şi noi contribuţia la o astfel de acţiune. Avem sau am avut cu toţii bunici şi ne-am dorit să-i ajutăm cât mai mult pentru ca ei să aibă un trai mai bun", a afirmat el.

Posted

Căminul „Sf. Spiridon” - refăcut

După 14 luni de lucrări, clădirea de pe Domnească este gata să îşi primească înapoi chiriaşii, finalizându-se proiectul „Modernizarea clădirilor căminului pentru persoane vârstnice Sf. Spiridon Galaţi”. Precizând că din 1977, de când a fost dat în folosinţă, şi până acum, nu a mai fost modernizat, Adrian Subaşu, directorul căminului, a prezentat, pe scurt, datele proiectului: o investiţie în valoare totală de aproximativ 2,94 milioane lei (din care efortul de la bugetul local a fost de 58.879 lei), care a constat în modernizarea spaţiilor, a instalaţiilor electrice, sanitare, termice etc, dar şi creşterea performanţei energetice ale căminului de bătrâni, acum cu o capacitate de 160 de locuri, faţă de cele 140, iniţiale.

Cum proiectul nu a prevăzut drept cheltuieli eligibile dotarea căminului cu mobilier, de acest aspect au avut grijă fotbaliştii de la Oţelul Galaţi. Potrivit declaraţiilor preşedintelui Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, Marius Stan, clubul a donat circa 100.000 de lei, cu care s-a achiziţionat mobilier pentru căminul de bătrâni.

http://www.viata-libera.ro/articol-Caminul_%E2%80%9ESf_Spiridon%E2%80%9D_-_refacut___2.html

  • 3 months later...
Posted

Proiect european înecat la mal de Dunăre

Beneficiarii unui proiect european din Galaţi nu se pot bucura de investiţiile făcute, din cauze specific româneşti. Vorbim despre Căminul de persoane vârstnice de pe Domnească, aşezământ modernizat cu fonduri europene în valoare totală de 2.939.030 lei, prin Programul Operaţional Regional, proiect încheiat, cu mare tam-tam, pe 29 septembrie 2010. Tot atunci, preşedintele clubului Oţelul, Marius Stan, a anunţat o donaţie a grupării pe care o conduce, de 100.000 de lei, bani cu care urma să se cumpere mobilierul pentru cămin.

Cei 125 de vârstnici însă nu s-au mutat înapoi, în căminul modernizat cu fonduri europene. Deşi centrala termică este perfect funcţională, în cămin este frig. Nu este pornită încălzirea, căci bătrânii care ar trebui să locuiască aici nu s-au mutat. Îi aşteaptă dotările: iluminat pe bază de celulă fotoelectrică, lifturi moderne, tâmplărie de termopan, gresie, faianţă, ce mai, toate noi!

Lângă cele 12 saltele, aşezate, vraf, în holul de la intrare, directorul centrului, Adrian Subaşu, explică: „Lucrările s-au terminat pe 14 septembrie, pe 29 s-a încheiat oficial proiectul, însă acolo nu se preciza un termen pentru mutarea bătrânilor. Ei nu s-au mutat încă deoarece există ceva întârzieri în privinţa firmei care se ocupă de mobilare. Firma trebuia să termine undeva înainte de Crăciun, dar nu s-a întâmplat aşa”.

Locatarii căminului trăiesc de aproape un an şi jumătate în diverse locuri: 100 din ei la căminul Colegiului Tehnic Traian (o parte), o parte la Centrul de Primire Urgenţe a Persoanelor fără Adăpost, iar alţi 25 de bătrâni au optat să locuiască la propriile familii, în perioada lucrărilor.

„Am discutat cu administratorul şi cred că în maxim zece zile se vor finaliza lucrările… Când se vor putea muta bătrânii, este greu de spus… dar nu se va mai întârzia mult”, ne asigură Subaşu, în liniştea căminului, care nu este întreruptă de niciun ciocan al vreunui muncitor...

Administratorul firmei de mobilă, Ştefan Viorel, ne-a explicat motivele pentru care lucrarea a fost întârziată: „Sfârşitul anului 2010 a fost unul din cele mai proaste din ultimii ani, ca încasări, iar banii pe care i-am primit nu au acoperit în totalitate costurile. Asta, şi pentru că furnizorii de materiale au scumpit preţurile şi au apărut diferenţe, apoi, a venit frigul şi ne-au îngheţat utilajele, lucru care ni se întâmplă în fiecare an. A trebuit o săptămână pentru a le repune în funcţiune. Dar, oricum, într-o săptămână, maxim două, avem de gând să terminăm lucrarea”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Proiect_european_inecat_la_mal_de_Dunare___2.html

  • 1 month later...
Posted

Pensionarii au revenit "acasă"

După patru luni şi jumătate de la finalizarea proiectului european de modernizare şi reabilitare a Căminului de persoane vârstnice de pe Domnească, în sfârşit, beneficiarii se pot bucura de investiţiile făcute.

Începând de ieri, bătrânii au fost mutaţi în căminul de pe Domnească, după ce au locuit, aproape doi ani, în diferite alte locuri: la căminul Colegiului Tehnic Traian, la Centrul de Primire Urgenţe a Persoanelor fără Adăpost, sau acasă, la rude.

Motivul pentru care bătrânii nu s-au mutat imediat după finalizarea proiectului european de modernizare a constat în faptul că incinta a fost cadorisită, printr-o donaţie generoasă a Clubului de Fotbal Oţelul, cu suma de 100.000 de lei, bani cu care urma să se cumpere mobilierul. Din păcate însă, firma selectată pentru construcţia mobilierului a întârziat destul de mult realizarea mobilei, astfel încât bătrânii au fost nevoiţi să mai stea „în deplasare” o perioadă. De ieri însă, ei au început să se mute înapoi, „acasă”, pe Domnească.

http://www.viata-libera.ro/articol-Pensionarii_s-au_mutat_acasa__2.html

  • 3 years later...
Posted

Buna ziua! Numele meu este Simona Tudor, ma ocup cu terapie cu animale, actualmente cu caini. As vrea sa merg sa vizitez Caminul de batrani Sfantul Spiridon, sau altele daca sunt interesati de astfel de vizite. Ca o reacapitulate pentru ceea ce doresc eu sa fac va invit sa cititi acest articol. http://www.formula-as.ro/2012/1029/mica-enciclopedie-as-27/terapie-cu-animale-caini-pentru-oameni-15358

sau sa vizionati pe youtube 

Campul este mai dezvoltat in alte tari dar usor usor de dezvolta si la noi. Sunt sigura ca sunt perosane carora le-am face ziua mai frumoasa acolo!

 

Daca s sunteti in legatura cu cei de la conducere si doresc sa vin ma puteti contacta pe  facebook: Simona Tudor

Multumesc anticipat si numai bine!

 

  • 6 years later...
Posted

Proiect cu finanțare europeană la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon”

Primăria municipiului Galați informează că avansează lucrările de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” în cadrul proiectului cu fonduri europene privind creșterea performanței energetice a două clădiri (căminul și spațiul tehnic). S-a refăcut acoperișul căminului, s-a schimbat tâmplăria, a fost instalată centrala termică, iar în prezent se lucrează la termoizolare.

Obiectivul general vizează creșterea performanței energetice prin lucrări de reabilitare termică și prin implementarea de soluții prietenoase cu mediul înconjurător, proiectul având în vedere măsuri de intervenție care conduc la scăderea cu peste 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și reducerea cu 36% a consumului anual de energie primară.

Au fost prevăzute lucrări de termoizolare a pereților exteriori, podului și planșeelor; termoizolarea și hidroizolarea acoperișului tip terasă; instalarea de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplăriei și închiderea balcoanelor de la etaje cu profile PVC, rigidizate la interior cu profile de oțel zincat, având sistem de drenare a condensului; montarea glafurilor; etc. De asemenea, proiectul prevede dotarea cu echipamente complet noi, respectiv: centrală termică (cazane, vase de expansiune, sisteme de siguranță în exploatare, pompe, sistem computerizat de funcționare), echipamente de încălzire-răcire (schimbătoare de căldură și boilere), instalație de ventilație a bucătăriei și a grupurilor sanitare, precum și aparate de aer condiționat pentru toate spațiile de cazare a beneficiarilor.

Proiectul are o valoare de 4.000.293,38 lei, din care 3.855.605,18 lei fonduri europene, și se va încheia pe 28 februarie 2022.

gazetagalatiului.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.