dcp100168 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Tripleti nascuti la Spitalul Judetean* O femeie din municipiul Tecuci, judetul Galati, a nascut tripleti * Bebelusii au venit pe lume la Spitalul Judetean de Urgenta „Sfintul Pantelimon“ Focsani * Starea micutilor este grava deoarece au venit pe lume inainte de termen * Tripletii au fost trimisi la Maternitatea „Cuza Voda“ din Iasi, pentru recuperareO femeie din municipiul Tecuci, judetul Galati, in virsta de 30 de ani, a nascut tripleti, in noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul Judetean de Urgenta „Sfintul Pantelimon“. Copilasii, toti de sex masculin, s-au nascut prematur, la doar 30 de saptamini. Doi dintre baietei au avut la nastere o greutate de 900 grame, iar cel de-al treilea a fost inregistrat cu 1,5 kilograme. Din cauza ca s-au nascut prematur, medicii sint rezervati in ceea ce priveste evolutia copiilor in perioada urmatoare. Bebelusii au fost trimisi, joi, la Maternitatea „Cuza Voda“ din Iasi pentru recuperare. „Evolutia prematurilor care se nasc la o greutate atit de mica este pusa sub semnul intrebarii. Cu cit copiii sint mai mici cu atit riscurile sint mai mari in evolutie“, a afirmat medicul ginecolog Marin Popescu, cel care s-a ocupat de femeia insarcinata. Acesta a adaugat ca tecuceanca a avut o sarcina destul de dificila, la fel ca si nasterea. Potrivit acestuia, femeia a nascut primii doi copii pe cale naturala, dar starea ei de sanatate s-a agravat si a fost nevoie de o operatie cezariana pentru nasterea celui de al treilea bebelus. „Au existat niste riscuri pe toata perioada sarcinii, de care femeia a stiut, tocmai pentru ca era vorba despre tripleti“, a precizat ginecologul.Mamica se afla la a doua nastere, primul copil fiind o fetita. Medicii spun ca aceasta nu a urmat nici un tratament pentru stimularea ovulatiei, iar nasterea tripletilor a fost „de la natura“. „Am urmarit aceasta femeie de la 4 luni de sarcina. Nu a facut nici un tratament pentru stimularea ovulatiei. Cred ca nasterea lor a fost pur si simplu de la natura, fara sa se fi intervenit medicamentos. Femeia avea deja un copil si isi mai dorea unul. S-a intimplat sa fie trei in loc de unul“, a mai spus medicul ginecolog Marin Popescu. Potrivit acestuia, nasterea tripletilor este mai frecventa in ultima vreme. Aducerea pe lume a acestora poate fi destul de riscanta, mai ales daca bebelusii se nasc inainte de termen.http://www.monitorulvn.ro/?stire=11431
George Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Bun, si ce mare stire e asta? daca nastea 5-6 deodata mai ziceam. Uite cu ce stiri se ocupa presa ca sa distraga atentia de la subiecte cu adevarat importante. pe cine oare intereseaza ca x a nascut 3 tripleti? A si daca asa sta treaba cam cat va costa sa apara articole in ziar ca m-am insurat sau ca mi s-a nascut x copii?
catilina22003 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Dumnezeu sa-i dea sanatate si rabdare sa-i creasca!
Aiyana Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 La mai multi! Ce noroc sa faci tripleti acum ca s-a stabilit ca primesti indemnizatii pentru fiecare copil nascut, nu pentru numarul de nasteri!
catilina22003 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 O amica aradeanca urmeaza sa nasca si ea tripleti in zilele ce urmeaza...Asemenea vesti nu pot decat sa-mi umple sufletul de caldura si bucurie!
Recommended Posts