Jump to content

Icoana Maicii Domnului de la Adam, în pelerinaj


Recommended Posts

Icoana Maicii Domnului de la Adam, în pelerinaj

* Va ajunge la Biserica „Precista” marţi seară, în jurul orei 18.30, unde va rămâne în priveghere peste noapte *

Icoana Maicii Domnului de la Adam şi-a reluat pelerinajul prin satele noastre. O tradiţie veche spune că această icoană a fost adusă în părţile de sud ale Moldovei de un călugăr din Răsărit, pe la mijlocul celui de-al XVI-lea veac, posibil prin 1559. Prin veacul al XVII-lea, tradiţia pelerinajelor era deja răspândită în zonă. Icoana Maicii Domnului din Dealul „Apărătura” din Adam a pornit în pelerinaj încă din 1 august. Icoana a ajuns la Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Lungeşti, Bursucani, Rădeşti, Tg.Bujor, Viile, Fârţăneşti, Măstăcani, Folteşti, Frumuşiţa, Tuluceşti.

La Galaţi, Icoana Maicii Domnului de la Adam va ajunge marţi seară, în jurul orelor 19.00 şi va rămâne în priveghere pe parcursul întregii nopţi. Miercuri, încă de la primele ore ale dimineţii va merge la Biserica „Sfânta Ana” din Galaţi (cartier Dunărea), iar în jurul orei 10.00, la Biserica Sfânţilor Daniil Sihastru şi Ioan Iacob Hozevitul din cartierul Aviaţie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Icoa ... naj_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Icoana Maicii de la Adam ajunge la Galaţi pe 5 august 2010

Icoana Maicii Domnului de la Adam va păşi în satele din Protopopiatul Galaţi pe 4 august, urmând să fie primită în municipiul Galaţi pe 5 august, în jurul orei 10.30, la Catedrală. În aceeaşi zi, în jurul prânzului, Maica Domnului de la Adam va ajunge la Parohia „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul şi Sfântul Daniil Sihastru” a cărei parohie este în Micro 39A. Icoana se va afla în jurul orei 17 la Biserica „Mavromol”, iar de acolo va porni în procesiune către Biserica „Precista”, unde va rămâne pe parcursul întregii nopţi. Pe 6 august, Icoana de la Adam va merge la Biserica „Vovidenia”, apoi va ajunge la Biserica Sfânta Ana.

http://www.viata-libera.ro/articol-Icoana_Maicii_de_la_Adam_ajunge_la_Galati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Au rugat-o pe „Sfânta” să-i ajute să iasă din criză

Aproape 200 de gălăţeni, dar şi credincioşi din Tulcea ori Brăila, au stat la coadă şi două ore pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă de la mănăstirea Adam la capela Sf. Daniil Sihastrul şi Sfântul Ioan Iacob, la hramul acesteia. Dacă de obicei oamenii se rugau pentru sănătate, acum mulţi dintre ei au înălţat către Sfântă şi rugăminţi anticriză. „M-am rugat la Sfânta şi să ieşim odată din criză şi am mare încredere în ea. Icoana a venit la noi la fiecare hram şi mereu m-a ajutat. Poate ne-om ridica şi biserică dacă scăpăm de sărăcia asta”, spunea Florica Petreanu, o enoriaşă. Camelia Fusan, o altă femeie care a stat ceva vreme la rând pentru a se închina în faţa icoanei, a venit tocmai din Tulcea să se roage la icoana făcătoare de minuni pentru sănătate, dar şi pentru a-i fi feriţi copiii de greutăţile crizei. S-a stat la coadă şi cu copii mici în braţe, dar cum nimeni nu s-a împins, nu a fost nicio problemă. „Soacra mea m-a trimis cu cel mic să mă rog. De toate m-am rugat, de sănătate mai ales, şi să scăpăm de greutăţile economice de acum”, spunea şi Valeria David. Icoana făcătoare de minuni a rămas în faţa capelei, gălăţenii închinându-se în faţa ei până seara, când a avea loc o procesiune. Icoana făcătoare de minuni va ajunge şi la Catedrală, iar apoi va face un periplu prin comune până când se va întoarce la Mănăstirea Adam.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/au-rugat-o-pe-sfanta-sa-i-ajute-sa-iasa-din-criza.html

Link to comment
Share on other sites

Au rugat-o pe „Sfânta” să-i ajute să iasă din criză

Si prostii aia de americani, englezi, francezi, nemtii etc. se chinuie de un an de zile cu planuri de redresare, mii de miliarde de dolari si euro! Ma mir ca nu s-au prins grecii de faza, la cati sfinti, icoane, biserici si alea-alea au pe acolo!! Athos-ul si Meteora ar trebui sa ajunga pentru toate crizele, in vecii vecilor.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Icoana Maicii Domnului de la Adam ajunge vineri la Galaţi

De la începutul postului, Icoana Maicii Domnului de la Adam este în tradiţionalul pelerinaj prin localităţile Eparhiei Dunării de Jos. Icoana datează din veacul al XVI-lea, când un călugăr din Răsărit i-a dăruit sfântul odor unui cioban din ţinutul unde se află acum aşezarea Adam.

Zilele acestea sfânta icoană făcătoare de minuni i-a bucurat pe credincioşii din aşezările Protopopiatului Covurlui, iar marţi seară Maica Domnului de la Adam urma să păşească în Protopopiatul Târgu Bujor. „Astăzi, Sfânta Icoană va intra în Protopopiatul Galaţi şi peste noapte va rămâne la Siviţa. Pe 4 august, Sfânta Icoană va binecuvânta localităţile Tătarca, Tuluceşti, Vânători şi Odaia Manolachi”, ne-a spus părintele Eugen Buruiană, protopop de Galaţi.

Vineri, 5 august, Sfântul Odor îi va ajunge la creştinii din localităţile Cişmele şi Smârdan, pentru ca în jurul orei 11,00 să poposească în Parohia „Sfântul Daniil Sihastru şi Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ” din Galaţi. „Fiind hramul acestei parohii, Maica Domnului va aduce darul rugăciunii şi al păcii şi peste această parte a oraşului, unde creştinii încă aşteaptă un loc de viitoare biserică”, a continuat părintele Eugen Buruiană, referindu-se la faptul că aici, în Micro 39C, se slujeşte încă la parterul blocului C120.

Apoi, Maica va face un popas duhovnicesc la Biserica „Sfânta Cruce” din Galaţi, pentru ca în jurul orei 18.00, să ajungă la Biserica „Mavromol”. „De la această aşezare bisericească, pelerinii vor porni într-un pelerinaj înspre Grădina Maicii Domnului de la Precista. Aici, Icoana Maicii Domnului de la Adam va rămâne peste noapte”, a adăugat părintele Buruiană.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Icoana de la Adam, în pelerinaj prin satele noastre

Icoana Maicii Domnului de la Adam va porni în zorii zilei - 1 august, ora 6.00 - în tradiţionalul pelerinaj pentru binecuvântarea oamenilor din cătunele şi aşezările din judeţul Galaţi. „Pe toată perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, Icoana de la Mănăstirea Adam ne va aduna în biserici, în speranţa că rugăciunea preoţilor unită cu cea a creştinilor va aduce binecuvântare şi ploaie peste aşezările din judeţul nostru. Primele sate şi cătune care vor fi binecuvântate de Maica lui Dumnezeu vor fi cele din Protoieria Târgu Bujor”, ne-a spus maica Anastasia Cimbru, stareţa de la Mănăstirea Adam.

Icoana Făcătoare de Minuni de la Adam veghează la bunul mers al vieţii creştineşti de la Dunărea de Jos de la mijlocul celui de-al XVI-lea veac, în anul 1559, fiind adusă de un călugăr din Răsărit. Ea a stat la temelia ridicării unui schit şi apoi, în anul 1652-1653, a Bisericii lui Adam Movilă, al cărui sit a fost descoperit în 2009. Icoana este renumită pentru darul de aducere a ploii peste aşezările noastre, tot mai secetoase în ultimii ani.

Prima zi de pelerinaj

Miercuri, în prima zi a pelerinajului, Icoana Maicii Domnului de la Adam va îmbrăţişa în Duhul lui Hristos creştini din cătunele şi satele Fundeanu, Drăguşeni, Smulţi, Urleşti şi Corni, după care se va îndrepta în parohia Măcişeni, Vârlezi, Crăieşti, Bursucani, Ciureşti, Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Lungeşti. În prag de seară, Maica va fi întâmpinată de credincioşii din comuna Rădeşti, parohia părintelui Cezar Gagiu, unde va rămâne în rugăciune şi priveghere peste noapte.

Joi, 2 august

În a doua zi a pelerinajului, joi, 2 august 2012, Sfântul Odor va porni înspre localităţile Bereşti-Târg, Balinteşti, Bereşti-sat, Bereşti Meria şi Slivna. Apoi va fi primită de credincioşii din cătunul Cristeşti şi Cavadineşti şi se va îndrepta spre Oancea, Vlădeşti, Suceveni, Băneasa, Moscu şi Târgu Bujor, unde va rămâne peste noapte.

În ziua a III-a, Maica de la Adam va binecuvânta aşezările de la Umbrăreşti, Viile, Chiraftei II, Chiraftei I, Măstăcani, Vlăşcuţa, pentru ca înspre amiază să păşească în comunele Folteşti, Frumuşiţa şi Stoicani. În jurul orei 18.00, va bucura cu prezenţa ei harică oamenii din Tămăoani, iar de aici va fi preluată de o delegaţie de preoţi din Protoieria Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Parohia "Sfântul Daniil Sihastru şi Sfântul Ioan Iacob" a primit-o pe Maica Domnului de la Adam

Icoana Maicii Domnului de la Adam i-a binecuvântat ieri pe creştinii din municipiul Galaţi. Încă de la primele ore ale dimineţii, Sfântul Odor i-a bucurat pe credincioşii de la Biserica „Sfânta Cruce”, acolo unde prin străduinţa preotului Giurgea se ridică noul locaş închinat biruitoarei Cruci.

În jurul amiezii, Sfânta Icoană de la Adam a fost primită de Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, care a slujit în Parohia „Sfântul Daniil Sihastru şi Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ", prăznuit ieri. Liturghia a fost săvârşită în faţa blocului C20 (din Micro 39C), în zgomotul vânzătorilor veniţi să-şi vândă vechiturile în talcioc!...

viata-libera.ro

În această seară, Icoana Maica Domnului de la Adam rămâne la Biserica Sfânta Ana

Icoana Maicii Domnului de la Adam este astăzi în mijlocul creştinilor din municipiul Galaţi. La ora 8,00 îi binecuvântează pe gălăţenii de la Biserica Vovidenia, iar în jurul orei 10,00 va poposi la Catedrala Galaţilor, pentru ca la 11,00 să ajungă la Liturghia de la Biserica Greacă. După amiază (ora 13,00), Sfântul Odor îi va bucura pe rugătorii din Parohia „Sf. Vasile”, apoi pe cei de la Sfinţii Martiri Brâncoveni” (ora 15,00) şi Sfântul Atanasie Patelarie (ora 17,00). Maica de la Adam va aduce Duhul lui Hristos în Parohia Sfânta Ana, unde va rămâne peste noapte, iar în ziua următoare se va îndrepta spre aşezările de pe linia Tecuciului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

În perioada 1-14 august 2013, Icoana Maicii Domnului de la Adam, în pelerinaj prin judeţul Galaţi

Icoana Maicii Domnului de la Adam va porni de mâine, 1 august, în tradiţionalul pelerinaj prin satele, cătunele şi oraşele din judeţul Galaţi. În primele trei zile, Icoana Făcătoare de Minuni va mângâia inimile creştinilor din Protopopiatul Tg. Bujor. Pe 1 august, Maica de la Adam va aduna rugăciunile credincioşilor din localităţile Fundeanu, Drăguşeni, Smulţi, Crăieşti, Vârlezi, Băleni, Scânteieşti, Fântânele, Ijdileni, Frumuşiţa. Peste noapte, Maica de la Adam va rămâne, în priveghere, alături de credincioşii din Stoicani. Rugăciunile către Sfântul Odor sunt aducătoare de ploaie, de vindecare trupească şi sufletească.

Pe 3 august, Maica Sfântă va binecuvânta creştinii din Cristeşti, Rugineni, Găneşti, Cavadineşti, Oancea, Vlădeşti, Brăneşti şi Vlăşcuţa-Măstăcani, unde va rămâne peste noapte. Pe 4 august, Maica Sfântă va intra în Protopopiatul Galaţi, iar în municipiu se va afla pe 5 şi 6 august.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Procesiune ortodoxă impresionantă, cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, pe străzile Galaţiului

Pe tot parcursul zilei de 6 august, icoana făcătoare de minuni a făcut opriri la mai multe biserici din oraş. În zilele următoare, până pe 14 august pelerinajul tradiţional va continua cu opriri în satele din protopopiatele Covurlui, Tecuci şi Nicoreşti, iar procesiunea se încheie în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Adam, unde vor fi prezenţi, ca-n fiecare an, mii de pelerini.

Procesiune religioasă ortodoxă impresionantă la Galaţi. În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Adam (cunoscută şi ca „Sfânta de la Adam”), în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi.

În acest an, în ajunul Marelui Praznic al ”Schimbării la Faţă a Domnului” (pe 5 august), după săvârşirea Vecerniei cu Litie, de la biserica ,,Mavromol“ din municipiul Galaţi, icoana însoţită de preoţi şi foarte mulţi credincioşi a pornit în pelerinaj pe străzile oraşului de la Dunăre către biserica „Precista“ din municipiu, unde a fost săvârşită slujba Acatistului şi au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului.

Icoana a rămas peste noapte în această biserică la priveghere şi  rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor şi al comunităţii. În ziua Praznicului Împărătesc al ”Schimbării la Faţă a Domnului”, icoana făcătoare de minuni a poposit şi la Catedrala Arhiepiscopală, unde numeroşii credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie s-au închinat la ea.

De la Catedrala Arhiepiscopală, icoana a plecat către biserica Greacă din municipiu, cu hramul ”Schimbarea la Faţă”, unde, după Sfânta Litrughie, a fost săvârşită slujba Acatistului, iar credincioşii prezenţi la sărbătoarea hramului au avut posibilitatea de a primi în mijlocul lor pe ”Sfânta de la Adam”.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Icoana făcătoare de minuni a Sfintei Maria, în procesiune la Galați

În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi.

Astfel, în acest an, 120 de parohii din cele cinci protopopiate ale județului Galați se pregătesc ca în perioada postului Adormirii Maicii Domnului să primească cu dragoste, cu evlavie și cu credință acest odor de mare preț aflat în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos.

Pentru o informare corectă a credincioșilor cu privire la acest eveniment eparhial, în continuare redăm programarea parohiilor în care va ajunge icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam.

În protopopiatul Târgu Bujor, icoana va fi prezentă în perioada 1 – 3 august a.c., după cum urmează:

Miercuri, 1 august, icoana va pleca de la Mănăstirea Adam la ora 5³º și va fi dusă la parohiile Fundeanu (între orele 6ºº – 7ºº), Drăguşeni (între orele 7ºº – 8ºº), Smulţi I (între orele 8ºº – 8³º), Smulţi II (între orele 8³º – 9ºº), Corni (între orele 9ºº – 10ºº), Măcişeni (între orele 10ºº – 11ºº), Vârlezi (între orele 11ºº – 12ºº), Crăieşti (între orele 12ºº – 13⁴⁵), Bursucani (între orele 14ºº – 15ºº), Ciureştii Noi (între orele 15ºº – 16ºº), Bălăşeşti (între orele 16ºº – 17ºº), Bălăbăneşti (între orele 17ºº – 18ºº), Lungeşti (între orele 18ºº – 19ºº), Rădeşti (între orele 19ºº – 20ºº) și Berești – Târg (de la ora 20ºº cu slujbă de priveghere).

Joi, 2 august, icoana va fi la parohiile Balintești (între orele 7ºº – 8ºº), Băneasa (între orele 8ºº – 9ºº), Roșcani (între orele 9ºº – 10ºº), Oancea (între orele 10ºº – 11ºº), Cristești (între orele 11ºº – 12ºº), Rugineni – Cavadinești (între orele 12ºº – 13⁴⁵), Rogojeni (între orele 14ºº – 15ºº), Suceveni I – Suceveni II (între orele 15ºº – 16ºº), Moscu (între orele 16ºº – 17ºº), Umbrărești (între orele 17ºº – 18ºº), Viile (între orele 18ºº – 19ºº), Băleni (între orele 19ºº – 20ºº) și Târgu Bujor (de la ora 20ºº cu slujbă de priveghere şi Sfânta Liturghie).

Vineri, 3 august, icoana va fi la parohiile Fârțănești (între orele 6ºº – 7ºº), Chiraftei I (între orele 7ºº – 8ºº), Chiraftei II (între orele 8ºº – 9ºº), Măstăcani (între orele 9ºº – 10ºº), Vlășcuța (între orele 10ºº – 11ºº), Brănești (între orele 11ºº – 12ºº), Vlădești (între orele 12ºº – 13⁴⁵), Foltești (între orele 14ºº – 15ºº), Stoicani (între orele 15ºº – 16ºº), Tămăoani (între orele 16ºº – 17ºº), Frumușița (între orele 17ºº – 18ºº) și Ijdileni (între orele 18ºº – 19ºº).

În protopopiatul Galați, icoana va fi prezentă în perioada 3 – 7 august a.c., după cum urmează:

Vineri, 3 august, icoana va fi preluată de la parohia Ijdileni, protopopiatul Târgu Bujor la ora 21⁰⁰ de către parohia Tătarca, protopopiatul Galați, urmând a fi aşezată spre închinare la parohia Tătarca, în intervalul orar 21⁰⁰-22⁰⁰, apoi de la ora 21⁰⁰ la parohia Șiviţa, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Sâmbătă, 4 august, icoana va fi la parohiile Tuluceşti II (între orele 7⁰⁰ – 9⁰⁰), Tuluceşti I (între orele 9⁰⁰ – 12⁰⁰), Vânători (între orele 12⁰⁰ – 14⁰⁰), Odaia Manolache (între orele 14⁰⁰ – 16⁰⁰), Sat-Costi (între orele 17⁰⁰ – 19⁰⁰), Smârdan (între orele 19⁰⁰ – 21⁰⁰) și Cișmele începând cu ora 21⁰⁰, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Duminică, 5 august, icoana va fi în municipiul Galați la parohiile ,,Înălţarea Domnului” – Str. Constructorilor nr. 23 (între orele 5⁰⁰ – 9⁰⁰), „Sf. Cruce” – Str. General Dragalina nr. 3, (între orele 9⁰⁰ – 11⁰⁰), „Sf. Daniil şi Ioan Iacob” – B-dul Ionel Fernic nr. 33, (între orele 11³º -13⁰⁰), „Sf. Dumitru” – Str. H. Coandă nr. 18A (între orele 13³º – 15⁰⁰), „Sf. Ştefan cel Mare” – Str. Nufărului nr. 28 B (între orele 15⁰⁰ – 17⁰⁰) și „Mavramol” – Str. N. Bălcescu, (între orele 17⁰⁰ – 19⁰⁰). La orele 19⁰⁰, icoana, însoţită de preoţi şi credincioşi, va porni în pelerinaj de la biserica ,,Mavromol” către parohia „Precista”, Strada Prelungirea Traian nr. 1, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Luni, 6 august, icoana va fi tot în municipiul Galați la parohiile ,,Nașterea Maicii Domnului”- Str. Lacului nr. 21 (între orele 8⁰⁰ – 9⁰⁰), ,,Vovidenia” – Str. Logofăt Tăutu nr. 24 (între orele 9⁰⁰ – 10⁰⁰), Catedrala Arhiepiscopală – Str. Domnească nr. 104 (între orele 10³º – 11³º), „Schimbarea la Faţă”- Str. Maior Iancu Fotea nr. 1 (între orele 11³º – 13⁰⁰), parohia „Sf. Vasile cel Mare” – Str. Anghel Saligny nr. 88 (între orele 13⁰⁰ – 15⁰⁰), ,,Sf. Brâncoveni”, Str. Combinatului nr. 10 (între orele 15⁰⁰ – 17⁰⁰), „Sf. Ilie”, Str. Barboși nr. 4A (între orele 17⁰⁰ – 19⁰⁰), „Sf. Atanasie Patelarie” – Str. Oltului nr. 7A (între orele 19⁰⁰ – 21⁰⁰) și „Sf. Ana”- Str. Textiliştilor, Micro 19, începând cu ora 21⁰⁰, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Marți, 7 august, icoana va fi la parohiile ,,Sf. Trei Ierarhi” – Str. Ovidiului nr. 10 (între orele 6⁰⁰ – 8⁰⁰), „Sf. Dimitrie cel Nou” – Cartier Siret (între orele 8⁰⁰ – 10⁰⁰), Movileni (între orele 10⁰⁰ – 11⁰⁰), Şendreni (între orele 11⁰⁰ – 12⁰⁰), Traian (între orele 12⁰⁰ – 13⁰⁰), Braniştea (între orele 13⁰⁰ – 14⁰⁰) și Vasile Alecsandri (între orele 14⁰⁰ – 15⁰⁰).

În protopopiatul Covurlui, icoana va fi prezentă în perioada 7 – 8 august a.c., după cum urmează:

Marți, 7 august, icoana va fi preluată de la parohia Vasile Alecsandri, protopopiatul Galați la ora 15⁰⁰ de către parohia Independența I, protopopiatul Covurlui, urmând a fi aşezată spre închinare la parohia Independența I în intervalul orar 15⁰⁰ – 15³º, apoi la parohiile Independența II (între orele 15³º – 1600), Piscu I și Piscu II (între orele 16⁰⁰ – 17⁰⁰), Vameș (între orele 17⁰⁰ -17³º), Mănăstirea Vladimirești (între orele 17³º – 18⁰⁰), Hanu Conachi (între orele 18⁰⁰ – 19⁰⁰), Fundeni (între orele 19⁰⁰ – 20⁰⁰), Costieni (între orele 20⁰⁰ – 20³º), Nămoloasa Sat (între orele 20³º – 21³º) și Tudor Vladimirescu (de la ora 21³º cu slujbă de priveghere şi Sfânta Liturghie).

Miercuri, 8 august, icoana va fi la parohiile Izvoarele (între orele 8⁰⁰ – 9⁰⁰), Schela (între orele 9⁰⁰ – 10⁰⁰), Slobozia Conachi (între orele 10⁰⁰ – 11⁰⁰), Cuza Vodă (între orele 11⁰⁰ – 12⁰⁰), Centrul Medico Social Pechea (între orele 12⁰⁰ – 12³º), Suhurlui și Rediu (între orele 12³º – 13⁰⁰), Slobozia Ventura (între orele 13⁰⁰ – 14⁰⁰), Cuca (între orele 14⁰⁰ – 15⁰⁰), Pechea I (între orele 15⁰⁰ – 16⁰⁰), Pechea II (între orele 16⁰⁰ – 17⁰⁰), Costache Negri (între orele 17⁰⁰ – 18⁰⁰), Grivița (între orele 18⁰⁰ – 18³º), Mănăstirea Cudalbi (între orele 18³º – 19⁰⁰) și Cudalbi (de la ora 19⁰⁰ cu slujbă de priveghere şi Sfânta Liturghie).

În protopopiatele Tecuci și Nicorești, icoana va fi prezentă în perioada 9 – 14 august a.c., după cum urmează:

Joi, 9 august, icoana va fi purtată în procesiune în protopopiatul Tecuci la parohia Ivești I, începând cu ora 9³º, de la intrarea în localitate până la biserică și va râmâne aici până la ora 13⁰⁰. Procesiuni cu icoana vor mai fi la parohiile Ivești 2 (între orele 13⁰⁰ – 15⁰⁰), Diecheni (între orele 15⁰⁰ – 18⁰⁰), Bucești (între orele 18⁰⁰ – 21⁰⁰) și Liești, începând cu ora 22⁰⁰, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Vineri, 10 august, icoana va fi la parohia Șerbănești I (între orele 6⁰⁰ – 10⁰⁰), după care va fi purtată în procesiune la parohiile Șerbănești II (între orele 10⁰⁰ – 13⁰⁰), Umbrărești I (între orele 13⁰⁰ – 15⁰⁰), Umbrărești II (între orele 15⁰⁰ – 18⁰⁰) și ”Sf. Gheorghe” – Tecuci (între orele 18⁰⁰ – 20⁰⁰).

Sâmbătă, 11 august, icoana va fi în protopopiatul Nicorești la parohiile Nicorești (între orele 7⁰⁰ – 8³º), Coasta Lupei (între orele 8³º – 9³º), Fântâni (între orele 9³º – 10³º), Vișina (între orele 10³º – 12⁰⁰), Tecucel (între orele 12⁰⁰ – 13³º), Țepu de Sus (între orele 13³º – 15⁰⁰), Brăhășești II (între orele 15⁰⁰ – 16³º), Tălpigi (între orele 16³º – 18⁰⁰).

Duminică, 12 august, icoana va fi în municipiul Tecuci la parohia ”Adormirea Maicii Domnului” (între orele 7⁰⁰ – 11⁰⁰), după care, tot în municipiul Tecuci, va fi purtată în procesiune la parohiile ”Nașterea Maicii Domnului” (între orele 11⁰⁰ – 15⁰⁰), ”Înălțarea Domnului” (între orele 15⁰⁰ – 18⁰⁰) și ”Sf. Împărați” (între orele 18⁰⁰ – 24⁰⁰).

Luni, 13 august, icoana va fi purtată în procesiune în protopopiatul Tecuci la parohiile Matca 4 (între orele 7⁰⁰ – 12⁰⁰), Corod 2 (între orele 12⁰⁰ – 18⁰⁰) și Brătulești (între orele 18⁰⁰ – 21⁰⁰).

Marți, 14 august, începând cu ora 7⁰⁰, icoana va fi adusă la Mănăstirea Adam, unde la ora 16⁰⁰ va fi oficiată slujba Privegherii, după care icoana va fi purtată în procesiune până la altarul de vară al mănăstirii, unde, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un mare sobor de preoți și diaconi va săvârși slujba Prohodului Maicii Domnului, în prezența evlavioșilor credincioși veniți la această mare sărbătoare.

expressdedunare.ro

Link to comment
Share on other sites

Procesiune prin Galaţi cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Adam

Aproape o mie de credincioşi au însoţit preoţii care au adus, în procesiune, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam. Procesiunea a porit de biserica Mavramol, din centrul oraşului, până la biserica Precista, de pe faleza Dunării. Icoana este vestită pentru că aduce ploaia dar şi pentru că vindecă bolile. În fiecare an, icoana porneşte în procesiune prin tot judeţul şi se întoarce la Mănăstirea Adam în preziua hramului mănăstirii, pe data de 14 august. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam  a uimit acum 7 ani caând un incendiu a distrus mănăstirea, dar icoana a rămas neatinsă deşi în jur totul a ars.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Programul pelerinajului cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Adam 2019

În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi.

Astfel, în acest an, 120 de parohii din cele cinci protopopiate ale judeţului Galaţi se pregătesc ca în perioada postului Adormirii Maicii Domnului să primească cu dragoste, cu evlavie şi cu credinţă acest odor de mare preţ aflat în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos.

Pentru o informare corectă a credincioşilor cu privire la acest eveniment eparhial, în continuare redăm programarea parohiilor în care va ajunge icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam.

În protopopiatul Târgu Bujor, icoana va fi prezentă în perioada 1 - 3 august a.c., după cum urmează:

Joi, 1 august, icoana va pleca de la Mănăstirea Adam la ora 530 şi va fi dusă la parohiile Adam (între orele 600 – 700), Fundeanu (între orele 700 – 800), Drăguşeni (între orele 800 - 900), Smulţi 1 şi Smulţi 2 (între orele 900 - 1000), Crăieşti (între orele 1000 – 1100), Vârlezi (între orele 1100 – 1200), Corni (între orele 1200 - 1300), Măcişeni (între orele 1300 - 1430), Băleni (între orele 1500 – 1600), Fârţăneşti (între orele 1600 – 1700), Viile (între orele 1700 – 1800), Umbrăreşti (între orele 1800 – 1900), Tg. Bujor (de la ora 1900 cu slujbă de priveghere).

Vineri, 2 august, icoana va fi la parohiile Moscu (între orele 700 – 800), Băneasa (între orele 800 – 900), Roşcani (între orele 900 – 1000), Oancea (între orele 1000 – 1100), Rogojeni (între orele 1100 – 1200), Suceveni I şi Suceveni II (între orele 1200 - 1400), Cavadineşti (între orele 1430 – 1530), Slivna (între orele 1630 - 1730), Bereşti - Meria (între orele 1730 - 1830), Bereşti - Târg (între orele 1830 - 1930), Pleşa (între orele 1930 - 2030), Aldeşti (între orele 2030 - 2130) şi Bereşti - Sat (de la ora 2130 , cu slujbă de priveghere şi Sfânta Liturghie).

Sâmbătă, 3 august, icoana va fi la parohiile Balinteşti (între orele 700 – 800), Chiraftei 2 (între orele 830 - 930), Chiraftei 1 (între orele 930 - 1030), Măstăcani (între orele 1030 - 1130), Brăneşti (între orele 1130 – 1230), Vlădeşti (între orele 1230 - 1400), Folteşti (între orele 1430 – 1530), Stoicani (între orele 1530 – 1630), Tămăoani (între orele 1630 – 1730), Frumuşiţa (între orele 1730 – 1830) şi Ijdileni (între orele 1830 – 1930).

În protopopiatul Galaţi, icoana va fi prezentă în perioada 3-7 august a.c., după cum urmează:

Sâmbătă, 3 august, icoana va fi preluată de la parohia Ijdileni, protopopiatul Târgu Bujor, la ora 1930 de către parohia Tătarca, protopopiatul Galaţi, urmând a fi aşezată spre închinare în intervalul orar 1930-2100, apoi de la ora 2100 va fi la parohia Şiviţa, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Duminică, 4 august, icoana va fila parohiile Tuluceşti 2 (între orele 700 - 900), Tuluceşti 1 (între orele 900 - 1200), Vânători (între orele 1200 – 1400), Odaia Manolache (între orele 1400 - 1600), Smârdan (între orele 1700 – 1900), Cişmele (între orele 1900 – 2100) şi Sat-Costi, începând cu ora 2100, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Luni, 5 august, icoana va fi în municipiul Galaţi la parohiile ,,Înălţarea Domnului” - Str. Constructorilor nr. 23 (între orele 500 - 900), „Sf. Cruce” - Str. General Dragalina nr. 3, (între orele 900 - 1100), „Sf. Daniil şi Ioan Iacob”- B-dul Ionel Fernic nr. 33, (între orele 1130 -1300), „Sf. Dumitru”- Str. H. Coandă nr. 18A (între orele 1330 - 1500), „Sf. Ştefan cel Mare” - Str. Nufărului nr. 28 B (între orele 1500 - 1700) şi „Mavromol”- Str. N. Bălcescu, (între orele 1700 - 1900). La ora 1900, icoana, însoţită de preoţi şi credincioşi, va porni în pelerinaj de la biserica ,,Mavromol” către biserica „Precista”, Strada Prelungirea Traian nr. 1, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Marţi, 6 august, icoana va fi tot în municipiul Galaţi la parohiile ,,Naşterea Maicii Domnului”- Str. Lacului nr. 21 (între orele 800 - 900), ,,Vovidenia” - Str. Logofăt Tăutu nr. 24 (între orele 900 – 1030), Catedrala Arhiepiscopală - Str. Domnească nr. 104 (între orele 1030 – 1130), „Schimbarea la Faţă”- Str. Maior Iancu Foteanr. 1 (între orele 1130 - 1300), „Sf. Vasile cel Mare” - Str. Anghel Saligny nr. 88 (între orele 1300 - 1500), ,,Sf. Martiri Brâncoveni”, Str. Combinatului nr. 10 (între orele 1500 - 1700), „Sf. Ilie”, Str. Barboşi nr. 4A (între orele 1700 - 1900), „Sf. Atanasie Patelarie” - Str. Oltului nr. 7A (între orele 1900 - 2100) şi „Sf. Ana”- Str. Textiliştilor, Micro 19, începând cu ora 2100, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Miercuri, 7 august, icoana va fi la parohiile ,,Sf. Trei Ierarhi” - Str. Ovidiului nr. 10 (între orele 600 - 800), „Sf. Dimitrie cel Nou” - Cartier Siret (între orele 800 - 1000), Movileni (între orele 1000 - 1100), Şendreni (între orele 1100 - 1200), Traian (între orele 1200 - 1300), Braniştea (între orele 1300 – 1430) şi Vasile Alecsandri (între orele 1430 - 1500).

În protopopiatul Covurlui, icoana va fi prezentă în perioada 7- 8 august a.c., după cum urmează:

Miercuri, 7 august, icoana va fi preluată de la parohia Vasile Alecsandri, protopopiatul Galaţi la ora 1500, de către parohia Independenţa 1, protopopiatul Covurlui, urmând a fi aşezată spre închinare la această parohie în intervalul orar 1500- 1530, apoi la parohiile Independenţa 2 (între orele 15³º - 1600), Vameş (între orele 1600 – 1630), Tudor Vladimirescu (între orele 1630 – 1700), Mănăstirea Vladimireşti (între orele 1700 – 1730), Tudor Vladimirescu – Prival (între orele 1730 – 1800), Hanu Conachi (între orele 1800 - 1845), Fundeni (între orele 1845 - 1930), Costieni (între orele 1930 – 2000), Nămoloasa Sat (între orele 2000 – 2100) şi Piscu 2 (de la ora 2100 , cu slujbă de priveghere şi Sfânta Liturghie).

Joi, 8 august, icoana va fi la parohiile Izvoarele (între orele 800 – 900), Schela (între orele 900 – 1000), Slobozia Conachi (între orele 1000 – 1100), Cuza Vodă (între orele 1100 – 1200), Suhurlui şi Rediu (între orele 1200 – 1300), Slobozia Ventura (între orele 1300 – 1400), Cuca (între orele 1400 – 1500), Centrul Medico Social Pechea (între orele 1500 - 1530), Costache Negri (între orele 1530 – 1630), Griviţa (între orele 1630 – 1700), Călmăţui (între orele 1700 – 1730), Mănăstirea Cudalbi (între orele 1730 – 1800), Cudalbi 3 (între orele 1800 - 1830, cu procesiune până la parohia Cudalbi 1, unde va rămâne la închinare până la ora 2030) şi Pechea 2 (de la ora 2030 , cu slujbă de priveghere şi Sfânta Liturghie).

În protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti, icoana va fi prezentă în perioada 9 - 14 august a.c., după cum urmează:

Vineri, 9 august, icoana va fi purtată în procesiune în protopopiatul Tecuci la parohia Iveşti 2, începând cu ora 900, de la intrarea în localitate şi până la biserică, unde va rămâne până la ora 1300. Procesiuni cu icoana vor mai fi la parohiile Iveşti 1 (între orele 1300 – 1500), Diecheni (între orele 1500 – 1700), Buceşti (între orele 1700 – 1900) şi Şerbăneşti 1, (între orele 1900 – 2200). Începând cu ora 2300, Sfânta Icoană se va afla la parohia Lieşti, unde va rămâne peste noapte în biserica parohială.

Sâmbătă, 10 august, icoana va fi la parohia Umbrăreşti 2 (între orele 800 – 1100), după care va fi purtată în procesiune la parohiile Drăgăneşti (între orele 1100 – 1300), parohia „Sfântul Gheorghe” din Tecuci (între orele 1300 – 1900), parohia „Înălţarea Domnului” din Tecuci, unde, la ora 2400, va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Duminică, 11 august, icoana va fi la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Tecuci la Sfânta Liturghie (între orele 700 – 1100), apoi la parohiile „Naşterea Maicii Domnului” (între orele 1100 – 1300), „Sfântul Nicolae” (între orele 1300 – 1600), şi „Sfinţii Voievozi Vechi” (între orele 1600 – 1900). Peste noapte, Icoana va rămâne la parohia „Sfinţii Împăraţi” din Tecuci, unde, la ora 2400, va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Luni, 12 august, icoana va fi în procesiune în protopopiatul Nicoreşti, la parohiile Dobrineşti (între orele 700 – 900), Ţicău (între orele 900 – 1030), Buciumeni (între orele 1030 – 1200), Hânţeşti (între orele 1200 – 1330), Ţepu de Jos (între orele 1330 – 1530), Brăhăşeşti 2 (între orele 1500 – 1600), Gohor 2 (între orele 1630 -1730), Slobozia Corni (între orele 1730 – 1900). De la ora 2000, icoana va fi în protopopiatul Tecuci, la biserica „Sf. Ioan Casian” din parohia Matca 5, unde, la ora 2400, se va oficia Sfânta Liturghie.

Marţi, 13 august, icoana va fi purtată în procesiune în protopopiatul Tecuci la parohiile Corod 3, (între orele 700 – 1100), unde se va oficia Sfânta Liturghie, după care procesiune va ajunge la parohia Blânzi (între orele 1100 – 1300) şi la parohia Brătuleşti (între orele 1300 – 1500). La ora 1500, sfânta Icoană va fi adusă la Mănăstirea Adam.

Miercuri, 14 august, începând cu ora 1600, la Mănăstirea Adam va fi oficiată slujba Privegherii, după care icoana va fi purtată în procesiune până la altarul de vară al mănăstirii, unde, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un mare sobor de preoţi şi diaconi va săvârşi slujba Prohodului Maicii Domnului, în prezenţa evlavioşilor credincioşi veniţi la această mare sărbătoare.

Pr. Rareş Bucur

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la mănăstirea Adam, la Catedrala din Galați

Credincioșii din județul Galați au venit în număr mare, duminică, la Catdrala Arhiepiscopală din Galați pentru a se închina la Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni şi aducătoare de ploaie la vreme de secetă, adusă de la Mănăstirea Adam.

În perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos se organizează o procesiune cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, în mai multe parohii și mănăstiri din municipiul și județul Galaţi. În acest an, punctul de plecare al procesiunii a fost Catedrala Arhiepiscopală, unde, în prezența chiriarhului Dunării de Jos, icoana adusă din nordul județului Galați, de la Mănăstirea Adam, a fost așezată în sfântul locaș.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a înălţat rugăciuni de mulţumire către Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi către Preasfânta Sa Maică și a vorbit celor prezenți despre importanţa pelerinajului în viaţa unei comunităţi, ca bucurie şi întărire în urcuşul duhovnicesc din această perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului. După Sfânta Liturghie, Sfânta Icoană a fost purtată în procesiune către baldachinul special amenajat de lângă biserica mamă a acestei eparhii și așezată pentru venerare. Credincioşii prezenţi în număr mare, au avut posililitatea ca timp de câteva ore, cu emoţie şi cu bucurie să se închine şi să sărute acest odor de mare preţ.

De la Catedrala Arhiepiscopală, icoana va fi dusă în procesiune la alte trei biserici din municipiul Galați, iar către seară icoana va ajunge la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Tudor Vladimirescu, unde va rămâne peste noapte în biserica mănăstirii la priveghere şi rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor. Săptămâna viitoare, icoana va ajunge luni, 9 august, ora 12.00, la Mănăstirea ”Nașterea Maicii Domnului” – Cudalbi, marți, 10 august, ora 12.00, la Biserica ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din Tecuci, iar de la ora 18.00 va fi la Mănăstirea ”Sf. Treime” – Buciumeni. Pelerinajul se va încheia miercuri, ora 12.00, când Sfânta Icoană va fi dusă de la Mănăstirea ”Sf. Treime” – Buciumeni la Mănăstirea Adam.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, în pelerinaj prin judeţ

A devenit tradiție în Eparhia Dunării de Jos ca, în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, să se organizeze o procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din judeţul Galaţi. În acest an, peste 140 de parohii se pregătesc să primească cu bucurie, evlavie și credință acest odor de mare preț aflat în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos.
Iată, pe scurt, programul de pelerinaj al Icoanei de la Adam.
Luni, 1 august, icoana va pleca de la Mănăstirea Adam la ora 6.30 și va ajunge în localităţile Fundeanu, Drăguşeni, Smulţi, Urleşti, Măcişeni, Vârlezi, Crăieşti, Bursucani, Ciureştii Noi, Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Lungeşti, Rădeşti, Bereşti Meria şi Berești Sat.
Marţi, 2 august, icoana va fi prezentă în Balintești, Băneasa, Moscu, Umbrăreşti, Viile, Fârţăneşti, Chiraftei, Măstăcani, Vlășcuța, Oancea, Rogojeni, Suceveni, Roşcani și Târgu Bujor.
Miercuri, 3 august, icoana va fi în parohiile Băleni, Scânteieşti, Fântânele, Folteşti, Stoicani, Tămăoani, Frumuşiţa, Ijdileni, Tătarca şi Șiviţa.
Joi, 4 august, icoana va ajunge la Tuluceşti, Vânători, Odaia Manolache, Sat-Costi, Smârdan și Cișmele.
Vineri, 5 august, icoana va poposi în municipiul Galați, la parohiile "Înălţarea Domnului" - str. Constructorilor nr. 23 (între orele 6.00 - 9.00), "Sf. Cruce" - str. General Dragalina nr. 3 (9.00 - 11.00), "Sf. Daniil Sihastrul şi Ioan Iacob Hozevitul" - b-dul Ionel Fernic nr. 33 (11.00 -13.00), "Sf. Dumitru" - str. H. Coandă nr. 18A (13.00 - 15.00), "Sf. Ştefan cel Mare" - str. Nufărului nr. 28 B (15.00 - 16.00), "Sf. Împăraţi" - str. Anul Revolutiei 1848 nr. 40 (16.00 - 17.00), "Mavramol" - str. N. Bălcescu (17.00 - 19.00) şi "Precista" - str. Prelungirea Traian nr. 1 (unde va rămâne peste noapte).
Sâmbătă, 6 august, icoana va fi tot în municipiul Galați, la parohiile "Nașterea Maicii Domnului" - str. Lacului nr. 21 (7.00 - 8.00), Capela Seminarului Teologic "Sf. Andrei" - str. Mihai Bravu nr. 48 (8.00 - 9.00), "Vovidenia" - str. Logofăt Tăutu nr. 24 (9.00 - 10.00), Catedrala Arhiepiscopală - str. Domnească nr. 104 (10.00 - 11.00), "Schimbarea la Faţă" - str. Maior Iancu Fotea nr. 1 (11.00 - 12.00), "Sf. Vasile cel Mare" - str. Anghel Saligny nr. 88 (12.00 - 14.00), "Sf. Brâncoveni" - str. Combinatului nr. 10 (14.00 - 16.00), "Sf. Ilie" - str. Barboși nr. 4A (16.00 - 17.30), "Sf. Atanasie Patelarie" - str. Oltului nr. 7A (17.30 - 19.00) și "Sf. Ana" - str. Textiliştilor, Micro 19 (unde va rămâne peste noapte).
Duminică, 7 august, icoana va fi la parohiile "Sf. Filofteia" - str. Busuiocului nr. 1 (6.00 - 7.00), "Sf. Trei Ierarhi" - str. Ovidiu nr. 10 (7.00 - 9.00), "Sf. Dimitrie cel Nou" - cartier Siret (9.00 - 10.00), Movileni, Şendreni, Traian, Braniştea și Vasile Alecsandri, Independența, Piscu, Vameş, Hanu Conachi, Fundeni, Costieni, Nămoloasa, Mănăstirea Vladimirești și Tudor Vladimirescu.
Luni, 8 august, icoana va fi la Izvoarele, Schela, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Suhurlui, Rediu, Plevna, Cuca, Costache Negri, Grivița, Călmăţui, Cudalbi, Mănăstirea Cudalbi și Pechea.
Marţi, 9 august, icoana va fi în Şerbăneşti, Lieşti, Buceşti, Diecheni, Iveşti, Umbrărești, Condrea, Podoleni, Barcea şi Eremia Grigorescu.
Miercuri, 10 august, icoana va ajunge la Drăgăneşti, Malu Alb şi Tecuci.
Joi, 11 august, icoana va poposi în Cosmeşti Vale, Cosmeşti Deal, Nicoreşti, Fântâni, Buciumeni, Vizureşti, Ţepu de Sus, Ţepu de Jos, Brăhăşeşti, Nărteşti, Ciorăşti şi Matca.
Vineri, 12 august, icoana va fi în municipiul Tecuci, la Parohia "Sf. Gheorghe".
Sâmbătă, 13 august, icoana va ajunge la Matca, Corod şi Blânzi.
Duminică, 14 august, de la ora 16.00, va fi oficiată slujba Privegherii, la Mănăstirea Adam.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pelerinaj cu Icoana făcătoare de minuni de la Adam, în perioada 1-14 august

În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi şi în municipiul Brăila.

Astfel, în acest an, peste 150 de parohii din cele cinci protopopiate ale județului Galați şi Biserica "Sfinţii Arhangheli" din municipiul Brăila se pregătesc să primească cu bucurie, cu evlavie și cu credință acest odor de mare preț aflat în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos.

După ce timp de 13 zile va străbate multe localităţi din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, icoana va ajunge înapoi la Mănăstirea Adam, pentru ca miercuri, 14 august, de la ora 16.00, să fie oficiată slujba Privegherii şi Prohodului Maicii Domnului de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un mare sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, în prezența evlavioșilor credincioși veniți la această mare sărbătoare închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Programul, pe zile

Icoana va fi prezentă în perioada 1-3 august în protopopiatul Târgu Bujor, în parohiile: Adam, Căuieşti, Ştieţeşti, Fundeanu, Drăguşeni, Smulţi I, Smulţi II, Vârlezi, Crăieşti, Bursucani, Ciureştii Noi, Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Lungeşti, Rădeşti, Bereşti-Meria, Berești Sat şi Bereşti Târg (joi, 1 august), Balintești, Băneasa, Suceveni II, Suceveni I, Rogojeni, Oancea, Vlădeşti, Brăneşti, Măstăcani, Chiraftei I, Chiraftei II, Fârţăneşti, Umbrăreşti, Moscu şi Târgu Bujor (vineri, 2 august), Viile, Băleni I şi II, Scânteieşti, Fântânele, Frumuşiţa, Tămăoani, Stoicani, Folteşti şi Ijdileni (sâmbătă, 3 august).

În perioada 3-7 august, icoana va fi prezentă în protopopiatul Galați, după cum urmează: Tătarca, Șiviţa (sâmbătă, 3 august), Tuluceşti II, Tuluceşti I, Vânători, Odaia Manolache, Sat-Costi, Smârdan, Cișmele, "Sf. Trei Ierarhi" Galaţi şi "Sf. Împăraţi" Galaţi (duminică, 4 august), "Sf. Filofteia" Galaţi, "Pogorârea Sf. Duh", "Înălţarea Domnului", „Sf. Cruce”, „Sf. Daniil Sihastrul şi Ioan Iacob Hozevitul”, ”Sf. Arhidiacon Ştefan”, „Sf. Dumitru”, „Sf. Ilie”, „Sf. Ştefan cel Mare”, „Mavromol” şi "Precista" (luni, 5 august), "Nașterea Maicii Domnului”, Capela Seminarului Teologic, "Vovidenia”, Catedrala Arhiepiscopală, „Schimbarea la Faţă”, ”Buna Vestire”, „Sf. Vasile cel Mare”, "Sf. Brâncoveni”, „Sf. Atanasie Patelarie”, „Sf. Ana” Galaţi şi ”Sf. Arhangheli” Brăila (marţi, 6 august), Movileni, Şendreni, Traian, Braniştea și Vasile Alecsandri (miercuri, 7 august).

Traseul icoanei în perioada 7-9 august, în protopopiatul Covurlui: Independența I, Independența II, Vameş, Tudor Vladimirescu Prival, Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Vladimirești şi Piscu II (miercuri, 7 august), Costieni, Nămoloasa Sat, Fundeni, Hanu Conachi, Schela, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Suhurlui, Rediu, Plevna, Slobozia Ventura, Cuca, schitul "Mogoş", Costache Negri, Cudalbi III, Cudalbi IV, Mănăstirea Cudalbi şi Pechea II (joi, 8 august), Pechea IV, Griviţa, Călmăţui (vineri, 9 august).

Icoana va fi prezentă în perioada 9-14 august, în protopopiatele Tecuci și Nicorești, după cum urmează: Iveşti II, Şerbăneşti II, Şerbăneşti I, Lieşti, Buceşti, Diecheni, Iveşti I, Umbrărești II, Umbrărești I, Condrea, Podoleni şi ”Sf. Împăraţi” Tecuci (vineri, 9 august), Cosmeşti Vale, Cosmeşti Deal I, Cosmeşti Deal II, Nicoreşti, Piscul Corbului, Fântâni, Poiana, Mănăstirea Buciumeni, Buciumeni, Tecucel, Ţepu de Jos, Ţepu de Sus, Brăhăşeşti, Gohor, Nărteşti, Lieşti, Priponeşti şi Slobozia Corni, ”Sf. Gheorghe” Tecuci (sâmbătă, 10 august), „Înălţarea Domnului” Tecuci, „Sf. Nicolae” Tecuci, Capela ”Sf. Pantelimon” Tecuci, ”Naşterea Maicii Domnului” Tecuci, Cernicari, Malu Alb, Drăgăneşti, Barcea Veche, Barcea Nouă, ”Sf. Ilie” Tecuci, ”Adormirea Maicii Domnului” Tecuci şi Matca I (duminică, 11 august), Slobozia Blăneasa, Munteni I şi ”Sf. Gheorghe” Tecuci (luni, 12 august), Matca III, Corod III, Blânzi, Brătuleşti şi Mănăstirea Adam (marţi, 13 august).

Programul detaliat pe ore poate fi consultat pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.