dcp100168 Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Poliţişti gălăţeni, acuzaţi de abuz* Un tânăr gălăţean acuză mai mulţi poliţişti că l-au bătut pentru a-l determina să recunoască un furt. Băiatul spune că nu a avut însă nicio legătură cu incidentul şi este hotărât să îşi facă dreptate în instanţă. El şi-a scos deja un certificat medico-legal pentru a demonstra că oamenii legii l-au lovit fără milă.Ionel are 29 de ani şi locuieşte împreună cu sora lui. El spune că în ultima vreme munceşte pe unde apucă, însă niciodată nu a furat. Băiatul povesteşte că în urmă cu două seri, şi-a pierdut portofelul pe una din străzile gălăţene. Coincidenţa a făcut ca în aceeaşi seară, o maşină să fie spartă la doar câţiva metri de obiectul pierdut. Ionel spune însă că nu a avut nicio legătură cu incidentul – poliţiştii însă nu l-au crezut. Ei au venit ieri dimineaţă şi l-au luat la sediul IPJ Galaţi. ”M-au bătut până mi-au învineţit mâinile, mi-au spart buza si m-au lovit şi în cap. Ei spuneau că eu ştiu tot ce s-a întâmplat cu respectiva maşină. Mai mult, m-au forţat să spun că eu am fost autorul”, ne-a spus tânărul. Mama băiatului confirmă cele întâmplate. Mai mult, ea spune că a fost cu el pentru a-i scoate un certificat medico-legal. Cei doi sunt hotărâţi să îi acţioneze pe oamenii legii în judecată. ”Au venit dimineaţa acasă, l-au luat la secţie şi l-au bătut până nu a mai ştiut de el. Eu credeam că dacă Poliţia îl bănuieşte pe el pentru un furt, ar trebui să mai aibă şi nişte dovezi în acest sens. Nu este pentru prima dată când băiatul meu ia bătaie de la poliţişti, nu ştiu ce au cu el, dar urmează să îi acţionăm pe cei trei care l-au agresat în judecată”, ne-a spus Florica Ene, mama băiatului. Reprezentanţii IPJ Galaţi au refuzat să comenteze cazul tânărului. El nu este singurul însă care acuză poliţiştii gălăţeni că recurg la astfel de metode. În urmă cu câteva luni, câţiva tineri din Micro 18 au povestit cum mai mulţi oameni ai legii i-au lovit pentru a-i convinge să declare că au început un scandal. Dacă se va demonstra că cei învinuiţi au recurs într-adevăr la asemenea metode, ei riscă să se aleagă cu desfacerea contractului de muncă.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Nu stiu de ce dar inclin sa-l cred pe tanar!Acum vreo 10 ani in urma am avut o experienta oarecum asemanatoare cu politistii de la Sectia 1.Zic ca oarecum asemanatoare deoarece n-au recurs la violente fizice ci doar amenintari verbale. Credeti-ma, n-ati vrea sa stiti vocabularul folosit.Oricum e foarte frustrant pentru un NEVINOVAT sa fie pus "tap ispsitor" ! Fara nici un fel de probe, fara ... NIMIC!Pana la urma am ajuns la testul poligrafic (detectorul de minciuni) si de-abia dupa test am fost lasat in pace! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts