dcp100168 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 În "luptă" cu câinii comunitariPe data de 04.02.2008, orele 21.00, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată de I. Mărioara despre faptul că pe strada Lahovari se aud focuri de armă, de pe un garaj din apropiere. Din declaraţiile lui L. Daniel de 17 ani din Galaţi, a rezultat că acesta s-a refugiat pe un garaj fiind înconjurat de trei câini comunitari şi a tras în aer două focuri de armă cu un pistol cu gaze, după care s-a deplasat la Secţia 1 Poliţie şi a predat pistolul cu capse şi un încărcător cu şase cartuşe. Celui în cază i s-a întocmit dosar penal conform Legii nr. 61/1991.
Relu Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Mda, dai cu băţul într-un câine, să te aperi şi pe urmă dai explicaţii de ce te-ai apărat Strict la subiect, puştiul n-avea nici un drept să facă uz de o armă de foc, fiind minor.
gabrolio Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Este o intrebare care ar trebui sa-i preocupe mult mai mult pe cei alesi sa ne conduca urbea, dar din pacate, se pare ca nu vrem sa facem nota discordanta cu restul tarii. Am stat 2 ani si ceva si prin bucuresti si acolo e mai jalnic, dar poate au alte prioritati... nu stiu... va intreb!?! Banuiesc ca se pot accesa usor niste bani europeni pentru un adapost intr-o comuna limitrofa Galatiului si sa se angajeze vreo 10 localnici sa aiba grija de ei. Bineinteles ca va trebui ca cineva sa-i controleze din cand in cand sa-si faca treaba, ca asa-i pe la noi. Multumesc si astept replici
Relu Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Îmi sunt dragi câinii şi am încredere în ei. Totuşi, când trec printre blocuri şi se repede câte unul lătrând fără să-i fi făcut nimic, doar aşa, că-i teritoriul lui, mi se pune pata. Dacă ar fi după mine aş apela la o soluţie extremă: aş aduna toţi câinii vagabonzi într-un adăpost iar după trei zile, cei care nu au fost adoptaţi să fie eutanasiaţi. Iar cei ce i-au adoptat să fie controlaţi periodic, să se vadă cum au grijă de ei şi cum îi educă.Trăim într-un oraş făcut pentru oameni, nu pentru câini ...Ba, ar mai fi o soluţie: organizaţiile astea ce se luptă pentru salvarea câinilor vagabonzi, să fie obligate să cureţe mizeria câinilor de pe străzi :twisted:
patricia Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 pe mine cand ma latra urat cainii, nu mi se pune pata. chiar ma intreb ce face primaria. era un serviciu de administrare a domeniului public al primariei odata care ar fi trebuit sa se ocupe de caini. mai e? si cum? galatiul nu are adapost pt cainii fara stapan?
dcp100168 Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 si cum? galatiul nu are adapost pt cainii fara stapan?Are un adăpost, dar este mult prea mic faţă de câţi câini sunt prin oraş.
patricia Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 si sa nu-mi spui ca nu sunt bani europeni pt cainii fara stapan din ro
elena1955 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Domnul primar sa gaseasca urgent solutia! Cainii trebuie adunati intr-un loc special amenajat, sa fie castrati pentru a nu se mai inmulti ! Sa facem ceva!"Galatiul-orasul cainilor"! In curand vor fi mai multi caini, care ataca trecatorii atunci cand nu te astepti !
Cornelia Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Domnul primar sa gaseasca urgent solutia! Cainii trebuie adunati intr-un loc special amenajat, sa fie castrati pentru a nu se mai inmulti ! Sa facem ceva!"Galatiul-orasul cainilor"! In curand vor fi mai multi caini, care ataca trecatorii atunci cand nu te astepti !Subscriu. Adăposturile ar trebui făcute pentru unii câini, în cazul în care există mari iubitori de animale care vor să adopte unul. În rest, pe străzi nu ar trebui să fie zare de câine deoarece majoritatea sunt violenţi (mie una îmi e şi frică să merg pe stradă în anumite zone ziua în amiaza mare pentru că nu ştiu ce se poate întâmpla). Soluţia e castrarea, eradicarea totală - orice numai să nu se mai înmulţească aiurea şi să crească pe străzi. Poate am sunat crudă şi împotriva drepturilor animalelor, dar oare... de ce în alte ţări civilizate în care drepturile animalelor sunt totuşi respectate nu există câini vagabonzi?
Relu Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Off-topic: Sâmbăta asta am fost un pic pe drumuri, cu maşina. Ştiţi câţi căini zdrobiţi am văzut? O groază! Cred că între două sate erau măcar unul terciuit pe şosea ... Domnul primar sa gaseasca urgent solutia! Cainii trebuie adunati intr-un loc special amenajat, sa fie castrati pentru a nu se mai inmulti ! Soluţia este ca atunci când se mai bagă în seamă ONG-urile pentru protecţia câinilor fără stăpân, să fie puse la treabă! Au luat o groază de fonduri până acum iar rezultatul? Câini aciuaţi pe lângă ghenele de gunoi, pe lângă garaje, pe sub maşini, prin grădinile din faţa blocului. Nu poate să alerge un copil printre blocuri că gata, se găseşte unul să-l latre! Nu e treaba primăriei să construiască adăposturi nici să cheltuie fonduri pentru sterilizare. Cui îi pasă de aceşti câini, cine pretinde că le poate găsi un loc, să se implice ... Cui îi e frică de câini, îi dau o soluţie: se tem de foc. Ţineţi asupra dv. o brichetă; când se repede vreunul, aprindeţi-o şi i-o puneţi în faţă. Merge şi cu un laser, băgat în ochi
patricia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 in galati exista ong-uri pt animalele fara stapan? relu, io stiu ca animalele fara stapan de pe strazile oricarui oras sunt o responsabilitate legala si exclusiva a primariei. acum nu-sh cata vreme a fost o organizatie neguvernamanetala care a sterilizat cainii fara stapan. ea a plecat, iar cea care trebuia sa continue treaba e primaria prin serviciul/directia/societatea care se ocupa de domeniul public. io stiam ca de apa se tem cainii si as fi propus sa mearga toata lumea cu o caldare de apa in mana prin oras cornelia, cainii agresivi, conform prevederilor legale in vigoare, trebuie identificati de organizatii in colaborare cu politistii. sunt cateva judete prin tara in care s-au incheiat protocoale de colaborare intre cele doua parti pt identificarea cainilor agresivi, iar maidanezii de care vorbesti conform legilor, din cate stiu, nu se incadreaza in categoria celor agresivi. eradicarea cainilor, cum spui tu, e foarte dificila in conditiile actualei legi, asa ca singurii care trebuie sa reactioneze sunt cei de la primarie si organizatiile neguvernamentale.
Relu Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 patricia, într-adevăr strângerea câinilor de pe străzi e treaba primăriei ... dar întreţinerea lor e o altă problemă ... cu fondurile astfel cheltuite, primăria ar putea face ceva în folosul copiilor silitori şi săraci ...
patricia Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 patricia, într-adevăr strângerea câinilor de pe străzi e treaba primăriei ... dar întreţinerea lor e o altă problemă ... cu fondurile astfel cheltuite, primăria ar putea face ceva în folosul copiilor silitori şi săraci ...... copii care sa fie muscati de cainii de pe strazi?tocmai din cauza cheltuielilor legate de intretinere, am intrebat de existenta ong-urilor pt protectia animalelor din gl.vreo 4 ani, cat timp am stat prin gl, nu am auzit de vreo alta organizatie in afara de aiai care nu era idn gl si care a venit sa sterilizeze cainii. :!:
Relu Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 nu am auzit de vreo alta organizatie in afara de aiai care nu era idn gl si care a venit sa sterilizeze cainii. :!:Dar ROLDA, Ajutaţi-l pe Lăbuş?
patricia Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 crede-ma, imi sunt necunoscute organizatiile la care faci referire.probabil ca au devenit active dupa 2004.si daca ele exista, inseamna ca primaria are de la cine primi o mana de ajutor.
Relu Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 Trebuiesc gâdilate un pic sub coadă ... :twisted: Oare de ce nu încheie primăria un contract cu ele? Dă primăria un teren pe care nu se poate face nimic, nişte materiale, câteva tone de hrană şi în schimb să nu mai vedem picior de maidanez prin oraş.Mi-aduc aminte că vara trecută, parcul de la Viva, unde se jucau copiii, era plin de k.k. de câine ...
patricia Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 ei, da!vinovati de caca aia sunt doar cainii.cei care fac curatenie prin parc sunt nepatati!exista locuri amenajate special pentru plimbarea cainilor sau in galati in toate parcurile sunt acele semne care dau de inteles ca nu ai voie cu cainii?
Relu Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Hai să nu aruncăm vina pe alţii ... fiecare e responsabil pentru ceea ce face.exista locuri amenajate special pentru plimbarea cainilor sau in galati in toate parcurile sunt acele semne care dau de inteles ca nu ai voie cu cainii?Parcă era vorba de câinii fără stăpân ...Nu ştiu cum e prin alte parcuri, dar vino cu câinele în părculeţul mai sus amintit şi lasă-l fără lesă, să vezi cum o armată de părinţi şi bunici îi pun la treabă pe gardienii de tură!
AnCa Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 dar cainii sunt acum pe strazi tot din cauza oamenilor - si tot cainii trebuie sa sufere? :evil:
patricia Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 pai, doar nu neglijenta patrupedelor? altfel spus, vezi motoul lui relu! daca vrei sa rezolvi problema, cauti mijloace. altfel, cauti scuze! ps: asta-i varianta adaptata
AnCa Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Nu, nu din cauza neglijentei, povestea a inceput odata cu urbanizarea fortata, dar nu asta era esentialul. Ideea e ca nu trebuie pierdut din vedere nici binele animalelor. Ah, si daca trancanim pe un forum despre ce trebuie facut - nu despre cauze - se rezolva ceva, patricia? Din punctul meu de vedere, solutia ramane in ideea adaposturilor din afara orasului, unde cateii sa fie sterilizati si tinuti un anumit timp, care variaza in functie de varsta, starea de santate, etc, etc a animalului, si unde, foarte important, sa nu fie maltratate mai rau decat sunt pe strada. De aici ar putea fi adoptate sau eutanasiate, in cazul celor batrani sau bolnavi.
Relu Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 AnCa are dreptate! Mulţi dintre maidanezii de azi sunt urmaşii credincioşilor ce nu şi-au părăsit teritoriul după demolări! Mi-aduc aminte că pe locul unde astăzi se află Centrul de Recoltare erau, pe vremuri, nişte case ... după ce au fost puse la pământ, vedeam uneori o femeie ce hrănea nişte câini şi nişte mâţe ...
Mikka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Castrarea cainilor vagabonzi nu este decat un paleativ, nu o rezolvare. Niciodata nu vor fi castrati toti cainii si, chiar daca TOTI maidanezii ar fi intr-un fel castrati, ganditi-va cate sute de case/gospodarii sunt in oras (valea orsului, str. Traian, cateva case au ramas si prin centru, str. Cosbuc etc.). Mai toate au cate un caine-doi. Nesterilizati. In cativa ani s-ar reveni la situatia initiala. Constructia de adaposturi: teoretic posibila, practic nu. Fondurile necesare nu pot fi asigurate de ONG, cu toata bunavointa lor, daca o au, binenteles. Un adapost de acest gen presupune ridicare (constructia) unei cladiri, cu o anumita suprafata (functie de animalele gazduite), asigurarea cu utilitati, angajarea de personal, asigurarea de hrana, medicamente, salubritate etc. Daca am face un calcul numai pentru 1.000 de caini, presupunand la doar 10.000 lei (vechi)/zi/caine ar iesi vreo 36,5 miliarde lei/an. Doar pentru o mie de caine... a caror disparitie cred ca nici nu s-ar simti si la 10.000 lei/zi, suma aproape imposibil de "realizat". Si e vorba doar de chetuielile de personal si cele curente, nu de investitia propriu zisa (constructie, realizarea de utilitati, chirii, autorizatii etc.).Din pacate, eu nu vad decat o singura solutie - eutanasierea. Intr-un mod cat mai lipsit de suferinte pentru animale cu putinta. Va rog, nu dati cu pietre. Daca aveti alte solutii si sursele necesare, prezentati-le.
dcp100168 Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 Orasul câinilor far’ de stapânProblema înmultirii peste masura a câinilor în Galati nu reprezinta o noutate pentru nimeni. Din contra, a devenit o obisnuinta sa te împiedici la tot pasul de vreun maidanez si sa te temi sa nu fii muscat de vreunul mai suparat. De ani de zile municipalitatea promite o rezolvare, dar n-a facut altceva decat sa starneasca mania iubitorilor de animale si, in egala masura, a cetatenilor care se tem de coltii patrupedelor sarace, bolnave si haituite.Desi problema a fost mult discutata si este binecunoscuta, la ora actuala nu exista niciun fel de plan de gestionare a problemei câinilor comunitari, plecând de la sterilizare, adoptie, vaccinare sau combaterea relelor tratamente la care unii sunt supusi. Comunitatea de actiune în rezolvarea problemei lor nu exista practic. De vorbit se tot vorbeste despre ce trebuie facut, se înfiinteaza, chipurile, organizatii si asociatii, se scot legi, dar, din pacate, concret se face foarte putin, iar, daca se face, se face doar pentru a mai obtine niste fonduri, care sunt folosite in cu totul alte scopuri.În chip ingrijorator, problema câinilor comunitari a scapat din frâu, acestia înmultindu-se de la an la an. Aproape ca nu exista strada sau cartier în Galati care sa nu fie împânzit de maidanezi. O solutie ar fi, în primul rând, educarea autoritatilor si a asociatiilor de protectie a animalelor. Atâta timp cât exista o lupta deschisa între municipalitate si aceste asociatii de protectie a animalelor, problema câinilor de pe strazi nu va fi nicidecum rezolvata. Câta vreme “doi încarca, doi descarca”, problema câinilor comunitari nu va fi rezolvata nicicând.Exista o legeÎntr-un oras care se doreste a fi civilizat ar fi trebuit gasite solutii demult. Si asta, plecând chiar de la Legea 227/2002 privind Protectia Animalelor, care propune solutii cât se poate de rezonabile: câinii fara stapân vor fi capturati si transportati în adaposturile serviciilor publice, unde vor fi cazati pâna la sapte zile. Dupa examinarea lor de personal medical veterinar, câinii agresivi si bolnavi vor fi eutanasiati imediat; dupa expirarea termenului de sapte zile, daca nu au fost revendicati si adoptati, câinii vor fi eutanasiati. Încredintarea câinilor revendicati sau anuntati spre adoptie se face numai daca au fost sterilizati, vaccinati antirabic, deparazitati.Legea este insa criticata de primarul Galatiului, care a declarat public, in cateva randuri, ca ar fi vrut ca prevederile acesteia sa fie mult mai dure. Adica sa permita exterminarea? Ii reamintim edilului sef ca, in toata lumea, animalelor fara stapan li se ofera sansa de a trai. Totul se face intr-un cadru legal, transparent, fara cruzime si cu o doza foarte mare de indulgenta, la care se adauga o structura bine organizata si o dotare pe masura. Asta in numele civilizatiei. Organizatiile de protectie a animalelor au rolul de a sprijini actiunile de strangere a vietuitoarelor, de a oferi solutii pentru fiecare caz in parte si de a veghea la eliminarea abuzurilor.Ecosal vs. "Labus"Contactat telefonic, directorul Ecosal, Ion Ionescu, ne-a declarat ca hingherii aduna in fiecare zi câini de pe strazi, doar ca munca lor este îngreunata de cei de la Asociatia “Ajutati-l pe Labus”. “Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca, dupa ce adunam câinii de pe strazi, cei de la asociatiile astea vin imediat si scot câinii din padoc. Mi-au intentat chiar proces penal cei de la asociatia «Ajutati-l pe Labus», pentru ca am îndraznit sa adun câinii de pe strazi. Practic, pe ei nu-i intereseaza decât banii cetatenilor. Se abuzeaza de bunatatea si încrederea oamenilor iubitori de animale, doar pentru a obtine bani”, a declarat Ion Ionescu....Si "Labus" vs. EcosalLa rândul sau, directorul Asociatiei “Ajutati-l pe Labus”, Corina Grigore, ne-a declarat cu totul altceva, dânsa fiind chiar intrigata de ceea ce declara directorul Ecosal. “Cum poate declara ca noi ne ducem si scoatem zilnic câinii din adapost, când noi nu avem acces acolo din noiembrie 2006? Noi avem o hotarâre, prin care am cerut sa participam la toate activitatile dânsilor. Dansul trebuia sa ne raspunda în 30 de zile, dar nu a facut-o, motiv pentru care l-am actionat în instanta. Si chiar am câstigat procesul”.In ceea ce priveste acuzatiile cu privire la faptul ca “Ajutati-l pe Labus” are ca scop principal obtinerea de bani de la cetatenii iubitori de animale, Corina Grigore a negat, declarându-ne: “Cum demonstreaza domnul Ionescu toate aceste acuzatii? Eu demonstrez cu fapte. La ora actuala avem 600 de declaratii ale cetatenilor care sunt de acord sa doneze 2% din impozit pentru ajutarea animalelor”.De ce nu are primarul o solutie?Una peste alta, problema nu are o rezolvare. Edilul sef, in speta primarul Dumitru Nicolae, cunoaste foarte bine problema si nu e data in care sa nu i se aminteasca de ea fara a se enerva. A promis ca va discuta cu asociatiile de protectie a animalelor, dar lipsa de diplomatie a facut ca lucrurile sa ramana la fel. Padocul este subdimensionat, nu exista transparenta in privinta activitatii de acolo si, in aceste conditii, virulenta iubitorilor de animale este justificata. Pe de alta parte, cei care, din diverse motive, se tem de animalele lasate libere pe strada, vor sa vada cat mai putine animale fara stapan si sa fie siguri ca acestea nu sunt periculoase. Ce vrea primarul este inca un mister.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10
Recommended Posts