Jump to content

Festivalul Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici"


dcp100168

Recommended Posts

Festivalul internaţional de fanfare

Festivalul Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă "Iosif Ivanovici" va începe, miercuri, la Galaţi, iar la eveniment, care se va încheia pe 3 mai, vor lua parte zece fanfare, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului Cultural "Dunărea de Jos”, Aurelia Bogatu Matei, la eveniment vor lua parte fanfarele "Argeşul" din Piteşti, "Valahia" din Giurgiu, Fanfara municipiului Bârlad, fanfara „Rotaria” Vaslui, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, fanfara din Freiburg – Germania, fanfara "Vasile Amarfii" din Nisporeni - Republica Moldova, fanfara „Edyrne” – Turcia şi fanfara din Ruse – Bulgaria. Festivalul se va deschide cu reprezentaţia ansamblul folcloric „Doina Covurluiului” Galaţi. Manifestarea se va desfăşura, timp de trei zile, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Festivalul Naţional de Muzică de Fanfară

La sfârşitul acestei săptămâni, Alba Iulia va găzdui prima ediţie a "Festivalului Naţional de Muzică de Fanfară Alba 2009". Manifestarea va debuta sâmbătă, 1 august, când, începând cu ora 18.00, în parcul Cetate, va avea loc parada fanfarelor participante la festival. După paradă, fanfarele vor prezenta un amplu recital pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, concert care va fi repetat şi duminică, în acelaşi loc, dar de această dată începând cu ora 19.00. La ediţia de debut a acestui festival vor participa: Fanfara "Zipla Boum" din Franţa; Fanfara "Valurile Dunării" din Galaţi; Fanfara Forumului German din Bistriţa şi, bineînţeles, Fanfara judeţului Alba.

http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=10&pg_id=28347

Link to comment
Share on other sites

Festivalul Internaţional de Fanfare, la ediţia a V-a

Timp de trei zile la Galaţi se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici”, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). La malul Dunării va răsuna muzica de promenadă adusă de cinci fanfare, de renume din ţară şi din Republica Moldova. Gălăţenii sunt aşteptaţi în fiecare zi, în perioada 7 – 9 august 2009, cu începere de la ora 11.00 atât în Grădina Publică cât şi pe Faleza Dunării, unde vor evolua orchestrele invitate în festival. Seara, spectacolele se vor muta pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde cu începere de la ora 19.30, vor urca pe scenă, rând pe rând, toate fanfarele care în acest an au raspuns invitaţiei Centrului Cultural „Dunarea de Jos”, de a participa la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici”. În acest an participă în festival: Fanfara „Argeşul” Piteşti; Fanfara „Valahia” Giurgiu; Fanfara din localitatea Ceadîr Lunga – Republica Moldova; Fanfara Municipiului Alba Iulia. Gazda evenimentului va fi Fanfara „Valurile Dunării”, aparţinând Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Timp de trei zile, la Galaţi s-a cântat

* Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici” a ajuns la final. Programul a fost pregătit de instrumentişti profesionişti, iar din program nu au lipsit muzica populară şi cea uşoară. Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi a declarat că, deşi este criză, "toţi gălăţenii merită acest festival", care poartă numele renumitului compozitor al valsului "Valurile Dunării".

Timp de trei seri gălăţenii, prezenţi pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, au avut parte de un adevărat regal al muzici de promenadă. Au ieşit în faţa publicului larg cu un program variat şi de o calitate ireproşabilă, Fanfara „Argeşul” din Piteşti, Orchestra „Valahia” aparţinând Primăriei Municipiului Giurgiu, Fanfara Municipiului Alba Iulia şi evident gazda evenimentului, Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. Sutele de gălăţeni, care seară de seară au fost prezenţi la această manifestare, au trăit la intensitate maximă programul pregătit de instrumentişti profesionişti prezenţi în acest an la Festivalul Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici”. Pe lăngă muzica consacrată a fanfarelor, din program nu au lipsit nici muzica populară, nici cea uşoară. La evenimentul organizat şi în acest an de Consiliul Judeţului Galaţi, şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos” în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi, a fost prezent şi Eugen Chebac, preşedintele CJG. „Deşi este un an de criză, pe care îl resimţim cu toţii, cred că toţi gălăţenii merită acest festival, merită câteva zile de distracţie şi voie bună în compania celor mai buni artişti de la Giurgiu, Piteşti, Alba Iulia şi, evident, Galaţi, “Valurile Dunarii”, fiind fanfara etalon pentru sudul Moldovei. Consiliul Judetului Galaţi va fi de altfel mereu aprope de nevoile oamenilor, fie că vorbim din punct de vedere social, economic sau cultural. Iosif Ivanovici, autorul valsului “Valurile Dunării”, a compus în jur de 350 de piese. Îmi doresc ca şi festivalul de fanfare de la Galaţi, care poartă numele acestui renumit compozitor, să aibă viaţă lungă şi să devină o mare manifestare de acest gen, atăt în ţară cât şi peste hotare” a menţionat preşedintele CJ Galaţi. La rândul său, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Răzvan Avram, s-a arătat mulţumit de această ediţie a Festivalului de Fanfare, având în vedere buna dispoziţie creată în rândul publicului spectator.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici“ 2010

În perioada 30 iulie - 2 august 2010, se va desfăşura la Galaţi cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici“, eveniment organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos“, instituţie aflată în subordinea directă a Consiliului Judeţului Galaţi.

Scopul manifestării este de a reînvia o veche tradiţie a oraşului de la Dunăre şi de a crea o adevărată sărbătoare a muzicii de fanfară. Gazda evenimentului va fi Fanfara „Valurile Dunării”, aparţinând Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. Şi în acest an, la malul Dunării, va răsuna muzica de promenadă adusă de şase fanfare de renume din ţară şi din străinătate – Republica Moldova, Turcia.

Gălăţenii sunt aşteptaţi în fiecare zi, în perioada 30 iulie - 2 august 2010, începând de la ora 11.00, în Grădina Publică şi pe Faleza Dunării, unde vor evolua orchestrele invitate în festival. Seara, spectacolele se vor muta pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor unde, începând de la ora 19.00, vor urca pe scenă, rând pe rând, toate fanfarele care în acest an au răspuns invitaţiei Centrului Cultural „Dunarea de Jos“ de a participa la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici“.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=9848&Itemid=33

Link to comment
Share on other sites

Programul festivalului

- Joi, 29 iulie 2010, ora 19.00 – esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, repetiţie generală cu public;

- Vineri, 30 iulie 2010, ora 10.30 – Grădina Publică – spectacol susţinut de Fanfara Municipiului Edirne-Turcia şi Fanfara „Dan Spătaru”-Medgidia;

- Sâmbătă, 31 iulie 2010, ora 10.30 – Grădina Publică – spectacol susţinut de Fanfara „Argeşul”-Piteşti şi Fanfara Palatului de Cultură din Soroca (Republica Moldova) ;

- Sâmbătă, 31 iulie 2010, ora 18.30 - Faleza Dunării - spectacol susţinut de Fanfara Municipiului Edirne-Turcia şi Fanfara „Dan Spătaru”-Medgidia;

- Duminică, 01 august 2010, ora 10.30 - Grădina Publică – spectacol susţinut de Fanfara Palatului de Cultură din Soroca (Republica Moldova) şi Fanfara „Valurile Dunării”-Galaţi;

- Duminică seara spectacolele se vor muta pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde cu începere de la ora 19.00, vor urca pe scenă, rând pe rând, toate fanfarele care în acest an au raspuns invitaţiei de a participa la cea de-a VI-a ediţie a festivalului.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Cultura&articol=5

Link to comment
Share on other sites

Spectacole de promenadă

Vineri seară, pe esplanda Casei de Cultură a Sindicatelor (CCS), s-a deschis ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici”. Spectacolele vor continua astăzi şi mâine, de la ora 19,00, în acelaşi loc, dar minirecitaluri vor mai avea loc în Grădina Publică şi pe Faleza Dunării.

Ieri dimineaţă, în foişorul din Grădina Publică, o parte dintre grupurile invitate în festival au oferit gălăţenilor, timp de aproximativ o oră, un miniconcert pe cinste.

Program

Manifestarea organizată de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” continuă după următorul program:

* Sâmbătă - 10,30, Grădina Publică, Fanfara „Argeşul” Piteşti şi Fanfara Palatului de Cultură din Soroca, Rep. Moldova; 18,00, Faleza Dunării, Fanfara Municipiului Edirne, Turcia, şi Fanfara „Dan Spătaru” Medgidia; 19,00, esplanda CCS, Fanfara „Valurile Dunării” Galaţi, Fanfara „Argeşul” Piteşti şi Fanfara „Dan Spătaru” Medgidia

* Duminică - 10,30, Grădina Publică, Fanfara Palatului de Cultură din Soroca, Rep. Moldova şi Fanfara „Valurile Dunării”; 19,00, esplanada CCS, închiderea festivalului, evoluţia tuturor formaţiilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Spectacole_de_promenada_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Festivalul Internaţional de Fanfare 2011

De mâine până duminică noapte, Galaţiul va răsuna de muzică, graţie celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”, organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos, în parteneriat cu Consiliul Judeţului şi Primăria municipiului Galaţi.

Miercuri, în faţa scenei montate pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor, se aşezau scaunele de plastic, de pe care, seară de seară, gălăţenii vor putea urmări festivalul.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, de la ora 18.00, cu defilarea fanfarelor participante, după care, de la ora 19.30, va avea loc un spectacol susţinut de Fanfara „Valurile Dunării” Galaţi, Orchestra „Valahia” din Giurgiu, Clubul de Dans „Fantezia” din Galaţi, Corul Teatrului Muzical „Nae Leonard” şi Grupul de Balet „Academica” Galaţi. Începând cu ora 20.00, pe scenă vor susţine recitaluri fanfarele din Turcia, Republica Moldova, Piteşti şi Câmpia Turzii.

Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi, a precizat că bugetul festivalului din acest an este de aproximativ 50.000 de lei, bani alocaţi de CJ Galaţi.

Programul Festivalului

Vineri, 5 august, de la ora 20.00, vor susţine concerte fanfarele din Edirne (Turcia), „Promenada” Câmpia Turzii, cea a Palatului de Cultură Soroca (Republica Moldova), „Argeşul” Piteşti şi AMTAP Chişinău (Rep. Moldova).

Sâmbătă, 6 august, de la 19.00 la 22.45, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor susţine concerte de muzică de promenadă şi divertisment „Valahia” (Giurgiu), „Argeşul” (Piteşti), „Promenada” (Câmpia Turzii), Fanfara AMTAP Chişinău (Rep. Moldova), în timp ce pe Faleza Dunării vor concerta (de la ora 19.00 la 23.00) fanfara Edirne (Turcia) şi fanfara „Valurile Dunării” Galaţi.

Duminică, 7 august, de la 18.30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor se va desfăşura defilarea fanfarelor a Garnizoanei Brăila, Edirne (Turcia), „Promenada” (Câmpia Turzii) şi AMTAP Chişinău (Rep. Moldova), „Argeşul” (Piteşti), „Valurile Dunării” Galaţi şi „Valahia” Giurgiu. De la ora 19.15 va avea loc festivitatea de încheiere a festivalului, în cadrul căreia se vor decerna diplome participanţilor, iar de la 19.30 şi până la 23.00 vor susţine concerte de muzică de promenadă şi divertisment fanfarele Garnizoanei Brăila, Edirne (Turcia), „Promenada” (Câmpia Turzii), Chişinău (Rep. Moldova), „Argeşul” (Piteşti), „Valurile Dunării” Galaţi şi „Valahia” Giurgiu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a încheiat Festivalul de Fanfare 2011

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici” s-a încheiat aseară, târziu. Început în 2005, ca eveniment cu participare naţională, festivalul a devenit, de la cea de a treia ediţie, internaţional.

Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”: „În prima seară au fost cam o mie de spectatori, însă în următoarele două numărul lor aproape s-a dublat. În afară de locaţia principală, cea de la Casa Sindicatelor, fanfarele au mai cântat pe Faleză şi în Grădina Publică. Nu a fost concurs, toţi participanţii au primit, la final, diplome şi plachete de participare: toţi au fost buni, e greu de făcut comparaţii. Atât invitaţii, cât şi spectatorii s-au simţit bine”.

Pentru bugetul alocat, de 520 de miloane de lei vechi, Sergiu Dumitrescu declară că e foarte mulţumit de ediţia din acest an a festivalului: „Sunt bucuros că le-am putut oferi celor 150 de invitaţi şi un program cultural: ei au vizitat Muzeul Satului de la Gârboavele, Grădina Botanică şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Şi, în plus, au rămas foarte încântaţi de berea noastră – sponsorul Martens a fost la înălţime”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Începe festivalul internaţional de fanfare „Iosif Ivanovici” 2012

Nouă orchestre vor concerta în perioada 9-11 august pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor şi Faleza Dunării. Spectacolul a ajuns deja la a opta ediţie, iar gălăţenii care nu au plecat încă în concediu pot asista la acest spectacol inedit.

La ediţia din acest an vor participa nouă fanfare, incluzând aici şi fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, după cum ne-a declarat directorul adjunct al instituţiei, Aurelia Bogatu. Festivalul internaţional de fanfare îşi propune să reînvie tradiţia muzicii de fanfară pentru spectacolul de sunet pe care îl oferă, pentru fascinaţia pe care o provoacă uniformele tradiţionale ale fanfarelor, unitatea mişcărilor, ritmul şi solemnitatea cântecului. Acesta a debutat în 2005 ca un eveniment cu participare naţională, festivalul “Iosif Ivanovici”, dar la a treia ediţie s-a transformat în eveniment cu participare internaţională. Evenimentul este organizat şi în 2012 de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, împreună cu Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţului.

Anii trecuţi, gălăţenii au venit cu mic, cu mare pentru a asista la spectacolele oferite de fanfare şi este de aşteptat ca şi în 2012 numărul acestora să fie la fel de mare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Opt fanfare din trei ţări la „Iosif Ivanovici” 2012

A opta ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, se desfăşoară până sâmbătă, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Început în 2005, ca eveniment cu participare naţională, festivalul a devenit, de la cea de-a treia ediţie, internaţional.

Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural, a anunţat că vor participa în festival opt fanfare din trei ţări - Turcia, Republica Moldova şi România, iar din ţară vor fi prezente fanfarele din: Câmpia Turzii, Piteşti, Giurgiu, Constanţa, Brăila şi Galaţi. „Pentru prima oară va fi prezentă şi o fanfară populară - am încercat să facem şi mai atractiv pentru public festivalul. În program mai sunt incluşi elevii Şcolii de Dans Sportiv Fantezia, Corul Teatrului Nae Leonard din Galaţi, majoretele Şcolii nr. 9, conduse de prof. Elena Popescu, precum şi trei solişti de la Bucureşti - un flautist de la Filarmonica „G.Enescu”, o solistă a Teatrului de Operetă şi un tenor de la Opera Română.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Weekend cu fanfare

Festivalul Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”, ediţia a opta, continuă pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, lângă Păpădie, după următorul program: astă-seară, începând cu ora 19.30, gălăţenii iubitori de muzică de promenadă vor putea asculta concerte susţinute de Fanfara „Model” din Ciadâr-Lunga (Găgăuzia, Republica Moldova), cea din Edirne (Turcia), Fanfara din Chetriş, a fraţilor Luncan (din judeţul Iaşi), Fanfara „Promenada” din Câmpia Turzii, Fanfara „Muzica apelor” din Constanţa, Fanfara „Valahia” din Giurgiu, Fanfara Judeţului Prahova, şi bineînţeles, Fanfara „Valurile Dunării”, a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Mâine seară, de la ora 20.00, sunt programate până la ora 23.00 concerte de muzică de promenadă susţinute de Fanfarele din Găgăuzia şi Turcia, urmate de cele din Iaşi, Câmpia Turzii, Constanţa, Giurgiu şi Galaţi.

După cum am aflat de la directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Sergiu Dumitrescu, programul va fi presărat cu intervenţii ale elevilor Şcolii de Dans Sportiv „Fantezia”, majoretele Şcolii Nr.9 „Calistrat Hogaş” din Galaţi şi recitaluri ale unor solişti din Bucureşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Începe Festivalul de Fanfare. Anul acesta se va desfăşura în Parcul Rizer.

Galaţiul rămâne în în circuitul cultural internaţional odată cu organizarea celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”. La ediţia din acest an a acestui eveniment cultural care se bucură de o deosebită apreciere din partea publicului gălăţean participă formaţii de gen din ţară: Orchestra de suflători „Valahia" din Giurgiu, Fanfara „Promenada" din Câmpia Turzii, Fanfara „Muzica Apelor" din Constanţa, Fanfara din Chetriş (Iaşi) a fraţilor Lucan, Fanfara „Argeşul" din Piteşti, Fanfara Sighişoara şi din străinătate: Fanfara „Vasile Amarfii" din Nisporeni (Republica Moldova) şi Orchestra municipală din Edirne (Turcia).

Perioada de desfăşurare este 8-10 august

Link to comment
Share on other sites

Festivalul Fanfarelor, de astăzi până duminică, în mai multe locaţii din Galaţi

* Spectacole în Parcul Rizer, dar şi în Parcul Eminescu şi pe Faleză

Oferta festivalului: nouă fanfare, grupuri de majorete de la Giurgiu şi Constanţa şi un grup de dans sportiv (Şcoala de dans „Fantezia”) vor evolua de joi până duminică, de la 18,30.
Noutate - în timp ce unele vor cânta în Parcul Rizer, altele vor bucura amatorii genului la statuia din Parcul Eminescu şi la chioşcul de muzică de pe Faleza inferioară.
Vestea proastă e că vom avea o singură fanfară din străinătate, din Edirne – Turcia, iar o a doua formaţie anunţată, din Republica Moldova, a avut probleme legate de paşapoarte, fiind înlocuită însă cu o formaţie din Vaslui, „Rotaria”.

Formaţia din Chetriş, a fraţilor Lucan, este „o fanfară populară care a concertat în multe ţări din Europa - au cântat şi cu Goran Bregovici”, iar fanfara din Constanţa „are ca dirijor o doamnă, Inga Apostolache, care are un joc de scenă foarte drăguţ”, susţine directorul Sergiu Dumitrescu.

Prognoza meteo e bună - fără ploaie şi mai răcoare seara, ne-a mai asigurat managerul.

Astăzi, începând cu 18,30,  în Parcul Rizer începe Festivalul Internaţional de Fanfare. Formaţiile vor defila, urmează în concert gălăţenii, apoi giurgiuvenii, cei din Edirne, constănţenii şi formaţia faimoşilor fraţi Lucan din Chetriş.

La statuia lui Cuza, ultimele autobuze vor aştepta chiar şi după ora retragerii obişuite - promisiune a Primăriei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul internaţional de fanfare, la ediţia a X-a

Luna august va fi una plină pentru reprezentanţii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. În perioada 8-10 august, va avea loc, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”, în fiecare seară, începând cu ora 18,00.

La eveniment vor participa formaţii din Turcia, Republica Moldova, Piteşti, Giurgiu, Iaşi, Botoşani, Suceava, Bârlad, Câmpia Turzii, Sighişoara şi Galaţi, dar şi solişti vocali şi instrumentişti ai Ansamblului „Olympos” din cadrul Comunităţii Elene.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Festivalul Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”, a X-a ediţie

Consecvenţi tradiţiei de a valorifica patrimoniul cultural local, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează în acest weekend, timp de trei zile (8-10 august) cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”.

Potrivit declaraţiilor directorului CCDJ Galaţi, Sergiu Dumitrescu, manifestarea va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, cu participarea formaţiilor etalon din România, Republica Moldova şi Turcia.
„Festivalul se va desfăşura în fiecare seară, pe scenă special amenajată de la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18.30. Noutatea din acest an este că vor avea loc spectacole de promenadă şi în alte localităţi din judeţul Galaţi, cum ar fi Târgu Bujor şi Tecuci. De asemenea, vor fi spectacole în parcurile din municipiul Galaţi, pe Faleza Dunării, în Parcul Eminescu şi în Grădina Publică. Vor participa la această ediţie şi două fanfare din Republica Moldova - Fanfara Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi Fanfara Acord Chişinău - dar şi Fanfara oraşului Edirne din Turcia. Restul ansamblurilor vor fi din mai multe localităţi din România. Amintim aici Giurgiu, Piteşti, fanfara comunei Cordăreni - judeţul Botoşani, fanfara din Chetriş a fraţilor Lucan - judeţul Iaşi, din Câmpia Turzii, comuna Fântânele - judeţul Suceava, din Sighişoara, din Prahova. Nu va lipsi Fanfara Valurile Dunării din Galaţi. La eveniment şi-au anunţat prezenta mai mulţi solişti vocali şi instrumentişti de renume local şi judeţean, dar şi dansatorii Şcolii de dans artistic Fantezia din Galaţi. Va participa şi grupul vocal Voces, dar şi Ansamblul Olympos a Comunităţii Elene din Galaţi”, a declarat directorul CCDJ, completat de dirijorul fanfarei gălăţene Marin Boroghina, în cadrul conferinţei de presă prin care s-a lansat manifestarea cultural-artistică.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul Internaţional de Fanfare, ediţia a XI-a

În perioada 7-9 august, de la ora 18.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, este programat Festivalul Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”, aflat la cea de-a XI-a ediţie, la care vor participa: Fanfara Valurile Dunării din Galaţi, Fanfara Muzica Apelor din Constanţa, Fanfara Municipalităţii Edirne din Turcia, Fanfara din Chetriş a Fraţilor Lucan din Iaşi, Fanfara Transilvania din Alba Iulia, Fanfara Com. Şoldăneşti şi Fanfara Comunei Slobozia Mare, ambele din Republica Moldova, Fanfara Valahia din Giurgiu, Fanfara Kovats Andras Reci-Covasna, Fanfara Municipiului Sighişoara, Fanfara Bârlădeanca din Bârlad şi Cvartetul Clarinarmonia din Italia.

Printre invitaţi se numără şi Şcoala de Dans Sportiv Fantezia, precum şi Grupul de Majorete Genys Models.

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici", ediţia a XII-a

* 11 fanfare, în trei zile de festival

În perioada 5-7 august, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în Grădina Publică sau pe Faleza Dunării vor răsuna acordurile a 11 fanfare, care se vor "duela" muzical, la Galaţi, în cadrul Festivalului Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici", ajuns la a XII-a ediţie. Vor fi două formaţii de peste hotare - Fanfara de tineret din Totkomlos - Ungaria şi Fanfara municipalităţii din Edirne - Turcia, alături de Fanfara "Muzica apelor" din Constanţa, Fanfara din Chetriş a Fraţillor Lucan din Iaşi, Fanfara "Transilvania Cugir" din Alba Iulia, Fanfara "Valahia" din Giurgiu, Fanfara localităţii Reci din Covasna, Fanfara "Promenada" din Câmpia Turzii, Fanfara de copii "Vulturii Brass Band" din Vrancea, Fanfara creştină "Cazasu" din Brăila şi Fanfara "Valurile Dunării" din Galaţi.  Alături de acestea vor evolua şi Ansamblul de dansuri tradiţionale greceşti "Olympos", Şcoala de Dans Sportiv "Fantezia" şi grupul de majorete de la Genys Models.

Vineri, 5 august, începând cu ora 18,30, festivalul va debuta cu defilarea şi prezentarea fanfarelor participante.

În fiecare seară, concertele vor începe de la ora 19,00. În prima seară, festivalul se va desfăşura simultan la Casa de Cultură a Sindicatelor şi în Grădina Publică.  Pe 6 august, tot de la ora 19,00, se va auzi muzică de fanfară din trei locuri simultan: Casa de Cultură a Sindicatelor, Grădina Publică şi Faleză. Tot pe 6 august, se vor bucura şi tecucenii de o frântură de festival, la Grădina publică din municipiu, unde vor concerta fanfarele din Turcia şi Iaşi.

Festivalul se va încheia duminică, 7 august, cu spectacole derulate doar la Casa de Cultură a Sindicatelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Începe Festivalul de Fanfare „Iosif Ivanovici” 2017

Vineri, 4 august, la Galați începe cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Fanfare “Iosif Ivanovici”, care se va desfășura până duminică inclusiv.

În fiecare seară, de la ora 19.00, pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați vor avea loc spectacole susținute de cele zece fanfare participante - adică fanfara-gazdă, a Centrului Cultural Dunărea de Jos și alte nouă fanfare. Din acestea, două sunt din Bulgaria - Fanfara “Dobrich Brass Band” și Chișinău - Republica Moldova - Fanfara “Acord”, iar restul de șapte sunt:  Orchestra “Valahia”, din Giurgiu, Fanfara “Muzica Apelor” - Constanța, Fanfara Municipiului Sighișoara, Orchestra “Mezzo Forte Soul Music” - Otopeni, Fanfara “Kovats Andras” - Reci, Covasna, Fanfara din Chetriș a fraților Lucan - Iași și Fanfara “Transilvania” - Alba Iulia.

“În total participă 270 de persoane, fanfarele acoperind aproape toate zonele țării, cu excepția Banatului și Olteniei. Avem fanfare care vin chiar de la începutul festivalului, precum fanfara din Giurgiu, care nu a lipsit de la nici o ediție, dar avem și fanfare care participă pentru prima oară la Galați”, a spus directorul festivalului,  Marin Boroghină, dirijor al Fanfarei Valurile Dunării a Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galați.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, de la ora 18.30, pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde toate fanfarele participante vor defila în fața publicului, susținând câte un scurt recital.

În afară de scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor, până duminică, fanfarele participante la festival vor concerta, de la ora 19.00 la ora 20.00 și în alte zone din oraș, respectiv Grădina Publică (vineri - Fanfara “Kovats Andras” Covasna, sâmbătă - Orchestra “Mezzo Forte Soul Music” Otopeni și Fanfara “Dobrich Brass Band” Bulgaria, duminică - Fanfara “Muzica Apelor” Constanța), Parcul Eminescu (vineri - Fanfara Municipiului Sighișoara, sâmbătă - Fanfara “Acord” Chișinău) și Foișorul de pe Faleza Dunării (vineri - Fanfara “Acord” Chișinău, sâmbătă - Fanfara “Transilvania” Alba Iulia, duminică - Orchestra “Valahia” din Giurgiu și Fanfara din Chetriș a fraților Lucan).

Potrivit organizatorilor, pentru Festivalul de Fanfare s-a alocat un buget în valoare de 100.000 de lei.

.gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Galaţiul va petrece weekendul în acorduri de fanfară

Festivalul Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici", aflat la a XIV-a ediţie şi organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos", va începe astăzi, 3 august, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Şase fanfare faimoase din ţară şi din Republica Moldova şi sute de instrumentişti îi vor încânta pe gălăţeni, până duminică, 5 august.

Timp de trei zile, cele şase orchestre vor susţine concerte în aer liber, începând cu ora 19,00, pe scena pricipală a festivalului, lângă "Păpădie", dar vor fi şi trei reprezentaţii programate în zone cu intens trafic pietonal, pe Faleza Dunării şi în Grădina Publică.

Programul festivalului

Festivalul va debuta astăzi, 3 august, de la ora 18,30, cu intonarea Imnului României şi al Uniunii Europene. Evident, va răsuna şi valsul "Valurile Dunării", urmat de defilarea şi prezentarea fanfarelor participante. Apoi, începând cu ora 19,00, atât pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, cât şi în Grădina Publică şi pe Faleză, vor avea loc concerte de muzică de promenadă şi divertisment. La Sindicate, până la ora 22,15, vor urca pe scenă Fanfara "Valurile Dunării", Muzica Militară a Forţelor Navale (Constanţa), Orchestra "Model" a Departamentului Trupelor de Carabinieri (Republica Moldova), trupa de majorete Câmpia Turzii şi Orchestra "Valahia" (Giurgiu), însoţită de trupa de majorete. În aceeaşi seară, între orele 19,30 şi 20,30, pe Faleza Dunării, vor răsuna acordurile Fanfarei de copii şi tineret din Târgu Secuiesc, iar la Grădina Publică, în acelaşi interval, va putea fi ascultată Fanfara de copii şi tineret "Promenada'' din Câmpia Turzii.

Sâmbătă, tot de la ora 19,00, vor evolua, pe scena de la Păpădie, Muzica Militară a Forțelor Navale din Constanța, Fanfara de copii și tineret din Târgu Secuiesc, trupa de  majorete din Câmpia Turzii, Orchestra "Valahia" din Giurgiu şi Fanfara de copii şi tineret "Promenada'' din Câmpia Turzii. Pe Faleza Dunării, între orele 18,30 - 19,30, va cânta Orchestra "Model" a Departamentului Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova.

Duminică, în ultima zi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, vor putea fi reascultate, de la ora 19,00, Fanfara de copii și tineret din Târgu Secuiesc, Fanfara de copii şi tineret "Promenada'' Câmpia Turzii, Orchestra "Valahia" din Giurgiu şi Orchestra "Model" a Departamentului Trupelor de Carabinieri din Moldova. Pe Faleză, între orele 18,30 şi 19.30, va concerta Muzica Militară a Forţelor Navale din Constanţa.

Despre fanfarele invitate la Festivalul "Iosif Ivanovici"

Începând cu anul 2005, Centrul Cultural "Dunărea de Jos” organizează Festivalul Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici", care promovează formaţii prestigioase şi orchestre tinere cu potenţial, pentru a-i aduce un omagiu compozitorului român.
Înfiinţată în 2002, Fanfara "Valurile Dunării" pune în valoare una dintre tradiţiile Galaţilor, ce datează din 1832, odată cu înfiinţarea primei Fanfare Militare în cadrul Regimentului de Marină 11 Siret.
Muzica Militară a Forţelor Navale Române este o formaţie de prestigiu în peisajul cultural-artistic al meleagurilor dobrogene. Sub bagheta şefului şi dirijorului colonel Cornel Ignat, doctor în muzică, licenţiat în Teologie, Muzica Militară a Forţelor Navale s-a făcut cunoscută în întreaga Europă, la evenimente de profil.
Fondată în anul 1994, Orchestra "Model" este o subdiviziune Departamentului Trupelor de Carabinieri, condusă de către maiorul Oleg Cazacu, maestru în Artă, lector universitar al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Din palmaresul formaţiei, se remarcă trofeele câştigate în 2015, la festivaluri în Franţa şi Italia.
Fanfara Clubul Copiilor, înfiinţată în 1993, în Târgu Secuiesc are în prezent 50 de membri cu vârste între 10 şi 25 de ani, de la elevi de clasa a IV-a, până la studenţi. Repertoriul orchestrei este de o mare diversitate: marşuri, prelucrări folclorice, prelucrări clasice, muzică uşoară, muzică de dans şi de film. În repetate rânduri, artiştii au fost invitaţi să concerteze în Ungaria, Austria, Moldova, Italia şi Polonia.
Fanfara "Promenada'' din Câmpia Turzii, sub conducerea dirijorului Sorin Sălăjan, şi-a format un repertoriu bogat cu care a fermecat publicul numeroaselor spectacole susţinute atât în ţară, cât şi în străinătate. Un moment special pentru artiştii "Promenadei" a fost festivalul de la Malgrat de Mar - Spania, unde au obţinut locul I.
Orchestra "Valahia" a fost înfiinţată în anul 2003 de către Consiliul Local Giurgiu, fondatorul ei fiind profesorul şi dirijorul Virgil Peţanca. De la înfiinţare şi până în prezent, "Valahia” a susţinut sute de concerte de sală şi în aer liber, atât în ţară, cât şi în străinătate. Orchestra a înregistrat două albume şi a participat la festivaluri internaţionale de gen în România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Festivalul ”Iosif Ivanovici” a fost o încântare. Şi în chioşc (şi pe Esplanadă) fanfara cânta...

A XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici", încheiat pe 5 august, după trei seri târzii de adevărat regal al muzicilor româneşti de alămuri, a început cu un emoţionant omagiu adus compozitorului re/cunoscut în toată lumea acum un centenar, Iosif Ivanovici. Emoţionant, Fanfara "Valurile Dunării", care continuă o "tradiţie ce datează din anul 1832, o dată cu înfiinţarea primei Fanfare Militare în cadrul Regimentului de Marină 11 Siret", fanfară a Centrului Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ), dirijată de maestrul Marin Boroghină, a interpretat un minirecital Ivanovici: recent redescoperitul Marş al Regimentului 11 Siret, urmat de celebrul vals în lume "Valurile Dunării" (preluată de Strauss într-un turneu românesc, lucrarea a fost întâi tipărită, din greşală, sub numele marelui vienez, la New York) şi, cu sprijinul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", a urmat aria personajului Ivanovici din opereta "Muza", de George Grigoriu!

Pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde s-au adunat seară de seară peste 1.500 de melomani, dar şi pe Faleza inferioară sau în Grădina Publică, festivalul organizat de CCDJ sub egida Consiliului Judeţean a încântat publicul cu cinci orchestre din România şi una din Republica Moldova (fanfara din Turcia a trebuit să-şi contramandeze în pripă venirea).

A evoluat Orchestra model a Departamentului trupelor de carabinieri din Republica Moldova, Condusă de mr. Oleg Cazacu, Maestru în Artă, lector universitar al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, formaţie cu trofee câştigate în Franţa şi Italia, inclusiv premiul preşedintelui Italiei, drept "Cea mai bună orchestră de paradă" în 2015.

Orchestra de suflători "Valahia" din Giurgiu, condusă de fondator, dirijorul Virgil Peţanca, trupă cu două albume înregistrate şi  participări la festivaluri internaţionale, a fost însoţită de formaţia sa de majorete, "Step Up", a maestrulului coregraf Tania Moga.

Muzica Militară a Forţelor Navale Române Constanţa, cunoscută în întreaga Europă, l-a avut în frunte pe dirijorul col. Cornel Ignat, doctor în muzică.

Fanfara de copii şi tineret "Promenada" Câmpia Turzii, dirijor Sorin Sălăjan, smulgea Locul I la Festivalul de la Malgrat de Mar - Spania.

Nu în cele din urmă, Fanfara şi majoretele Clubului Copiilor Târgu Secuiesc - dirijor prof. Gyergyay Barna, coregrafie Kiss Katalin.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

În weekend, Festivalul Internaţional de Fanfare 2019

Sâmbătă, 5 iulie, de la ora 18.30, pe scena din Grădina Publică va avea deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internațional de Fanfare și Orchestre de Marș și Promenadă IOSIF IVANOVICI. La această ediţie care se va desfăşura până duminică inclusiv participă circa 300 de artişti  din România și Republica Moldova, respectiv: Orchestra de Suflători VALAHIA din Giurgiu, Fanfara MUZICA APELOR din Constanța, Orchestra MEZZOFORTE SOUL MUSIC din Otopeni, Orchestra Model a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Rep.Moldova, Fanfara CEADÎR LUNGA din Găgăuzia, Rep.Moldova, Fanfara Clubului Elevilor și Copiilor din Tg.Secuiesc, Fanfara VALENTIN LUCHIANOV din Zaim, Rep.Moldova, Fanfara Comunei SLOBOZIA MARE, Rep.Moldova şi Fanfara VALURILE DUNĂRII  a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” – orchestra-gazdă. Muzicienilor li se alătură Majoretele Clubului Copiilor din Câmpia Turzii. Potrivit reprezentanţilor  “repertoriile orchestrelor au o mare diversitate – de la specific etnic, tradițional, sau orchestrații după hituri, muzică de film sau lucrări clasice, până la compoziții pentru fanfare.

Programul festivalului este următorul: 5 iulie – orele 18.30 – 22.15 – scena din Grădina Publică – deschiderea oficială, parada formațiilor și un concert,      orele 19.30 – 20.30 – foișor, Faleza Dunării – concert, 6  iulie – ora 10.30 – concert – Grădina Publică, Foișor  – orele 19.00 – 22.30 – scena festivalului, Grădina Publică – spectacole, orele 19.30 – 20.30 – foișor, Faleza Dunării – concert,  7  iulie – ora 10.00 – concert – Grădina Publică, Foișor – orele 19.00 – 22.00 – scena festivalului, Grădina Publică – spectacole, orele 19.30 – 20.30 – foișor, Faleza Dunării – concert”.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Festivalul Național de Fanfare ”Iosif Ivanovici” 2021

Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, organizează în perioada 11 – 12 septembrie 2021 Festivalul Național de Fanfare ”Iosif Ivanovici”.
Ediția din acest an se va desfășura începând cu orele 18.30 la scena amplasată pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde vor concerta următoarele fanfare și orchestre de marș și promenadă:
- Fanfara Militară a Forțelor Navale – Constanța
- Orchestra ”Valahia” – Giurgiu
- Orchestra Mezzoforte Soul Music cu Ansamblul de dansuri ”Perinița” - București, Otopeni
- Fanfara Atlantisz – Ozun, Covasna
- Fanfara din Chetriș - Iași
- Ansamblul - Câmpia Turzii
- Ansamblul de dansuri ”Olympos” – Galați
- Fanfara ”Valurile Dunării” – Galați
- Soliști vocali și balerini ai Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” Galați și Teatrului Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard”.
Accesul la acest eveniment se va face intr-un perimetru bine stabilit, cu respectarea normelor sanitare de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 specificate în Hotărârea nr. 50/26.07.2021 a CNSU(purtarea măștii obligatorie, prezentarea unui certificat de vaccinare sau trecere prin boală, test antigen rapid negativ nu mai vechi de 24 ore sau test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore).

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

(Marți, 9 august 2022)

Festivalul Naţional de Fanfare a ajuns la a XVII-a ediţie

Centrul Cultural Dunărea de Jos organizează Festivalul Național de Fanfare ”Iosif Ivanovici”, ediția a XVII-a în zilele de 10 și 11 august 2022 pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. După trei zile de folclor, de tradiții și obiceiuri, gălățenii sunt invitați să se delecteze cu muzică de promenadă.

Vor participa fanfare din Constanța, Otopeni, Tg. Secuiesc, Bistrița Năsăud și Brăila. Gazda, Fanfara Valurile Dunării va aduce pe scenă în fiecare seară a festivalului valsuri, tangouri și cântece de altădată.

Invitatul special al festivalului, Fanfara Mahala Rai Banda. Mahala Rai Banda este o trupă care a fost înființată de violonistul și compozitorul Aurel Ioniță, originar dintr-o familie de lăutari din satul Clejani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.