Jump to content

Este încălzirea globală o farsă?


dcp100168

Recommended Posts

Studiu: Dovezile stiintifice indica o racire globala care va dura cateva decenii

Temperaturile la nivel global nu au mai crescut din 1998, contrar cu cele sustinute de adeptii incalzirii globale, potrivit unor studii recente, citate de WashingtonExaminer. In plus, tot mai multe dovezi stiintifice indica faptul ca lumea se va confrunta cu o racire globala, care va dura mai multe decenii. Dr. Don Easterbrook, geolog si profesor emerit la Western Washington University, a prezentat date stiintifice care arata ca Pamantul se va confrunta cu o vreme mai racoroasa si mai umeda pentru urmatorii 25-30 de ani. Intr-un studiu recent, el a afirmat ca, dupa ciclul de racire a temperaturii care a durat pana in 1945, au urmat cateva decenii de incalzire globala, care au luat sfarsit in 1998. In acest moment, temperatura a revenit la un aspect "mai racoros", lucru care pune sub semnul intrebarii seriozitatea modelelor folosite de Comisia interguvernamentala a Natiunilor Unite pentru schimbari climatice (IPCC). Aceasta a estimat ca temperaturile globale vor creste cu un grad Fahrenheit* pana in 2011 si cu 2 grade Fahrenheit pana in 2038. In acelasi timp, alti experti sunt convinsi ca Pamantul s-ar putea confrunta nu doar cu o racire globala in urmatoarele decenii. Victor Manuel Velasco Herrera, cercetator la Institutul de Geofizica ce apartine de National Autonomous University din Mexic, a afirmat ca datele stiintifice arata inceputul "unei mici ere glaciare" in 10 ani, care va acoperi tot secolul 21. "Modelele folosite de IPPC nu sunt corecte deoarece nu iau in calcul factori naturali precum activitatea solara", a afirmat Velasco Herrera. De asemenea, Societatea Astronomica din Australia a prognozat ca activitatea Soarelui se va reduce semnificativ in urmatoarele decenii.

La randul sau, geologul australian Ian Plimer crede ca incalzirea globala a devenit noua religie a elitelor urbane din tarile dezvoltate. Omul de stiinta sustine ca teoria schimbarilor climatice provocate de oameni nu este decat o farsa promovata de ecologisti fundamentalisti si imbratisata interesat de clasa politica. In timp ce ecologistii isi justifica teoriile privind evolutia climatului pe datele din ultimele sute de ani, geologii folosesc un cadru mult mai larg, care ajunge la sute de milioane de ani. Concluzia sa este ca, de-a lungul timpului, perioadele de incalzire globala au reprezentat pentru oameni epoci de abundenta, cand civilizatiile au facut salturi uriase. Washington Examiner afirma ca politicienii americani se bazeaza pe asa-zisul "consens" al oamenilor de stiinta atunci cand solicita o legislatie mai dura in ceea ce priveste reducerea emisiilor de carbon. Datele Natiunilor Unite sunt insa gresite si invechite, ele omitand in mod deliberat influenta fortelor naturale, sustin cei care pun sub semnul indoielii incalzirea globala. In 2007, Comisia interguvernamentala a Natiunilor Unite pentru schimbari climatice si fostul vicepresedinte american Al Gore au fost recompensati cu Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile lor de popularizare a informatiilor privind schimbarile climatice.

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-60298 ... ecenii.htm

Link to comment
Share on other sites

Efectul de sera nu este o farsa. Intr-o sera este mai cald nu?

Topirea accentuata a ghetarilor nu este o farsa. Adica ghetarii se topesc cand de fapt n-ar trebui... cu o clima care se raceste!

Link to comment
Share on other sites

Mă gândesc la o chestie: a făcut cineva o estimare a poluării, a noxelor eliberate în atmosferă, de-a lungul istoriei moderne?

Care era gradul de poluare la începutul revoluției industriale? Cât a crescut după 100 de ani? Dar în zilele noastre, când conștientizăm acest pericol?

Link to comment
Share on other sites

Evident, adevarul este la mijloc. Erupria unui vulcan maricel ca cea a vulcanului Krakatoa din anul 1883, polueaza de 3 ori mai mult decat au poluat oamenii in ultimii 100 de ani), si poate duce la perioade glaciare de ordinul anilor(1884 a fost numit de Academia Britanica anul fara vara pentru ca temperatura medie pe glob scazuse cu cateva grade). Din pacate oamenii au capacitatea de a duce la disparitia speciilor, unde mai pui ca toata poluarea se aduna la "poluarea naturala", iar mai presus de toate, oamenii "ataca" sistemele naturale de aparare ale planetei, distrugand astfel mecanismele de entropie ale naturii. Practic Pamantul dupa o catastrofa re reface aproape complet in timp, insa nu se va reface niciodata asa cum il stim noi, daca distrugerile sunt "coordonate" de noi. Practic daca ne mai jucam mult cu focul o sa generam disparitia a 80% din specii(probabil si pe noi). Ar fi un pic mai grav decat marea extinctie care a dus la disparitia dinozaurilor, dar de aceasta data, afectate for fi cam toate mamiferele, cam toate pasarile, reptilele, batracienii... Practic daca distrugem complet padurea amazoniana si apoi ne mai aruncam in cap si cateva rachete nucleare in goana dupa ultimele resurse Pamantul va ramane populat doar de 10, maxim 15% din speciile cunoscute azi, in general moluste sau vertebrate mici nocturne sau care traiesc in pesteri sau in sol.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.