Jump to content

Taxe şi comisioane bancare

Recommended Posts

Posted

vom observa ca in Romania se practica, cu acordul autoritatilor, jaf la drumul mare

Poate, dar onor bancile nu sunt obligate sa aplice acele taxe si comisioane. Faptul ca banci europene fac magariile astea in Romania, fara a indrazni sa faca asa ceva la ei, nu arata decat dispretul lor (conducerii centrale) fata de cetatenii romani, luati drept fraierii Ioropei.

Posted
Faptul ca banci europene fac magariile astea in Romania, fara a indrazni sa faca asa ceva la ei, nu arata decat dispretul lor (conducerii centrale) fata de cetatenii romani, luati drept fraierii Ioropei.

Eu as crede mai degraba ca ar face exact asa oriunde, inclusiv la ei acasa, numai ca acolo au restrictii pe cind la noi nu au.

Nu cred ca exista banca sa aiba vreun suflet milos si sa spuna" Nu, nu pot face asta concetatenilor mei. Mi-e mila de ei, saracii..."

Banii nu au miros si nu le pute de unde ii scot.

Posted

@katman:

Da, poate. Banii nu au miros, e stiuta vorba. Dar in Austria, de ex., Raiffeisen/Erste nu ar avea curajul sa gandeasca sa ceara 11-12-15% dobanda la credite in euro (daca nu si mai mult), in conditiile in care inflatia in zona euro e pe la 2%, iar dobanzile la depozite depasesc cu greu 4-5%. Valabil si pentru GSG in Franta, NBC in Gretzili, etc.

Posted

@kaisin:

Daca BNR nu spune unor institutii ca nu e "normal" sa perceapa o gramada de taxe, comisioane, asta nu inseamna ca respectivele institutii pot lua pielea de pe om impunand tot felul de biruri.BNR nu poate impune norme in aceste situatii, ele tin clar de "internele" bancilor. Faptul ca ele practica in Romania asa ceva.. e vorba exact de ceea ce scriam: respect fata de client.

Posted

@kaisin

Fie cum zici tu...

Dar uite cum exemplu despre cum intelege Erste-BCR sa-ti respecte clientii: pana acum vreo doua luni, depunerea de numerar pe un card Erste-BCR nu era comisionata in niciun fel. De duceai la ghiseu, completai un formular de 2 randuri, dadeai banii si sanatate - intrau banii in cont. Operatiune de 15-20 de secunde. Acum, mare banca austriaca (si in perioada asta de mare criza) considera ca e firesc sa-i arda pe clienti cu 4 lei/operatiune, in conditiile in care clientul vine pur si simplu si depune bani in conturile lor... Da-mi voie sa cred ca marea Erste este, de fapt, un gainar ordinar care profita si mai-si trage cate un euro de la romani.

Daca vrei alt exemplu: un transfer de bani, intre doua sucursale ale aceleiasi firme/institutii bancare, una in Romania si alta in strainatate, dar tot in UE, ajunge sa te coste undeva la un nivel cu doua cifre al comisionului. Concret, pentru un transfer de vreo 90 de euro in Romania mi s-a cerut vreo 26-27 euro comision. Binenteles, transferurile "afara" intre sucursale ale aceleiasi banci sunt comisionate rezonabil, lucru confirmat de cel care urma sa primeasca acei bani. Asta dupa ce mi-a spus ca asaceva nu exista, nu se poate, ca e furt pe fata, etc.

Nu cred ca BNR ar trebui sa-i spuna BCR ca e aberant sa-ti taxezi clientii cand vin si-ti depun bani sau astorlalti sa le ceara o analiza a costurilor unui transfer bancar...

Posted
Daca ai cont la BCR si iti ia doar 4 lei la depunere, fii fericit. Eu am la ING si imi ia 7.5 RON !

Depune şi tu mai mulţi bani :d

Operaţiuni cu numerar - Depuneri la ghişeele ING Bank

Sume până la 5,000 lei - 7.5 lei

Sume peste 5,000 lei - 0

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.