dcp100168 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Zgura Combinatului, transformată în ciment* Zgura de furnale, care nu mai este transportată începând cu data de 16 iulie în perimetrul haldei ca urmare a sistării activităţii de depozitare, ia drumul fabricilor de ciment din România, potrivit declaraţiei şefului Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu.Începând cu data de 16 iulie, depozitarea zgurii la halda de zgură a devenit istorie, acest lucru fiind prevăzut în autorizaţia de mediu obţinută acum câţiva ani de Combinat, şi care mai prevede de asemenea faptul că valorificarea zgurii existente în haldă poate fi făcută până în cursul anului 2014, după care perimetrul trebuie ecologizat. Deşi nu au realizat multe dintre obligaţiile pe care şi le-au asumat în autorizaţia de mediu în ceea ce priveşte închiderea haldei de zgură, motiv pentru care au primit o sancţiune de un miliard de lei vechi de la comisarii Gărzii de Mediu Galaţi, cei din conducerea colosului siderurgic au pus în practică soluţia pe care au anunţat-o într-un comunicat de presă emis recent, şi anume încheierea unor contracte cu o serie de firme pentru valorificarea zgurii produse pe platforma siderurgică şi care u mai poate fi adusă la halda de zgură."Am fost joi în Combinat şi pot să vă spun că zgura de furnal este dusă la staţia de granulare, după care este livrată unor fabrici de ciment din România, cum sunt Lafarge sau Holcim. În ceea ce priveşte deşeurile inerte (n.r. - deşeurile rezultate din demolări sau dezasamblări) vor fi depozitate pe o locaţie numită Valea Lupului, care este o platformă betonată care va fi împrejmuită şi care se află în incinta Combinatului, urmând ca cei din Combinat să obţină aviz de mediu", a declarat şeful gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=13
Gabbiano Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 din cate stiu eu zgura de furnal are limitele admise depasite cu mult in privinta radioactivitatii.poate informatiile mele sunt eronate dar sunt aproape sigur de asta.daca am dreptate...are sa iasa un ciment de numa' bun de facut beton ptr case.
Recommended Posts