Jump to content

Profesorul de matematică online


dcp100168

Recommended Posts

Emil Dumitrescu are un nou site

Profesorul de matematică online

Ai probleme cu matematica şi nu ai bani de meditaţii. Iată că renumitul profesor de matematică Emil Dumitrescu te invită pe gratis pe site-ul său www.profesoronline.ro. Despre ceea ce veţi găsi aici ne spune chiar „meditatorul online”: „Am adunat, în peste 40 de ani, o experienţă considerabilă, instruind, de-a lungul anilor, elevi din România, Maroc şi Franţa. Am făcut-o, întotdeauna, cu pasiune, iar acum, folosind suportul oferit de internet, doresc să-ţi ofer şi ţie o mâna de ajutor; evident, dacă ai nevoie!” „Vei găsi aici un suport teoretic, sub formă concentrată, dar şi numeroase exerciţii şi probleme originale, însoţite de soluţii şi rezolvări, mai mult sau mai puţin detaliate (până la urmă, efortul personal e şi el necesar!), la nivelul programei de liceu, unele fiind utile şi pentru aprofundarea cunoştinţelor din clasele terminale ale gimnaziului”. „Dacă eşti student, iar matematica te urmăreşte în continuare, poţi regăsi aici informaţiile, uitate eventual, necesare înţelegerii unor noţiuni mai elaborate”. „În sfârşit, doresc să-ţi sugerez că intenţia mea nu este să mă substitui profesorului tău de la şcoală! Doresc, doar, să promovez o colaborare, în folosul tău, îndemnându-te, totodată, să studiezi, să doreşti să înţelegi, să reţii ce ai înţeles şi, apoi, sa poţi folosi ce ai învăţat!”

http://www.viata-libera.ro/articol-Prof ... ine_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Profu’ de mate scoate elevii la tablă pe internet

* Emil Dumitrescu meditează on-line adolescenţi din toată lumea, care sunt pasionaţi de ştiinţa cifrelor, a formulelor şi a ecuaţiilor.

După ce a predat matematica aproape 50 de ani, Emil Dumitrescu, profesor din Galaţi, vine în ajutorul elevilor oferindu-le con sultaţii pe internet. Cei care îi solicită lecţii on-line nu sunt doar din România, ci şi din Franţa, SUA, Danemarca, Spania şi Marea Britanie. Dar, la 68 de ani, Emil Dumitrescu este conştient că niciodată internetul, chiar şi interactiv, nu va înlocui matematica de la orele de clasă.

Peste o mie de accesări zilnic

Emil Dumitrescu recunoaşte că dialogul cu elevii pe internet nu a fost ideea sa. „Acum un an, un fost elev deal meu, Codrin Ştefan Arsene, care acum este student în SUA, m-a făcut să înţeleg cât de mult i-aş putea ajuta pe adolescenţi explicându-le pe internet tainele matematicii. M-a convins. Aşa a apărut site-ul www.profesoronline.ro. În pragul examenelor de absolvenţă, am ajuns la peste o mie de accesări zilnic”, spune profesorul. Faptul că soluţiile sale de rezolvare a problemelor sunt apreciate se vede nu doar în numărul de vizite pe site, ci şi în rezultatele obţinute, la Bacalaureat şi la olimpiade interne şi internaţionale, de elevii şi absolvenţii colegiilor naţionale unde a predat în oraşul de pe Dunăre.

„Ai noştri sunt mult mai buni!”

În deceniile în care s-a aflat la catedră, profesorul Emil Dumitrescu a avut ocazia să predea şi în străinătate. „Pot spune că elevii noştri sunt mult mai buni decât marocanii sau decât francezii, chiar. Dacă la noi, la Bacalaureat, absolventul intră doar cu pixul şi cu ce are în cap, nu aceeaşi situaţie este în Franţa, unde candidaţii găsesc pe băncile din sala de examen şi tabele cu formulele care pot fi folosite, ei nefăcând decât să le aleagă pe cele bune şi să le aplice”, explică Emil Dumitrescu cum „scapă” elevii din Franţa de repetarea examenului de Bacalaureat.

Partidă de şah de un an

Evoluţia pe care a avut-o viteza corespondenţei este un alt element care l-a marcat pe Emil Dumitrescu. „Am fost pasionat de şah încă din studenţie. După ce am absolvit facultatea, în 1962 am început să predau matematica la o şcoală de ţară din satul Iveşti, judeţul Galaţi. Am participat la un concurs de şah prin corespondenţă care s-a întins din 1964 până în 1968, Cupa Magazin, unde am luat locul IV pe ţară. Uneori, scrisoarea care conţinea mutarea de pe tablă ajungea la destinatar şi după două-trei săptămâni. Aşa se făcea că o simplă partidă de şah putea dura şi un an”, povesteşte, zâmbind, profesorul de matematică.

Internetul nu bate ora de clasă

Emil Dumitrescu doreşte acum să-şi upgradeze site-ul pentru a putea discuta în timp real cu adolescenţii care-l vizitează. „Recunosc, feed-backul nu este suficient de prompt în prezent. Indiferent de rapiditatea întrebărilor şi a răspunsurilor via internet, nimic nu va putea înlocui orele de predare de la clasă. Una este să interacţionezi cu elevii şi studenţii într-o sală de curs şi cu totul alta - din faţa unui monitor”, încheie profesorul din Galaţi.

Din Iveşti-Galaţi, via Maroc, în Franţa

După primii ani în care a predat matematică în mica localitate gălăţeană Iveşti, în 1968 profesorul Dumitrescu a ajuns în cancelariile colegiilor naţionale „Vasile Alecsandri”, „Al.I. Cuza” şi „Mihail Kogălniceanu”, făcând şi un „ocol” prin două instituţii de învăţământ marocane – Colegiul „Sidi Aissa”, din Souk-El- Arbaa, şi Liceul „Al Laymounne”, din capitala Rabat, între 1973 şi 1976. După Revoluţie, a predat la Liceul „Louis Bascan”, din Rambouillet, Franţa. Beneficiar al mai multor distincţii de merit acordate din toate „direcţiile” politicii, el a fost şi timp de 11 ani inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, unul dintre cei mai longevivi profesori în această funcţie din ţară. Actualmente pensionar, profesorul de matematică Emil Dumitrescu mai primeşte fracţiuni de normă didactică la colegiile care îl solicită. Dar nici matematica, nici şahul, nici orele de curs şi nici meditaţiile pe internet, nu-i pot fragmenta timpul pe care doreşte să-l petreacă alături de nepoţeii pe care i-au dăruit cei doi copii săi.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... -internet/

Link to comment
Share on other sites

  • 13 years later...

Doliu în învăţământul gălăţean! A murit profesorul Emil Dumitrescu

Învăţământul din Galaţi este în doliu. A murit profesorul Emil Dumitrescu. "Ne-a părăsit un reprezentant de seamă al învăţământului gălăţean, profesorul de matematică Emil DUMITRESCU, cadru didactic la Liceul „Vasile Alecsandri” începând din anul 1968 (director al acestuia în perioada 1987-1989) şi la Liceul „Al.I. Cuza” din Galaţi (1991-1997), inspector şcolar general în Galaţi (1989-1990), distins cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Comandor în anul 2004 (n. 21 febr. 1941, com. Iveşti, jud. Galaţi). Dumnezeu să-l odihnească!", transmite Serviciul Referinţe - Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.