Jump to content

Doar examene orale la facultate?


dcp100168

Recommended Posts

Studenţii se plâng că li se pregăteşte ceva

Doar examene orale la facultate?

* Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” vrea să impună doar testările orale ca modalitate de examinare *

Studenţii de la Universitatea „Dunărea de Jos” sunt nemulţumiţi de faptul că o parte a Senatului instituţiei doreşte să elimine în totalitate examenele scrise, urmând ca toate testările să fie făcute oral.

Disputa dintre studenţi şi profesori, născută în urmă cu câteva luni într-o şedinţă a Senatului, a pornit de la o serie de măsuri pe care conducerea universităţii a vrut să le ia pentru a preveni eventualele acte şi tentative de corupţie. Mai mult, spun studenţii membri ai Senatului, deşi nu a fost aprobată nicio măsură în acest sens, examenele orale deja au fost introduse aproape pe bandă rulantă în sesiunea care a trecut, urmând ca din toamnă decizia să capete şi o formă oficială.

De ce se opun studenţii examinării orale? „În primul rând considerăm că această măsură nu previne corupţia şi şpaga, ci chiar o încurajează. La un examen oral pentru care un student s-a pregătit foarte bine, se poate panica, se poate pierde, şi astfel, nota nu ar reprezenta măsura cunoştinţelor lui. Iar ce este mai grav e că se creşte subiectivismul notării. Unde mai pui că, potrivit actelor normative, niciun examen oral nu poate fi contestat”, ne-a declarat preşedintele Ligii Studenţilor Gălăţeni (LSG), Dorin Coteţ. Acesta susţine că o decizie finală va fi luată, cel mai probabil, în luna septembrie, cu ocazia primei şedinţe de Senat, acolo unde studenţii membri vor încerca din răsputeri să îi convingă pe profesori să renunţe la obligativitatea examenului oral.

Pe de altă parte, examene orale au existat şi până acum în universitate, însă nu la un nivel generalizat, pe care nu le-a contestat nimeni. Întrebarea care se pune este dacă această decizie favorizează lupta împotriva corupţiei şi mai ales dacă este în favoarea studentului, aşa cum ar trebui să fie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doar ... ate_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.