toto Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Intrucat in ultima perioada s-au iscat dispute referitoare la pachetul de legi privind Educaţia, gasiti mai jos un link unde se face o analiza atenta a variantelor (Miclea vs. Andronescu) privind :1. Structura invatamantului preuniversitar2. Descentralizarea3. Selectarea directorilor de scoli4. Managementul retelei scolare5. Selectia si angajarea resursei umane6. Descentralizarea curriculara7. Admiterea la liceu8. Finantareahttp://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6041207-miclea-andronescu-comparatie-intre-doua-viziuni-invatamint-preuniversitar.htm
katman Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Una din marile probleme, parerea mea, este tocmai existenta atitor viziuni diferite.Atita vreme cit fiecare nou guvern sau fiecare nou ministru vine cu alta viziune decit cel dinainte si face totul varza, nu va merge nimic bine.In primul rind, invatamintul (ca si sanatatea) trebuie scoase din sfera politica. Strategia trebuie facuta DE SPECIALISTI si nu la nivel de partid sau de guvernul A sau B, ci unitar acceptata, fiecare guvern obligindu-se sa o respecte pina la final indiferent de persoana ministru, culoare politica etc.Aceasta strategie nu este dificil de enuntat, de fapt a fost deja. Directia in care ar trebui sa mearga este, cu foarte mici diferente, acceptata si indicata de mai toate persoanele cu experienta (de ex. dnii Colceag sau Marian Stas). Adoptarea ei si ducerea la indeplinire trecind peste mizeriile politice, asta e ceea ce e foarte greu de facut.Si ca sa nu fie vreo confuzie: acei tineri sclipitori cu care ne mindrim nu sint nicidecum rodul invatamintului romanesc, ci al muncii individuale si asidue a unor profesori entuziasti.Adica al acelor oameni care ar trebui sa aiba un cuvint de spus, dar carora li se baga pumnul in gura. Sub o forma sau alta.
toto Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 In primul rind, invatamintul (ca si sanatatea) trebuie scoase din sfera politica. Strategia trebuie facuta DE SPECIALISTI si nu la nivel de partid sau de guvernul A sau B, ci unitar acceptata, fiecare guvern obligindu-se sa o respecte pina la final indiferent de persoana ministru, culoare politica etc.Si ca sa nu fie vreo confuzie: acei tineri sclipitori cu care ne mindrim nu sint nicidecum rodul invatamintului romanesc, ci al muncii individuale si asidue a unor profesori entuziasti.Adica al acelor oameni care ar trebui sa aiba un cuvint de spus, dar carora li se baga pumnul in gura. Sub o forma sau alta.Subscriu! Insa ministrul este un om politic si daca nu se baga in seama nu-si justifica prezenta in fruntea ministerului. Si de cele mai multe ori o face prost!
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now