Jump to content

Cea mai mare reţea de hoţi de animale din Moldova, anihilată


dcp100168

Recommended Posts

Cea mai mare reţea de hoţi de animale din Moldova, anihilată

Ofiţerii DIICOT din Iaşi şi Vaslui au anihilat cea mai mare grupare organizată de hoţi de animale din Moldova. Banda acţiona pe raza judeţelor Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Bacău şi Neamţ. În urma celor 17 percheziţii simultane efectuate în judeţele Iaşi şi Vaslui, au fost prinse 20 de persoane. Grupul infracţional a comis 150 de furturi, iar prejudiciul creat este de peste 150 de mii de lei.

Membrii reţelei au fost supravegheaţi de poliţişti şi procurori, timp de două luni. Asta după ce zeci de persoane au reclamat că le dispar animalele chiar din curte. Furturile aveau loc doar noaptea. Reţeaua, din care fac parte aproape 20 de persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, acţiona în toate comunele din judeţele Moldovei.

Anchetatorii au stabilit că până acum au fost furate peste 100 de animale în valoare de peste 150 de mii de lei.

http://www.antena3.ro/stiri/justitie/ce ... 77909.html

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăriri penale a inculpaţii Mişu Gangal, Gabriel Viorel Gangal, Marius Laurenţiu Gangal, Corneliu Barzu, Dorinel Barzu, Iulian Rotaru, Vasile Aioniţoaiei, Ionuţ Ungureanu şi Gangal Florin, sub acuzaţia săvârşirii infracţiunii de constituire sau aderare la un grup în vederea comiterii de infracţiuni şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Cei nouă au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

La această grupare au mai aderat inculpaţii Gangal Gabi Viorel, Gangal Marius Laurenţiu, Rotaru Iulian, Aioniţoaie Vasile, Ungureanu Ionuţ, Gangal Florin, învinuiţii Aioniţoaie Constantin, Aioniţoaie Gheorghe-Florin, Vizitiu Petrică, David Raymond Richard, Cocîrlă Ionel, Alistar Alin, Vieru Daniel, precum şi alte persoane.

http://www.realitatea.net/noua-persoane ... 88087.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hoţii care au furat cai din toată Moldova vor face peste jumătate de secol de puşcărie

Reţeaua care a furat vite şi cai de la 83 de familii din şase judeţe ale Moldovei a fost condamnată ieri de Judecătoria Iaşi. Ieşeanul Mişu Gangal, considerat unul dintre capii reţelei de hoţi de animale, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru furt calificat şi constituire unui grup infracţional organizat. Celălalt şef al grupării, Corneliu Bârzu a primit 12 ani de închisoare pentru aceleaşi infracţiuni. Judecătorul a decis să-i condamne şi pe Gabi Viorel Gangal la 8 ani de închisoare, Florin Gangal la 5 ani de închisoare, Dorinel Bârzu la 6 ani, Vasile Aioniţoaie la 4 ani şi 6 luni de închisoare şi Ionuţ Ungureanu la 4 ani şi 2 luni de închisoare. Mai norocoşi au fost Marius Laurenţiu Gangal şi Alin Alistar care au primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Judecătoria Iaşi a hotărât ca cei nouă să plătească şi daune materiale cuprinse între 800 şi 4.000 de lei celor 83 de familii. Mai mult, pe o parte din banii şi bunurile inculpaţilor s-a pus sechestru asigurator. "Am declarat recurs. Soluţia este nelegală pentru că la bază nu sunt probe", a declarat Bogdan Luca, avocatul lui Mişu şi Gabi Gangal.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au trimis în judecată anul trecut nouă membri ai clanurilor Gangal din Iaşi şi Bârzu din Vaslui pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat. Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2008 - august 2009 cei nouă au furat sute de animale din judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Bacău şi Neamţ. La indicaţiile lui Mişu Gangal, câte patru-cinci persoane intrau noaptea în gospodăriile oamenilor şi furau atât animale, cât şi atelaje, motoscutere, electronice, saci cu făină. Apoi mergeau pe drumuri lăturalnice şi ascundeau vacile, oile şi caii în păduri. Ei reveneau după „pradă" peste câteva zile. Procurorii au stabilit că prejudiciul în cauză este de 223.840 de lei. „După arestarea preventivă a inculpaţilor pe raza judeţului Iaşi nu a mai fost comisă nicio infracţiune", se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Regii_hotilor_de_cai_au_fost_condamnati_la_55-8_ani_de_inchisoare_0_394160900.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.