dcp100168 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Foşti angajaţi ai ICMRS, în stradăAu aşteptat cât au aşteptat, dar până la urmă au izbucnit! Peste 40 de foşti angajaţi ai Întreprinderii de Construcţii Montaj şi Reparaţii Siderurgice (ICMRS) Galaţi, disponibilizaţi în luna februarie a acestui an, din cauza scăderii comenzilor pe fondul crizei economice, s-au adunat ieri, 17 august, la clubul întreprinderii, ca să îşi ceară din nou compensaţiile băneşti pe care le aşteaptă încă din luna martie.Au stat faţă în faţă cu preşedintele consiliului de administraţie al ICMRS, Voica Marinescu, şi împinşi de disperare, şi-au spus păsul: „Avem nevoie de banii la care avem dreptul chiar acum, pentru că aşa nu mai e de trăit!”. La întâlnirea destul de tensionată au fost prezenţi şi preşedintele sindicatului ICMRS Galaţi, Alexandru Serea, dar şi vicepreşedintele acestui sindicat, Toader Ţebrean.După ce mai mulţi foşti angajaţi nemulţumiţi şi-au vărsat necazurile, preşedintele consiliului de administraţie le-a spus că într-o săptămână problema li se va rezolva - un răspuns pe care oamenii nu l-au acceptat cu uşurinţă.Ce sume aşteaptă foştii angajaţi?Mai multe detalii despre motivul care i-a împins pe gălăţeni să se adune, ieri, la cantina ICMRS, ne-a oferit Maricel Luparu, unul dintre foştii angajaţi ai întreprinderi care îşi aşteaptă cu nerăbdare banii. Are abia 31 de ani, ne-a spus, dar totuşi a acumulat 13 ani de vechime în muncă la ICMRS. „În februarie, ne-au trimis în şomaj. Urma să primim indemnizaţia de şomaj de la stat şi o compensaţie bănească egală cu diferenţa dintre 75 la sută din salariul de bază şi indemnizaţia de şomaj. Ni s-a plătit pe luna februarie şi atât. Mai avem de primit pe martie, aprilie, mai şi iunie – patru luni pentru care nu ni s-au dat bani. Nu vrem să fim o povară pe umerii lor, dar vrem să ni se dea aceşti bani, după cât ne-am chinuit”, ne-a spus Maricel Luparu.În cursul discuţiei, atunci când angajaţii au declarat că nu mai au încredere în promisiuni, preşedintele Consiliului de Administraţie al ICMRS, Voica Marinescu, a declarat că va demisiona dacă problema nu îşi găseşte rezolvarea în termenul pe care l-a prezentat. Rămâne, pentru moment, o singură întrebare esenţială: când îşi vor primi oamenii banii? Într-o săptămână, potrivit Voicăi Marinescu. «Dacă am promis, trebuie să mă ţin de cuvânt. Este vorba despre plăţiile compensatorii aferente perioadei martie-iunie, inclusiv. La salarii avem o întârziere de două luni. Trebuie să rezolvăm şi problema plăţilor compensatorii şi pe cea a salariilor. Eu nu prea mă lansez în promisiuni, dar depindem şi noi de alţii, că, dacă am fi singuri…. » a declarat preşedinta consiliului de administraţie. La finalul discuţiei, am întrebat-o pe preşedinta C.A. dacă îşi va ţine promisiunea făcută în plen şi va demisiona, în cazul în care probleme nu se rezolvă într-o săptămână. «Da!», ne-a răspuns Voica Marinescu.http://www.viata-libera.ro/articol-Fost ... ada_2.html
dcp100168 Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Nemulţumiri salariale date în clocotNemulţumirile angajaţilor legate de neplata de câteva luni de zile a salariilor au dat în clocot ieri dimineaţă, 80 de salariaţi ai ICMRSG care lucrează pe platforma siderurgică adunându-se la prima oră a dimineţii, înainte de începerea programului de lucru, pentru a cere explicaţii din partea conducerii societăţii în ceea ce priveşte achitarea banilor. Discuţiile au durat circa 45 de minute, ocazie cu care oamenii au spus că nu au cu ce să îşi plătească datoriile la bănci, diferitele facturi şi să îşi întreţină familiile, şi s-au terminat cu promisiunea făcută de preşedintele Consiliului de Administraţie al ICMRSG, Voica Marinescu, că vor fi achitate restanţele aferente lunii mai, iar în cursul zilei de azi se va încerca să se plătească drepturile salariale aferente lunii iunie.Liderul sindicatului de la ICMRSG, Alexandru Serea, care a participat la întâlnirea dintre salariaţi şi conducerea societăţii, ne-a declarat că problemele referitoare la plata salariilor durează de câteva luni şi că nu s-a găsit o rezolvare până la ora actuală. "Nu s-au mai plătit salariile din luna mai. Sunt amânate plăţile atât în ceea ce priveşte cei 365 de angajaţi care lucrează la ICMRSG, aceeaşi problemă fiind şi în ceea ce îi priveşte pe cei 180 de angajaţi care au fost trimişi, începând cu data de 8 iulie, în şomaj tehnic, şi cărora nu li s-au plătit nici lor drepturile salariale ce li se cuveneau pentru lunile mai şi iunie. Mai avem o problemă cu plata drepturilor ce li se cuveneau celor 230 de angajaţi care au fost concediaţi colectiv în primele luni ale anului şi care, potrivit protocolului încheiat între conducere şi sindicat, trebuia să primească lunar, până la data de 30 iunie, o diferenţă de bani egală suma prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă şi ajutorul de şomaj. Nici în acest caz nu au fost plătite sumele ce li se cuveneau", ne-a declarat liderul sindicatului ICMRSG, Alexandru Serea.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10
dcp100168 Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Profit de 8.949.532 lei în 2008O altă societate profitabilă în 2008 s-a dovedit a fi ICMRSG, care anul trecut a obţinut un profit de 8.949.532 lei şi a avut o cifră de afaceri ce se ridica la 38.077.099 lei, pe statele de plată ale societăţii figurând 1.041 de persoane.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=15
Recommended Posts