Jump to content

Mall-ul lui Lişinschi, "finalizat şi conservat"

Recommended Posts

Posted

Mall-ul Profiland sfidează criza

* Investiţia va ajunge la aproape 10 milioane de euro

Potrivit omului de afaceri Andrei Lişinschi, managerul grupului de firme Profiland-Intfor, compania amintită va finaliza până la toamnă construcţia mall-ului din Micro 19. Complexul comercial este amplasat în incinta fostului service auto din Micro 19 (service-ul „vechi”), vizavi de intrarea pe Aleea Comerţului („La Neacşu”). Suprafaţa construită se va ridica la circa 10.000 de metri pătraţi, fără a socoti aici generoasa parcare (câteva sute de locuri) şi clădirile administrative secundare.

Andrei Lişinchi ne-a mai mărturisit că primele cereri de închiriere a spaţiilor comerciale le-a primit chiar în ziua în care s-a început turnarea fundaţiei. Mall-ul Profiland va avea în incinta sa peste 100 de spaţii comercile (printre care unele ale unor mărci renumite de îmbrăcăminte şi încălţăminte), restaurante, baruri etc., dar şi o zonă importantă pentru distracţie: cinema, biliard, jocuri electronice.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mall ... iza_2.html

Posted

Mda... Nu stiu ce sa zic. Locuiesc chiar in acea zona. Dupa parerea mea este cea mai aglomerata zona a Galatiului, cu densitatea cea mai mare de oameni. Si-n momentul de fata traficul este extrem de ingreunat. Cand o sa se deschida si acest mall va fi crancen !!! :oops: Banuiesc ca o sa se puna semafoare, altfel s-ar paraliza traficul ! Oricum mi se pare cam inghesuita locatia !

• 3 months later...
Posted

Poate o fi ala de langa service inaugurat la toamna dar ala de la gara, oameni buni, cand il deschide pe ala ? Ca era vorba sa il deschida in primavara asta ca au terminat constructia si urmeaza sa vina firmele care au inchiriat spatiu sa si-l amenajeze, dar au lasat-o in coada de peste. Daca stiti un raspuns la intrebarea cand o sa inaugureze mall-ul de la gara (EuroMall Galati), va rog sa nu ezitati sa raspundeti. A, da si era sa uit....oare ce cinema multiplex o sa fie deschis in cadrul mall-ului de la gara? :?

• 3 weeks later...
Posted

Mall-ul lui Lişinschi, „finalizat şi conservat”

Data la care gălăţenii vor avea parte de un mall este tot mai îndepărtată, după ce prima tentativă - Manoil Mall - a eşuat iar cea de-a doua – EuroMall - este departe de finalizare. Mall-ul din Micro 19 va fi finalizat cu o întârziere de un an de zile faţă de data anunţată iniţial pentru inaugurare.

Nici cel de-al treilea centru comercial de acest tip din oraş, construit de firmele milionarului Andrei Lişinschi, nu va fi accesibil publicului larg în viitorul apropiat, deoarece va intra în conservare imediat ce vor fi terminate lucrările. Omul de afaceri a explicat că decizia va fi pusă în practică începând de luna viitoare, când se vor încheia lucrările pe şantier. „Încă lucrăm la mall. Nu ne-am oprit. Cred că luna viitoare vom trece la acoperiş. Apoi, dacă nu putem continua cu lucrările de interior, îl vom conserva. Dacă avem clienţi, ne vom gândi şi la vânzarea clădirii”, a declarat Andrei Lişinschi.

Pentru construcţia mall-ului, investitorul va cheltui 9 milioane de euro, cu 1,5 milioane de euro mai mult decât anunţase iniţial. Termenul de finalizare a lucrării este deja cu mult depăşit deoarece centrul comercial trebuia să fie finalizat încă din 2008.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... ervat.html

• 1 year later...
Posted

Dunărea Center Mall, în revenire de formă

Veşti ceva mai bune vin partea Grupului Profiland, dezvoltatorul proiectului Dunărea Center Mall, amplasat în spaţiul fostului „Service Vechi” din Micro 19.

După ce proiectul a avut un ghinion teribil în septembrie 2008, când dintr-o eroare de execuţie o parte din construcţie pur şi simplu s-a răsturnat, centrul comercial are, totuşi, şanse de a fi inaugurat în acest an. „Construcţia este practic finalizată, se lucrează la finisaje şi în 2-3 luni spaţiile vor putea fi încredinţate pentru a fi amenajate de către cei ce le închiriază. Ca o estimare, credem că vom putea inaugura centrul comercial undeva în luna august”, ne-a declarat omul de afaceri Andrei Lişinschi, managerul Grupului Profiland.

Chiar dacă este dimensiuni mai mici, dacă e să-l comparăm cu mall-urile clasice, „doar” 10.000 mp şi investiţii atrase de aproximativ 10 milioane de euro, Dunărea Center Mall are totuşi pretenţii mari, cu toate ingredientele unui centru comercial modern: restaurante, magazine de firmă, piste de bowling, săli biliard, săli de cinema.

„Am încheiat un parteneriat cu compania Cushman & Wakefield, specializată pe managementul unor astfel de spaţii comerciale, iar aceasta se va ocupa de promovarea şi închirierea către clienţi a spaţiilor pe care noi putem să le punem la dispoziţie”, a precizat Andrei Lişinschi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Un_mall_numit_dorinta_2.html

• 5 months later...
Posted

Mallul lui Lişinschi se deschide în martie 2012

Anunţat ca o investiţie de 7 milioane de euro care urma să fie inaugurată în vara acestui an, mallul din Micro 19 (vizavi de restaurantul „Neacşu”), cunoscut în târg şi ca „mallul lui Lişinschi”, mai are de aşteptat până să-şi deschidă porţile. Însă nu mult, doar până la începutul lunii martie 2012, după cum declară Andrei Lişinschi, patronul grupului Profiland.

„Am fi vrut să-l deschidem spre sfârşitul anului, cel târziu pe 1 decembrie, dar datorită unui contract comercial cu o «ancoră» care nu poate veni decât la începutul anului viitor, o să amânăm deschiderea”, spune Andrei Lişinschi.

„Ancoră” înseamnă un retailer mai mare, gen Carrefour, Real, Billa etc.. „Ca să vină mai mulţi clienţi într-un spaţiu comercial, am nevoie de o «ancoră», adică de un retailer care să atragă clienţi în magazinul respectiv. Avem un contract cu un astfel de retailer, care este în curs de semnare zilele astea, toate detaliile contractului au fost puse la punct. Dar ei au anunţat că nu pot deschide mai devreme de 15 februarie. Până îşi obţin autorizaţiile de amenajare a spaţiului şi fac modificările care cred ei că le sunt necesare, au nevoie de ceva timp. În rest, spaţiul comercial e terminat, doar că nu am dat gardul jos de acolo. În data de 24 octombrie ni s-a anunţat o comisie din partea Primăriei să anunţăm finalizarea construcţiei”, declară Andrei Lişinschi.

Întrebat dacă procedura insolvenţei deschise la INTFOR nu ar putea afecta în vreun fel contractul cu retailerul respectiv, patronului grupului Profiland a răspuns: „Contractul respectiv este pe o altă societate din grupul nostru, nu are nicio treabă cu reorganizarea INTFOR”.

viata-libera.ro

Posted (edited)

Discutie intre bine si doi "turisti"in masina, cu GPS-ul in mana, langa oribila constructie:

-Buna ziua!

-Buna ziua!

-Nu va suparati, stiti cumva unde este Dunarea Mall?

-Ce mall?

-Dunarea Mall...

-In Galati?

-Pai, pe GPS zice ca suntem aici...

-Sigur ati dat cautare in orasul Galati?

-Da, cineva ne-a spus sa ne intalnim la Dunarea Mall si pe GPS spune ca suntem aici...

-Imi pare rau, in Galati nu avem mall-uri, poate in Braila...aia ar avea ceva...

-Dar asa ne arata GPS-ul, ca e aici...

-O fi ruina asta care nu se mai termina....ca multe alte ruini care nu se mai termina...voi vedeti ruina asta inconjurata de panouri de tabla ca fiind Dunarea Mall? Eu sunt in Galati de ceva ani si daca aveam mall, sigur era sarbatoare oraseneasca :))

-Atunci ne scuzati, o zi buna!

-O zi buna si dumneavoastra....auzi la ei...MALL IN GALATI =))

Bineinteles ca dupa faza asta mi-am intrebat toti cunoscutii daca avem mall in Galati....NU, NU AVEM!!!

Bine, acum am aflat si eu ca i se spune Mall-ul lui Lisinschi, poate ar trebui sa apara asa pe GPS-uri :)) Adica, daca apare pe GPS inseamna ca exista?

Edited by AdiTZA
Posted

Mie nu mi se pare deloc terminat acel Mall! Stiti vorba aia... din fata zimbru din lateral timbru... pentru ca daca privesti din lateral vezi ca la innterior nici macar nu s-au inceput lucrarile si, e greu de crezut ca o data cu venirea frigului va incepe cineva sa lucreze acolo. (in primul rand e o cheltuiala in plus, avand in vedere ca spatiul trebuie incalzit)

• 7 months later...
Posted

Mall-ul lui Lişinschi va fi deschis în iunie

Dunărea Mall, aşa cum probabil se va numi centrul comercial construit în Micro 19 de omul de afaceri Andrei Lişinschi, va fi inaugurat luna viitoare, au declarat reprezentanţii Cushman & Wakefield, firma care a gestionat închirierea spaţiilor din mall. "Deschiderea centrului va avea loc pe 29 iunie", a afirmat, marţi, Paul Minciună, negociator Cushman & Wakefield.

În mall vor fi prezente mărci cunoscute

Mare parte din suprafaţa centrului comercial este deja închiriată de comercianţi internaţionali şi locali. "Vor fi unităţi ale retailerilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte Leonardo, Atmosphere, Frankie Garage şi Various Brands, ale retailerilor de parfumuri D&P Perfumum, de carte şi papetărie Diverta, de ţigări electronice eSmoke şi de telefoane şi accesorii Robest şi Ilex GSM - dealer Vodafone. Vor fi şi retaileri locali, din Galaţi şi din Brăila. Mall-ul va mai avea o farmacie, un pet shop şi locuri de relaxare - terasă, loc de joacă pentru copii", a spus Paul Minciună.

Al patrulea Carrefour Market din oraş

Dunărea Mall va găzdui şi o unitate Carrefour Market, care va fi inaugurată aproape simultan cu centrul comercial, a afirmat negociatorul Cushman & Wakefield. În aceeaşi perioadă, Carrefour va inaugura un magazin şi la Maşniţă, într-un spaţiu aparţinându-i reţelei locale Alcom. În oraş mai sunt două unităţi Carrefour Market, deschise anul trecut în Complexul Comercial Potcoava de Aur din Mazepa şi pe Aleea Comerţului din Micro 19.

Început acum mai bine de patru ani şi finalizat după investiţii estimate la 6-7 milioane de euro, Dunărea Mall are o suprafaţă utilă de 5.000 de metri pătraţi şi o parcare cu 115 locuri.

viata-libera.ro

• 7 months later...
Posted

Dunărea Mall Galaţi va avea şi o sală de cinema

Dacă până acum câteva luni, Galaţiul era singurul din topul celor zece mari oraşe din România fără un mall, acum avem un astfel de centru comercial, respectiv Dunărea Mall. După ce au fost deschise spațiile comerciale, se lucrează pentru inaugurarea unei săli de cinema. De asemenea, pe viitor, reprezentanţii mall-ului au în vedere şi atragerea de noi brand-uri cunoscute, astfel încât gălăţenii să fie atrași să rămână la shopping acasă.

„Avem până acum firme cunoscute, ca Atmofphere, ca Jolidon, o firmă de haine pentru copii, din Italia – Tinkerbell, dar sperăm să atragem şi altele. Însă, deocamdată, multe firme aşteaptă să testeze piaţa. Noi nu avem decât şase luni de la deschidere”, a declarat Nicoleta Prundiş, directorul Dunărea Mall. În plus, managerul ne-a mai spus că se fac toate eforturile pentru menţinerea unor chirii rezonabile, astfel încât spaţiile comerciale să fie ocupate iar afacerea să fie un succes. „Nu vrem să ajungem la faliment şi să închidem cum s-a întâmplat cu alte centre comerciale din oraş. Mai mult, încercăm să motivăm şi clienţii, prin campanii de marketing”, a adăugat Nicoleta Prundiş.

În prezent, în centrul comercial, situat într-una dintre cele mai circulate zone din oraş, funcționează farmacia Salviafarm, magazinul Carrefour, reprezentanţă DM, Dizal, Mett, Tinkerbell, Glam, o sală de firness, un loc de joacă pentru copii, o cafenea, reprezentanţa Diverta, şi alte magazine de haine, încâlţăminte, bijuterii şi accesorii. De asemenea, centrul comercial are amenajată şi o parcare subterană, facilitând astfel accesul în mall.

nepasadegalati.ro