Jump to content

Dănuţ Saulea, cercetat de DNA pentru luare de mită


dcp100168

Recommended Posts

Fostul deputat PRM Dănuţ Saulea, reţinut de procurorii DNA

Procurorii DNA l-au reţinut, miercuri, şi îl audiază pe fostul deputat PRM Dănuţ Saulea, după ce acesta a fost prins în flagrant primind aproximativ 16.000 de euro mită de la un fost preot ortodox pentru a-l ajuta să obţină un teren în localitatea Adunaţii Copăceni. Surse judiciare au declarat, miercuri seară, agenţiei MEDIAFAX că fostul deputat PRM, în prezent expert senatorial, a fost prins, miercuri în jurul prânzului, în flagrant de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în timp ce primea de la Ioan Preoteasa, fost preot ortodox, aproximativ 16.000 de euro din 50.000 de euro pe care Saulea i-a cerut acestuia pentru a interveni pe lângă diferite persoane care să îl ajute să obţină un teren în Adunaţii Copăceni (judeţul Giurgiu).

Potrivit surselor citate, Ioan Preoteasa a fost răspopit după ce a fost prins şi acuzat de înşelarea mai multor persoane în Statele Unite ale Americii. El a înfiinţat o asociaţie religioasă numite "Biserica Creştinilor Ortodocşi Tradiţionali a Valahilor de Pretutindeni". Preoteasa dorea să îşi facă o parohie proprie la Adunaţii Copăceni, motiv pentru care i-a şi cerut primarului comunei Adunaţii Copăceni, Ion Tache, să îi dea un teren pe care să îl folosească în acest scop. Primarul l-a refuzat pe Preoteasa, motiv pentru care fostul preot a ajuns în final să îi ceară lui Saulea să intervină pentru obţinerea terenului. Saulea i-ar fi cerut lui Preoteasa 50.000 de euro în schimbul intervenţiilor sale, au precizat sursele citate.

Preotul paroh din comuna Copăceni (judeţul Ilfov), Lică Lepădatu, declară că Ioan Preoteasa se recomandă ca "mitropolitul Ioan al Valahilor de pretutindeni" şi a început, fără autorizaţie, construirea unui lăcaş de cult, despre care a spus că va fi "o mănăstire cu un azil pentru bătrâni".

Dănuţ Saulea a fost deputat PRM de Galaţi în legislatura 2000-2004.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fostul deputat gălăţean Dănuţ Saulea a fost trimis în judecată

Dănuţ Saulea, care în perioada 2000-2004 a fost deputat PRM de Galaţi, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit comunicatului de presă remis de Biroul de informare şi relaţii publice a DNA, procurorii anticorupţie au dispus pe data de 19 august reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a lui Dănuţ Saulea, care era expert parlamentar la Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, iar pe data de 20 august Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile, dosarul fiind trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie, şi care a ajuns pe rolul instanţei, se arată că în ziua de 19 august Dănuţ Saulea ar fi pretins de la o persoană denunţătoare suma de 50.000 de euro, promiţându-i că în schimb va interveni pe lângă primarul comunei Adunaţii Copăceni, din judeţul Giurgiu, pentru ca acesta, care era şi preşedinte al comisiei locale de aplicare a Legii 18 din 1991, să-l pună pe denunţător în posesie cu suprafeţele de teren asupra cărora i se reconstituise dreptul de proprietate prin decizie a instanţei şi să-i şi aprobe schimbul unui teren proprietate personală cu un altul aflat în administrarea primăriei din localitate. "La data de 22 iunie 2009, inculpatul Dănuţ Saulea a primit de la denunţător suma de 3.000 USD reprezentând prima tranşă din cea pretinsă în scopul arătat, iar în data de 19 august 2009 a fost prins în flagrant delict în timp ce primea de la denunţător o nouă tranşă, respectiv 15.000 USD", se mai arată în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale de Anticorupţie.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

Şpăgarul din Senat lua mită pentru a-şi achita ratele

Fostul deputat Dănuţ Saulea a fost arestat, după ce a pretins zeci de mii de euro de la un răspopit. Dănuţ Saulea lucra la Comisia de Apărare a Senatului. În orice împrejurare se prezenta ca fiind un om influent. A sfârşit după gratii. Acuzaţia: trafic de influenţă.

Fost deputat PRM şi expert parlamentar la Comisia de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, Dănuţ Saulea (59 de ani) a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie după ce a fost prins, în flagrant, când primea 15.000 de dolari şpagă. Când vorbea despre bani, Saulea folosea cuvântul „cărţi”. „Eu am nevoie de cincizeci de mii de cărţi!”, a explicat codificat Saulea, într-o convorbire telefonică - interceptată de SRI -, care este preţul serviciilor sale. El este acuzat că a cerut 50.000 de euro de la un mitropolit, pentru a-l ajuta cu un schimb de terenuri, dar nu ar fi primit decât 18.000 de dolari. În schimbul valutei, Saulea ar fi promis că intervine pe lângă Ion Tache, primarul comunei Adunaţii Copăceni (Giurgiu), pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei Locale de aplicare a Legii 18/1991 a fondului funciar, să-i pună „clienţii” în posesia unor terenuri.

Scandalul în care este implicat Saulea a pornit de la lăcaşul de cult pe care voia să-l ctitorească Înalt Preasfinţitul Ioan, Întâi Stătătorul Bisericii Creştinilor Ortodocşi Români, pe numele său laic Ion Preoteasa (53 de ani). Născut în Adunaţii-Copăceni, Ion Preoteasa a fost hirotonit preot în Giurgiu, dar a fost caterisit, în 2005, de Biserica Ortodoxă Română (BOR). Din 2004, a aderat la Biserica Rusă din Catacombe, cult nerecunoscut de BOR. Nemulţumit că primarul din satul natal nu-l împroprietăreşte cu un teren de aproximativ jumătate de hecatar, a apelat la un fost enoriaş de-al său, Grigore Prodan, care l-a pus în legătură cu Saulea, „pentru că are autoritate”. „Saulea a început să îmi vorbească despre faptul că are datorii la bănci şi că ar vrea să îl ajut”, s-a spovedit procurorilor Ion Preoteasa.

Prima tranşă a şpăgii pentru fostul deputat a fost, conform DNA, de 3.000 de dolari. Pentru cea de-a doua tranşă, 15.000 de dolari, el a promis că va tăia o chitanţă.

http://www.adevarul.ro/articole/exclusi ... -euro.html

Link to comment
Share on other sites

Saulea avea legături cu lumea interlopă

Fiul fostului deputat PRM, Dănuţ Saulea, trimis ieri în judecată pentru trafic de influenţă, era, în urmă cu puţin timp, un apropiat al fostului lider al lumii interlope, Marian Ivan. Saulea jr. a fost bănuit că ar fi desfăşurat activităţi de recuperator, dar împotriva lui nu au existat niciodată destule probe pentru a fi pus sub acuzare. Deşi nu a fost niciodată un nume din prim planul grupărilor interlope gălăţene, George Saulea era, până în urmă cu câţiva ani, un personaj destul de cunoscut în anturajul lui Marian Ivan. Nu a fost protagonist al unor scandaluri răsunătoare şi nici nu a fost pus sub acuzare pentru vreo infracţiune, spun surse judiciare gălăţene. Totuşi, drumurile lui au trecut de câteva ori pe la Crimă Organizată, fiind suspectat că presta activităţi de recuperare. Suspiciunile au fost alimentate şi de faptul că tânărul practica boxul de performanţă, el antrenându-se în sala de sport Fight Club, care a aparţinut tot lui Marian Ivan. În paralel, a absolvit facultatea de Drept şi este acum student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”. De fapt, antrenamentele şi participarea la diverse comepetiţii de box din ţară şi străinătate par să fi rămas principalele preocupări a lui George Saulea, acesta preferând să rămână în umbră, departe afacerile familei, care a deţinut firma de echipamente de telecomunicaţii TC Inf S.A. Galaţi.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... rlopa.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Fostul deputat Dănuţ Saulea a scăpat de puşcărie

Fostul deputat Dănuţ Saulea (61 de ani) a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, deşi a fost prins în flagrant când primea şpagă 15.000 de dolari.

În 2009, el a pretins zeci de mii de euro de la un răspopit. Saulea lucra la Comisia de Apărare a Senatului. Conform DNA, când vorbea despre bani, Saulea folosea cuvântul „cărţi". El este acuzat că a cerut 50.000 de euro de la un mitropolit pentru a-l ajuta cu un schimb de terenuri, dar nu ar fi primit decât 18.000 de dolari. În schimbul valutei, Saulea ar fi promis că intervine pe lângă Ion Tache, primarul comunei Adunaţii Copăceni (Giurgiu), pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei Locale de aplicare a Legii fondului funciar, să-i pună „clienţii" în posesia unor terenuri. Scandalul în care este implicat fostul parlamentar PRM a pornit de la lăcaşul de cult pe care voia să-l ctitorească Înaltpreasfinţitul Ioan, Întâi Stătătorul Bisericii Creştinilor Ortodocşi Români, pe numele său laic Ion Preoteasa (55 de ani). „Dănuţ Saulea a început să-mi vorbească despre faptul că are datorii la bănci şi că ar vrea să îl ajut", s-a spovedit procurorilor Ion Preoteasa.

Dănuţ Saulea a fost deputat de Galaţi din partea PRM, în perioada 2000 - 2004. În 2002 a fost implicat într-un scandal privind răspândirea unor informaţii false. El a fost cercetat şi i s-a ridicat imunitatea parlamentară, după ce a afirmat, într-o conferinţă de presă a PRM, că SPP a antrenat luptători HAMAS pe teritoriul României. În 2008 a candidat pentru un post de parlamentar în Bucureşti, însă PRM nu a trecut de pragul electoral. La 19 august 2009, Saulea a fost arestat pentru corupţie şi a stat aproape 11 luni după gratii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.